You are here

da-DK .SWOOSH Terms Of Sale

Primary tabs

Clone Agreement Document

Body Content

Seneste revideringsdato: maj 2024

.Swoosh

SALGSVILKÅR VED FORUDBESTILLING

 

1.       INTRODUKTION OG ANVENDELIGHED

1.1.        INTRODUKTION

Disse salgsvilkår ved forudbestilling (“salgsvilkår” eller “vilkår”) giver dig oplysninger om og fremsætter de juridiske vilkår og betingelser, der gælder for salg af forudbestilte NIKE-produkter (som defineret nedenfor) til dig i Nike Stores (som defineret nedenfor) i ethvert af de lande, der er angivet nedenfor, samt for visse tjenester, som vi kan levere til dig i forbindelse med et sådant salg.

For at muliggøre nye forbrugeroplevelser for vores medlemmer kan vi give forbrugere mulighed for i vores Nike Stores (som defineret nedenfor) på forudbestillingsbasis at købe udvalgte håndgribelige eller fysiske produkter, såsom fodtøj og beklædning (“forudbestilte produkter”). Afgivelse af en ordre med henblik på disse salgsvilkår er den proces, gennem hvilken du kan bestille NIKE-produkter, der vil blive fremstillet efter bekræftelse af din forudbestilling. Denne proces kaldes “Forudbestille” eller “Forudbestilling”, og hver enkelt bestilling kaldes "Forudbestilling". Disse salgsvilkår gælder for dine forudbestillinger og alle relaterede køb, handler og returneringer (hvis tilladt) i NIKE-ejede digitale butikker, på .SWOOSH-hjemmesiden, der findes på https://www.swoosh.nike/ (eller eventuelle efterfølgende links) og alle tilknyttede websider, hjemmesider og sociale mediesider og eventuelle relaterede mobilapplikationer (hver især benævnt en “NIKE Store” og sammen benævnt “NIKE Stores”). På grund af karakteren af forudbestilling gælder specifikke betingelser for forudbestillinger af NIKE-produkter, som beskrevet i disse vilkår. Alle handler, ordrer, køb og returneringer af NIKE-produkter i en anden NIKE Store end i forbindelse med en forudbestilling er underlagt Nike {{agreement:termsOfSale:salgsvilkårene}}.

Læs disse salgsvilkår omhyggeligt, og kontrollér, at oplysningerne om din forudbestilling er fuldstændige og nøjagtige, før du forudbestiller NIKE-produkter i en Nike Store. Ved at handle i en Nike Store, forudbestille eller efterfølgende købe et NIKE-produkt fra NIKE accepterer du at være bundet af disse salgsvilkår. Hvis du ikke accepterer salgsvilkårene, skal du (a) ophøre med at bruge eller handle i vores NIKE Stores og/eller (b) ikke foretage en forudbestilling.

Hvis du har spørgsmål vedrørende disse salgsvilkår, bedes du kontakte os via Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

1.2.        REGISTRERET SÆLGER

Disse salgsvilkår udgør en juridisk bindende aftale mellem dig og NIKE Virtual Studios, Inc. (som vi kan henvise til som “NIKE”, “vi”, “os” eller “vores”), beliggende på One Bowerman Drive, Beaverton, OR 97005, USA, som den registrerede sælger vedrørende alle køb.

Disse salgsvilkår indgås til NIKEs egen fordel og til fordel for ethvert andet medlem af “NIKE-koncernen” (hvilket betyder Nike Inc., NIKE, deres datterselskaber og/eller ethvert selskab, der er deres moderselskab). NIKE er, på vegne af ethvert medlem af NIKE-koncernen, og ethvert medlem af NIKE-koncernen individuelt, berettiget til at håndhæve enhver og alle bestemmelserne i disse salgsvilkår. Du må kun håndhæve bestemmelserne i disse salgsvilkår mod NIKE og ikke mod eventuelt andet medlem af NIKE-koncernen.

1.3.        OMFATTEDE LANDE

Disse salgsvilkår gælder i følgende lande: Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Luxembourg, Polen, Portugal, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig. Hvis du forudbestiller i eller fra et af de lande, der er angivet nedenfor, bedes du være opmærksom på, at der for dig kan gælde yderligere landespecifikke vilkår, som kan ses i slutningen af disse salgsvilkår under afsnit 12. Disse yderligere vilkår tilsidesætter nedenstående vilkår i tilfælde af eventuel uoverensstemmelse.

ØSTRIG, FRANKRIG, TYSKLAND, UNGARN, ITALIEN, POLEN

1.4.        YDERLIGERE VILKÅR

Din brug af og adgang til NIKE Stores er også underlagt NIKE's {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh-tjenestevilkår}}. {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh-tjenestevilkårene}} er indarbejdet heri ved denne henvisning. Hvis der er en konflikt mellem disse salgsvilkår og {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh-tjenestevilkår}}, vil disse salgsvilkår være gældende for den pågældende konflikt i det omfang, en sådan konflikt vedrører eventuel forudbestilling af NIKE-produkter i NIKE Stores, eller handel, køb eller returneringer i relation hertil, idet der behørigt bemærkes, at i tilfælde af modstridende bestemmelser, har forbrugeren altid ret til at påberåbe sig den gældende bestemmelse, der er mere gunstig for forbrugeren.

1.5.        PERSONOPLYSNINGER

Du kan give Nike visse personoplysninger ved at handle i en NIKE Store eller forudbestille eller efterfølgende købe et NIKE-produkt fra NIKE, eller vi kan på anden måde indsamle visse oplysninger om dig, når du handler i en NIKE Store, eller forudbestiller eller efterfølgende køber et NIKE-produkt fra NIKE. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores {{agreement:NvsPrivacyPolicy:.Swoosh-databeskyttelsespolitik}}.

1.6.        ÆNDRINGER

NIKE kan til enhver tid revidere disse salgsvilkår. Salgsvilkårene, der blev offentliggjort på det tidspunkt, hvor du forudbestilte NIKE-produkter i en Nike Store, regulerer købet i forbindelse med den pågældende forudbestilling.

2.       FORUDBESTILLING OG KØB AF PRODUKTER

2.1.        KRAV TIL ALDERSBERETTIGELSE

For at forudbestille produkter i Nike Stores skal du være mindst 16 (seksten) år. Når du afgiver en forudbestilling via en Nike Store, bekræfter du, at du er mindst 16 (seksten) år. 

Hvis vi har rimelig grund til at tro, at du ikke opfylder vores alderskrav, forbeholder vi os ret til at træffe eventuelle foranstaltninger mod dig, herunder, uden begrænsning, til at afvise din/dine forudbestilling(er), til at opsige eventuel kontrakt eller til at træffe eventuelle andre foranstaltninger i overensstemmelse med afsnit 2.4.

2.2.        INGEN FORUDBESTILLING ELLER KØB TIL VIDERESALG

NIKE Stores, herunder eventuelle forbrugerrettigheder eller -politikker, der tilbydes i NIKE Stores, er udelukkende beregnet til fordel for slutbrugere, og derfor er forudbestilling eller køb af forudbestillingsprodukter til videresalg strengt forbudt. Forudbestilling eller køb til videresalg betyder forudbestilling eller køb af et NIKE-produkt af en person, der har til hensigt at videresælge produktet til andre (forbrugere, virksomheder eller eventuel tredjepart).  Hvis vi har rimelig grund til at tro, at du er involveret i forudbestillinger eller køb til videresalg, forbeholder NIKE sig ret til, efter eget skøn, og da det vedrører en sådan forudbestilling, at (1) suspendere anvendelsen af enhver NIKE-politik, der giver en rettighed eller fordel, der er beregnet til direkte forbrugerkøb, og (2) træffe foranstaltninger for at forhindre en sådan forudbestilling eller relateret køb (og afskrække fra fremtidige køb eller forudbestillinger), herunder uden begrænsning, at begrænse salget til enhver forbruger, forbrugerkonto, eller medlemskonto, afvise eller annullere forudbestillinger, til at opsige enhver kontrakt, opkræve genopfyldningsgebyrer, pålægge grænser for købsmængde, afvise at udstede refusioner eller tage imod returneringer, nægte adgang til enhver NIKE Store, og/eller suspendere eller lukke en konto.

2.3.        PROCEDURE FOR FORUDBESTILLING

Vi kan tilbyde forbrugere muligheden for at forudbestille udvalgte produkter i vores NIKE Stores. Forudbestilte produkter, der er tilgængelige til forudbestilling, vil være tydeligt angivet på produktbeskrivelsessiden i NIKE Store. Du kan afgive en forudbestilling ved at gennemføre alle trin i forudbestillingsproceduren i vores NIKE Store. Dette afsnit indeholder oplysninger om de trin, der kræves for at indgå en kontrakt mellem dig og os.

Alle oplysninger og forudbestilte produkter, der er angivet til forudbestilling i vores NIKE Store, udgør ikke på nogen måde et tilbud om salg til dig. Oplysningerne i vores NIKE Store og de forudbestillingsprodukter, der er anført i vores NIKE Store, er en invitation til dig om at afgive et tilbud om at købe et eller flere forudbestillingsprodukter fra vores NIKE Store ved at afgive en forudbestilling. Vi forbeholder os udtrykkeligt ret til at fjerne eller redigere oplysninger og forudbestilte produkter fra vores NIKE Stores til enhver tid.

For at gennemføre din forudbestilling i en NIKE Store skal du angive dit fulde navn, din e-mailadresse, din gyldige leveringsadresse og din betalingsmetode. Vi bruger disse oplysninger under forudbestillingsprocessen til at indgå kontrakten mellem dig og os.

Vi er ikke forpligtet til at acceptere din forudbestilling, og vi forbeholder os udtrykkeligt retten til at afvise din forudbestilling. Der er ingen kontrakt mellem dig og NIKE, før din forudbestilling udtrykkeligt er blevet accepteret af os i overensstemmelse med dette afsnit 2.3.

Vores accept af din forudbestilling finder sted, når din fulde betaling er modtaget af os, hvorefter vi sender dig en e-mail for at bekræfte din ordre og modtagelse af din betaling (“ordrebekræftelse”). På dette tidspunkt indgås der en kontrakt mellem NIKE og dig (“kontrakten”), som er bindende for begge parter, med forbehold for NIKE’s ret til at opsige kontrakten i overensstemmelse med afsnit 2.4 nedenfor. Når forudbestillingsprodukterne sendes til dig, sender vi dig en e-mail med oplysninger om leveringstider, og hvordan du sporer din forsendelse ("forsendelsesbekræftelse"). Bemærk, at i betragtning af karakteren af dit forudbestillingskøb vil forsendelses- og leveringstidslinjerne være betydeligt længere end ordrer på almindelige Nike-produkter, der er tilgængelige på lager. Ved at forudbestille produkter accepterer du og godkender længere forsendelses- og leveringstider.

Vi anbefaler, at du udskriver eller downloader en kopi af disse salgsvilkår og den relevante ordrebekræftelse til fremtidig reference. Brug de sædvanlige kommandoer i din webbrowser (normalt Filer -> Gem som) til at udskrive eller gemme disse salgsvilkår. Vi sender dig en ordrebekræftelse, men du kan også arkivere dine forudbestillingsoplysninger ved at bruge de sædvanlige kommandoer i din webbrowser til at gemme ordreoversigten, der vises på den sidste side i forudbestillingsproceduren.

2.4.                VORES RETTIGHEDER I FORHOLD TIL DINE KØB

Vi forbeholder os udtrykkeligt ret til at afvise din forudbestilling helt eller delvist af en hvilken som helst årsag, herunder, men ikke begrænset til, de situationer, der er angivet i dette afsnit 2.5. Vi forbeholder os også ret til at opsige en kontrakt helt eller delvist ved skriftlig meddelelse til dig i de situationer, der er angivet i dette afsnit 2.5. Derudover forbeholder vi os udtrykkeligt ret til at træffe yderligere foranstaltninger, som vi finder rimeligt passende i sådanne situationer, herunder, men ikke begrænset til: pålæggelse af begrænsning af forudbestillings- eller købsmængder, opkrævning af gebyrer på genopfyldning af lager, begrænsning af betalingsmetoder, afvisning af udstedelse af refusioner eller returneringer, begrænsning af salg til dig eller din/dine konto(i), suspension eller lukning af din/dine konto(i) eller afvisning af din adgang til NIKE Stores. NIKE er ikke erstatningsansvarlig for eventuelle skader eller omkostninger, som du pådrager dig i forbindelse med eventuel afvisning af en forudbestilling eller opsigelse af kontrakten, bortset fra tilbagebetaling, i overensstemmelse med afsnit 7 nedenfor, af eventuelt beløb modtaget af dig i forbindelse med den forudbestilling, som vi har afvist, eller den kontrakt, som vi har opsagt.

  • Hvis det forudbestilte produkt ikke længere er tilgængeligt eller på lager, eller i tilfælde af leveringsproblemer eller problemer med beholdning af det forudbestilte produkt, forbeholder vi os ret til at give dig oplysninger om erstatningsprodukter af samme eller højere kvalitet og værdi, som du kan bestille. Hvis du ikke ønsker at bestille erstatningsproduktet, eller vi på anden måde beslutter ikke at tilbyde en erstatning, refunderer vi ethvert beløb, som du måtte have betalt.
  • En hændelse uden for vores kontrol (som defineret nedenfor)
  • Din adresse, faktureringsoplysninger eller betalingsmetode er forkert eller kan ikke bekræftes
  • Din forudbestilling markeres af vores sikkerhedssystemer som potentielt svigagtig, eller en forudbestilling, der afgives med automatiseret bestillingssoftware eller -teknologi
  •  Vi har rimelig grund til at tro, at du er involveret i forudbestillinger eller køb til videresalg eller med henblik på skatteunddragelse eller andre svigagtige formål
  • Din forudbestilling blev markeret til spedition eller forsendelse til en adresse eller tjenesteudbyder, der muliggør eller tillader udenlandsk eksport eller ulovlig undgåelse af moms
  • Din forudbestilling overstiger grænserne for produktkøb (antal og/eller beløb)
  • Din konto og/eller købshistorik viser en for stor mængde returneringer
  • Hvis vi har rimelig grund til at tro, at du var under 16 år på det tidspunkt, hvor du afgav forudbestillingen
  • I tilfælde af stavefejl, prissætning eller andre fejl eller fejl i NIKE Store(s), hvor du ønsker at eller har forudbestilt
  • Hvis du udviser adfærd, der påvirker den normale drifts- og ordreprocedure i vores digitale butikker eller nægter andre kunders rimelige chance for at købe forudbestilte produkter, eller hvis du udviser adfærd, der påvirker sikkerheden i vores NIKE Stores
  • Hvis du krænker eller overtræder gældende love og forordninger, disse salgsvilkår, {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh servicevilkår}}, principperne om retfærdighed og god tro, eller den offentlige orden og god moral.

Hvis du har spørgsmål efter nogen af de handlinger, som vi har foretaget på baggrund af dette afsnit, bedes du kontakte os via afsnittet Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

2.5.        KONTROL AF DATA

Når du sender os din forudbestilling, kan vi foretage nogle kontroller af den, før den er gennemføres. Disse kontroller kan omfatte bekræftelse af din leveringsadresse og kontrol af svig.  Vi udfører delvist automatiserede kontroller af alle forudbestillinger for at filtrere usædvanlige eller mistænkelige transaktioner eller transaktioner, der kan identificeres som modtagelige for svig. Mistanke om bedrageri mod NIKE Stores vil blive undersøgt og om nødvendigt retsforfulgt.

2.6.        FAKTURERING

Du accepterer udelukkende at modtage fakturaer i elektronisk form for dine køb via vores NIKE Stores. Ud over NIKE Retail B.V. som registreret sælger (se ovenfor under afsnit 1.2), kan din faktura også angive adresse og momsnummer på din lokale NIKE-filial.

Hvis du har spørgsmål vedrørende din faktura, bedes du kontakte os via afsnittet Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

2.7.        OVERDRAGELSE AF EJENDOMSRET OG RISIKO FOR TAB

Vi bærer risikoen for produktskade eller -tab indtil tidspunktet for levering af de forudbestilte produkter til dig. “Levering” antages at have fundet sted, eller forudbestillingen antages at være blevet “leveret”, på det tidspunkt, hvor du eller en tredjepart, som du på forhånd har udpeget for os, erhverver fysisk besiddelse af forudbestillingsprodukterne, som blandt andet kan påvises ved at skrive under for modtagelse af ordren eller en indikation fra fragtfirmaet, om at forudbestillingsprodukterne er blevet leveret, på den aftalte leveringsadresse.

Ejendomsret over de forudbestillingsprodukter, som du har forudbestilt, overgår til dig på det seneste af (i) at vi modtager fuld betaling af alle forfaldne beløb for din forudbestilling, herunder leveringsomkostninger, eller (ii) levering af forudbestillingsprodukterne som angivet i dette afsnit.

3.       PRIS/BETALING

3.1.        BETALINGSMETODER

Vi accepterer kun de betalingsmetoder, der er angivet ved kassen i NIKE Stores  Forsøg ikke at betale med en betalingsmetode, der ikke er angivet i NIKE Stores. Hvis du gør det, er vi ikke ansvarlige for tab af betalingen eller andre skader, der måtte opstå som følge af denne handling. 

3.2.        BETALINGSPROCES

Hvis du betaler med kredit- eller betalingskort, vil vi opkræve det fulde forfaldne beløb ved modtagelse af din forudbestilling. Betalinger kan kun behandles, hvis faktureringsoplysningerne kan bekræftes.

Din betaling vil blive fratrukket, så snart din forudbestilling er modtaget, eller i tilfælde af bankoverførsel, så hurtigt som muligt. Vi starter ikke forudbestillingsprocessen, før vi har modtaget fuld betaling.  Betalinger kan kun behandles, hvis faktureringsoplysningerne kan bekræftes.  

3.3.        PRISER OG VALUTA

Priserne på NIKE-produkterne vil være som angivet i NIKE Stores fra tid til anden, men ændringer vil ikke påvirke eventuel forudbestilling, som vi har bekræftet i en ordrebekræftelse. Hvis det er relevant, vil merværdiafgift (moms) blive beregnet og vist ved kassen.

De NIKE-produktpriser, der vises i NIKE Stores, inkluderer ikke forsendelsesomkostninger. Forsendelsestakster anvendes pr. forudbestilling og vil blive vist og bekræftet ved kassen. Nøjagtige forsendelsespriser afhænger af det land, hvortil din ordre leveres.

Priserne er angivet og kan udelukkende betales i amerikanske dollars.

3.4.        DIN SAMLEDE PRIS

Den samlede pris, der er angivet på den endelige betaling ved kassen i en NIKE Store, inkluderer moms (merværdiafgift) og forsendelsesomkostninger. Denne pris vil blive registreret i e-mailen med ordrebekræftelsen. Hvis du betaler med kredit- eller debetkort, vil det samlede beløb for hele dit køb fremgå af din kontoudtog i din lokale valuta. 

Hvis din lokale valuta er forskellig fra den valuta, som priserne er angivet i, vil din bank anvende den gældende valutakurs pr. købsdatoen. Din bank kan anvende en anden valutakurs, som er uden for vores kontrol. 

4.           FORSENDELSE OG LEVERING

4.1.        LEVERING – HVOR OG HVORNÅR

Den anslåede forsendelsesdato for dit forudbestillingsprodukt vises på produktbeskrivelsessiden i NIKE Stores. Forudbestilte produkter er beregnet til at blive leveret på den forventede forsendelsesdato.

Når det forudbestilte produkt afsendes, sender vi dig en forsendelsesbekræftelse. Vi gør en rimelig indsats for at sende det/de forudbestilte produkt(er), der er angivet i forsendelsesbekræftelsen, inden for den anslåede dato, der er angivet i den relevante forsendelsesbekræftelse, eller, hvis der ikke er angivet en forsendelsesdato, inden for den anslåede tidsramme, der er angivet i valget af leveringsmetode i vores NIKE Stores. Bemærk, at vi ikke sender på visse helligdage.

Bemærk, at i betragtning af karakteren af dit forudbestillingskøb vil forsendelses- og leveringstidslinjerne være betydeligt længere end ordrer på almindelige Nike-produkter, der er tilgængelige på lager.

Vi kan kun opfylde en ordre til en gyldig leveringsadresse, som er en hjemme- eller kontoradresse i et af de lande, der er angivet i afsnit 1.3 ovenfor. Hvis du ønsker at ændre din leveringsadresse, før du modtager din forsendelsesbekræftelse, bedes du kontakte os via afsnittet Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

Vores kundeservicemedarbejdere vil kontrollere, om en ændring er mulig. Du kan finde flere oplysninger om levering på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

4.2.        INSPEKTION VED LEVERING

Ved levering skal emballagen og forudbestilte produkter efterses for skader. Hvis det ser ud til, at forudbestillings-produkterne er beskadiget, skal du ikke acceptere forsendelsen, og kontakte NIKE via afsnittet Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

5.       RETURNERINGER

5.1.                LOVBESTEMT FORTRYDELSESRET

Uanset årsagen til, at du ikke er tilfreds med et forudbestillingsprodukt, som du bestilte via vores NIKE Stores, kan du udøve din lovbestemte fortrydelsesret.

Du kan påberåbe dig din fortrydelsesret ved at informere os om, at du ønsker at returnere produktet inden for 14 kalenderdage (i) efter at det forudbestilte produkt er leveret til dig eller til en tredjepart angivet af dig (bortset fra fragtfirmaet) eller (ii) hvis du har bestilt flere varer i én ordre, der leveres separat, efter at det sidste forudbestilte produkt er leveret (“Tilbagetrækningsperiode”). Det er ikke nødvendigt at give os nogen grund til at gøre din lovbestemte fortrydelsesret gældende. 

Du kan informere os om, at du ønsker at udøve din fortrydelsesret ved at sende os en klar erklæring herom inden udløbet af fortrydelsesperioden. Alternativt kan du også bruge tilbagetrækningsformularen nedenfor.

Tilbagetrækningsformular

Udfyld og returner kun denne formular, hvis du ønsker at ophæve/tilbagekalde aftalen.

Til:

NIKE Virtual Studios, Inc.

One Bowerman Drive

Beaverton, OR 97005

USA

[Hvis du ønsker at returnere denne formular til os online, bedes du navigere til chatfunktionen i afsnittet Få hjælp på vores hjemmeside]

Jeg/vi (*) meddeler hermed, at jeg/vi (*) trækker mig/os (*) fra min/vores (*) salgskontrakt for følgende varer (*) hvad angår levering af følgende tjeneste (*)

Bestilt den (*)/Modtaget den (*)

Navn på forbruger(e)

Adresse på forbruger(e)

Underskrift af forbruger(e) [kun hvis denne formular meddeles på papir]

Dato

(*) Overstreg det der ikke gælder

Hvis du efter fortrydelsesperiodens udløb meddeler os, at du ønsker at returnere dit forudbestillingsprodukt, gælder afsnit 5.2 nedenfor i stedet for din lovbestemte fortrydelsesret.

Hvis du bruger din fortrydelsesret, er du forpligtet til at returnere forudbestilte produkter til os uden unødig forsinkelse og senest 14 kalenderdage fra den dag, hvor du har meddelt os, at du gør din fortrydelsesret gældende.

Sørg for, at de forudbestilte produkter, du returnerer, er komplette (f.eks. skal begge dele af et par returneres) og ikke bruges på anden måde end det, der med rimelighed er nødvendigt for at beslutte, om du vil beholde forudbestilte produkter (hvilket betyder, at du må prøve tøj eller sko på for pasform, men du kan ikke bære eller vaske dem). Hvis du ikke overholder ovenstående, og værdien af forudbestillingsproduktet mindskes som følge deraf, kan vi holde dig ansvarlig for en sådan formindsket værdi.

Hvis du informerer os om, at du ønsker at returnere et forudbestillingsprodukt, refunderer vi dig alle modtagne betalinger, herunder leveringsomkostninger (med undtagelse af eventuelle supplerende omkostninger som følge af dit valg af levering ud over den billigste type standardlevering, vi tilbyder) uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dag, hvor vi bliver informeret om din beslutning om at udøve din fortrydelsesret. Vi kan dog vælge at tilbageholde refusionen helt eller delvist, indtil vi har modtaget de forudbestilte produkter tilbage, eller indtil du har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for at have sendt alle produkter tilbage. For yderligere oplysninger vedrørende refusioner henvises der til afsnit 7 nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp til at udøve din fortrydelsesret, bedes du kontakte os via afsnittet Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

5.2.                KONTRAKTLIG FORTRYDELSESRET

Ud over den lovbestemte fortrydelsesret (se afsnit 5.1 ovenfor) kan NIKE tilbyde en yderligere periode ud over fortrydelsesperioden, hvor du kan informere os om, at du ønsker at returnere forudbestillingsproduktet uden nogen grund. Denne kontraktlige fortrydelsesret er underlagt specifikke betingelser. For yderligere oplysninger, herunder de forudbestillingsprodukter, der er berettigede i henhold til din kontraktlige fortrydelsesret, den periode, hvor du kan udøve din kontraktmæssige fortrydelsesret, samt oplysninger om returneringsomkostninger, bedes du se siden Få hjælp på vores hjemmeside.

6.       DEFEKTE OG FEJLBEHÆFTEDE PRODUKTER

Alle produktbeskrivelser, oplysninger og materialer, der vises i Nike Stores, leveres “som de er og forefindes” uden nogen udtrykkelige eller underforståede garantier derpå, undtagen som fastsat ved lov.

Vi er forpligtede til at levere det forudbestillingsprodukt til dig, som du bestilte i NIKE Stores, for at overholde kontrakten, og i henhold til dette afsnit 6 har du ret til at returnere produktet i tilfælde af mangler eller manglende overensstemmelse, der eksisterede på leveringstidspunktet (herefter benævnt “uoverensstemmelse”). I det omfang det er tilladt ved lov, udelukker vi alle garantier undtagen dem, der ikke lovligt kan udelukkes til fordel for forbrugerne.

Et forudbestillingsprodukt, der leveres til dig, anses for at være i overensstemmelse med kontrakten, hvis: (i) det opfylder beskrivelsen, specifikationerne og andre funktioner, der vises i NIKE Stores, (ii) er egnet til de formål, hvortil det normalt bruges, og (iii) har de kvaliteter og andre funktioner, der er normale for produkter af samme type, og som med rimelighed kan forventes.

Hvis en uoverensstemmelse på noget tidspunkt i garantiperioden (som defineret nedenfor) bliver tydelig, skal du underrette NIKE herom inden for rimelig tid og senest inden for to (2) måneder ved at kontakte os via afsnittet Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside, og risikere at miste dine rettigheder. “Garantiperioden” starter på datoen for NIKE’s levering af forudbestillingsproduktet til dig og varer i to (2) år, eller, hvis obligatorisk gældende lovgivning kræver en længere garantiperiode, så længe det kræves af en sådan gældende obligatorisk lovgivning.

I løbet af garantikravsperioden, som defineret nedenfor, kan du returnere forudbestillingsproduktet og anmode NIKE om at anvende de lovbestemte retsmidler, der er tilgængelige for dig i henhold til gældende lovgivning, med forbehold af betingelserne for at påberåbe dig sådanne retsmidler i henhold til gældende lovgivning (et “garantikrav”). Du kan finde praktiske oplysninger om, hvordan du returnerer dit forudbestillingsprodukt, på siden Få hjælp på vores hjemmeside. “Garantiperioden” starter på den dato hvor du meddeler NIKE om uoverensstemmelsen og varer i to (2) år, eller, hvis obligatorisk gældende lovgivning kræver en længere garantiperiode, så længe det kræves af en sådan gældende obligatorisk lovgivning. Du kan finde praktiske oplysninger om, hvordan du returnerer dit defekte forudbestillingsprodukt, på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

I forbindelse med dit garantikrav kan NIKE bede dig om at forskellige oplysninger bl.a.: (i) dit navn, virksomhedsnavn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer, (ii) en kopi af din kvittering, din salgsfaktura eller andet sammenligneligt købsbevis for det defekte eller uoverensstemmende produkt, og (iii) en skriftlig beskrivelse elle foto af problemet. og (iv) den afhjælpning du har anmodet om. Hvis defekten eller uoverensstemmelsen viser sig i garantiperioden, men efter udløbet af formodningsperioden for manglende overensstemmelse, kan du også blive bedt om at bevise, at afvigelsen eksisterede på tidspunktet for levering af det forudbestilte produkt. “Formodningsperioden for manglende overensstemmelse” starter på datoen for NIKE’s levering af forudbestillingsproduktet til dig og varer i et (1) år eller, hvis obligatorisk gældende lovgivning kræver en længere garantiperiode, så længe det kræves af en sådan gældende obligatorisk lovgivning.

Efter modtagelse af dit garantikrav vil NIKE gennemgå dit garantikrav for at afgøre, hvorvidt det forudbestilte produkt var defekt eller ikke var i overensstemmelse på leveringstidspunktet, og i så fald, hvorvidt det retsmiddel, som du anmoder om, skal eller kan anvendes, eller NIKE vil anvende et andet retsmiddel i overensstemmelse med gældende lovgivning. NIKE underretter dig om NIKE's beslutning om at acceptere eller afvise garantikravet, og i tilfælde af, at NIKE accepterer dit garantikrav, finder det retsmiddel anvendelse.

Yderligere juridiske rettigheder og retsmidler, der er tilgængelige for dig i henhold til gældende obligatorisk national lovgivning med hensyn til manglende overensstemmelse af forbrugsvarer, påvirkes ikke af denne garanti.

Denne garanti berører ikke nogen kommerciel garanti.

7.       REFUSIONER

I tilfælde af vores afvisning af din forudbestilling (i henhold til afsnit 2.4 ovenfor) eller opsigelse af kontrakten (i henhold til afsnit 2.5 ovenfor) eller returnering (i henhold til afsnit 5 eller 6 ovenfor), vil vi udstede refusioner baseret på den oprindelige betalingsmetode. For yderligere praktiske oplysninger om refusioner, se siden Få hjælp på vores hjemmeside.

8.       ANSVARSBEGRÆNSNING

NIKE og ethvert andet medlem af NIKE-koncernens samlede erstatningsansvar for ethvert krav med hensyn til eventuelle NIKE-produkter, der er forudbestilt gennem NIKE Stores, eller som opstår som følge af eller i forbindelse med disse salgsvilkår, uanset handlingens form, er begrænset til hvad der er størst af enten 100 EUR eller det beløb, der er betalt for det berørte NIKE-produkt, som relevant.

De begrænsninger, der er angivet i dette afsnit 8, hverken begrænser eller udelukker NIKE eller de andre NIKE-parters erstatningsansvar for død eller personskade, eller hvis det skyldes grov uagtsomhed, svindel eller forsætlige forseelser, eller for eventuelle andre anliggender, hvor erstatningsansvar ikke kan udelukkes eller begrænses i henhold til gældende lovgivning.

I det omfang det er tilladt ved lov, og medmindre andet er angivet i disse salgsvilkår, udelukker vi erstatningsansvar for eventuelle indirekte skader eller følgeskader, herunder uden begrænsning for eventuelt tab af omsætning, tab af fortjeneste, tab af goodwill, mistede muligheder eller tab af data.

9.       HÆNDELSER UDEN FOR VORES KONTROL

En “hændelse uden for vores kontrol” betyder enhver handling eller hændelse uden for vores rimelige kontrol, herunder uden begrænsning, knaphed i forsyningskæden, strejker, lockouts eller anden erhvervsmæssig/faglig handling af tredjeparter, civile uroligheder, optøjer, invasion, terrorangreb eller trussel om terrorangreb, krig (uanset om erklæret eller ej) eller trussel om eller forberedelse til krig, brand, eksplosion, uvejr, oversvømmelse, jordskælv, jordfald, epidemi, pandemi eller anden naturkatastrofe eller svigt i offentlige eller private telekommunikationsnetværk. 

Hvis en hændelse uden for vores kontrol finder sted, der påvirker opfyldelsen af vores forpligtelser i henhold til disse vilkår: (1) Vi giver dig besked, så hurtigt som det er rimeligt muligt; og (2) vores forpligtelser i henhold til disse vilkår vil blive suspenderet, og tidspunktet for opfyldelsen af vores forpligtelser vil blive forlænget som nødvendigt i varigheden af den hændelse, der er uden for vores kontrol. 

Hvor hændelsen uden for vores kontrol påvirker vores levering af et forudbestillings-produkt til dig, vil vi aftale en ny leveringsdato med dig, efter hændelsen der er uden for vores kontrol er forbi.  Du kan annullere forudbestillingen eller opsige kontrakten, hvis en hændelse uden for vores kontrol finder sted, og du ikke længere ønsker, at vi fortsætter med din forudbestilling eller kontrakten. Kontakt os via afsnittet Kontakt os på siden Få hjælp på vores hjemmeside.

10.   ANDRE VIGTIGE VILKÅR

10.1.            OVERDRAGELSE AF RETTIGHEDER OG FORPLIGTELSER

Du må kun overdrage dine rettigheder eller dine forpligtelser i henhold til kontrakten til en anden person efter vores forudgående skriftlige aftale.

Vi kan til enhver tid overføre kontrakten eller eventuelle rettigheder eller forpligtelser, der opstår derfra. For at undgå enhver tvivl erklærer vi hermed, at en sådan overførsel ikke vil skade dine lovbestemte rettigheder som forbruger eller på nogen måde annullere, begrænse eller begrænse dine rettigheder i henhold til kontrakten.

10.2.            HÅNDHÆVELSESGRAD

Hvis nogen del af disse salgsvilkår af en eller anden årsag ikke kan håndhæves eller er ulovlig, herunder, men ikke begrænset til, fordi den viser sig at være samvittighedsløs, (a) skal bestemmelsen eller afsnittet, der ikke kan håndhæves, eller er ulovlig adskilles fra disse salgsvilkår, (b) skal adskillelsen af det afsnit, der ikke kan håndhæves eller er ulovligt ikke have nogen som helst indvirkning på resten af disse salgsvilkår, og (c) kan den bestemmelse, der ikke kan håndhæves eller er ulovlige, revideres i det omfang, der kræves for at gøre vilkårene mulige at håndhæve eller gyldige, og parternes rettigheder og ansvar skal fortolkes og håndhæves i overensstemmelse hermed, for at bevare vilkårene og hensigten med salgsvilkårene i videst mulige omfang.

10.3.            ANSVARSFRASKRIVELSE

Hvis vi undlader at insistere på, at du opfylder nogen af dine forpligtelser i henhold til disse salgsvilkår, eller hvis vi ikke håndhæver vores rettigheder over for dig, eller hvis vi forsinker dette, betyder det ikke, at vi har givet afkald på vores rettigheder over for dig, og det betyder ikke, at du ikke behøver at overholde disse forpligtelser. 

Hvis vi giver afkald på en misligholdelse fra din side, vil vi kun gøre det skriftligt, og det vil ikke betyde, at vi automatisk giver afkald på eventuel senere misligholdelse fra din side.

11.   TVISTER: LOVVALG, JURISDIKTION, FRIST FOR KRAV

Du accepterer, at platformen, vilkårene og eventuel tvist mellem dig og NIKE skal reguleres af hollandsk lovgivning i alle henseender, uden hensyntagen til lovvalgsbestemmelser, og ikke af FN's konvention fra 1980 om aftaler om internationale køb.

Medmindre det er forbudt, og uden at begrænse eventuelle lovbestemte rettigheder for forbrugere, accepterer du, at alle tvister, krav og retssager, der direkte eller indirekte udspringer af eller vedrører platformen (herunder men ikke begrænset til køb af NIKE-produkter i NIKE Stores) skal afgøres af og udelukkende ved de kompetente domstole i Amsterdam, Holland.

Hvis du har en klage, bedes du først kontakte os via vores side Få hjælp. Hvis du mener, at din klage ikke er blevet behandlet på behørig vis, kan du, men er ikke forpligtet, bruge online-tvistbilæggelsesplatformen, som du kan få adgang til via  http://ec.europa.eu/odr. 

I henhold til afsnit 6 skal alle krav anlægges inden for et (1) år efter, at du har underrettet NIKE om det problem, der giver anledning til kravet, i det omfang det er tilladt i henhold til obligatorisk gældende lovgivning. 

LANDE-SPECIFIKKE VILKÅR

Hvis du bor i et af følgende lande, gælder disse yderligere vilkår og tilsidesætter eventuelle uoverensstemmende vilkår angivet ovenfor.

ØSTRIG

Det sidste afsnit i afsnit 11 er slettet i sin helhed og erstattet med følgende: 

“Alle krav skal indgives inden for tre (3) år efter, at kravet opstår.” 

FRANKRIG

Underafsnit 2.5 er slettet i sin helhed og erstattet med følgende: 

“VORES RET TIL AT AFVISE DIT KØB ELLER ANNULLERE EN ORDRE

Vi forbeholder os ret til at annullere en ordre ved skriftlig meddelelse til dig i følgende situationer, uden at være ansvarlig for eventuelle skader eller omkostninger andet end tilbagebetaling af ethvert beløb modtaget fra dig i forbindelse med den ordre, vi annullerede:

  • dine faktureringsoplysninger er ikke korrekte eller ikke verificerbare
  • din ordre markeres af vores sikkerhedssystemer som en usædvanlig ordre eller en ordre, der er modtagelig for svindel
  • du er under 16 år eller under en højere alder, hvis en højere alder i henhold til gældende lovgivning er tilladt for at indgå en aftale med NIKE
  • du er forhandler
  • vi kunne ikke levere til den adresse, du har angivet
  • på grund af en hændelse uden for vores kontrol (se nedenfor).” 

Afsnit 6 er slettet i sin helhed og erstattet med følgende: 

“NIKE er ansvarlig for enhver mangel på overensstemmelse af produkterne på de betingelser, der er angivet i artikel L. 217-4 ff. i den franske forbrugerlov, og for skjult fejl på disse produkter på de betingelser, der er angivet i artikel 1641 ff. i fransk civillov. Hvis dit krav er berettiget, vil købsprisen og forsendelsesomkostningerne blive refunderet.  For praktiske oplysninger om, hvordan du vender tilbage, kan du se afsnittet Få hjælp på vores hjemmeside.”

Bemærk, at i henhold til den juridiske overensstemmelsesgaranti gælder følgende : 

  • Du har 2 år fra levering af produktet til at indsende et krav.
  • Du kan vælge mellem reparation eller udskiftning af produktet på de omkostningsbetingelser, der er fastsat i artikel L. 217-9 i den franske forbrugerlov.
  • Du behøver ikke at bevise produktets manglende overensstemmelse i en periode på to (2) år efter levering af produktet. 

Den juridiske overensstemmelsesgaranti berører ikke eventuelle kommercielle garantier, der måtte blive givet.

Du kan også beslutte at handle i henhold til den juridiske garanti mod skjulte fejl i henhold til artikel 1641 i den franske civile retsplejelov. I så fald kan du vælge mellem annullering af salget eller en reduktion af salgsprisen, som angivet i artikel 1644 i fransk civilretlig lov.”

Andet og tredje afsnit i afsnit 11 udgår i deres helhed og erstattes med følgende to afsnit:

“Medmindre det er forbudt, og uden at begrænse eventuelle lovbestemte rettigheder for forbrugere, accepterer du, at alle tvister, krav og retssager, der direkte eller indirekte udspringer af eller vedrører NIKE Stores (herunder men ikke begrænset til køb af NIKE-produkter) skal afgøres af og udelukkende ved de kompetente domstole i Amsterdam, Holland. 

Hvis du har en klage, bedes du først kontakte os via vores afsnit Kontakt os på siden Få hjælp. Hvis du mener, at din klage ikke er blevet behandlet på behørig vis, kan du, men er ikke forpligtet, bruge online-tvistbilæggelsesplatformen (ODR), som du kan få adgang til via http://ec.europa.eu/odr.  Desuden har du ret til at igangsætte mæglingsprocedure ved at kontakte mediator(er) som følger: Association des Médiateurs Européens (197, Boulevard Saint-Germain, 75007 PARIS, telefon: 09 53 01 02 69),  http://www.mediationconso-ame.com/. Mægleren/mæglerne vil forsøge, uafhængigt og upartisk, at nå frem til en mindelig løsning af tvisten.  I tilfælde af mægling kan hver part frit acceptere eller afvise mæglerens foreslåede løsning.”

TYSKLAND

Det sidste afsnit i afsnit 11 er slettet i sin helhed og erstattet med følgende: 

”Alle krav skal indgives inden for to (2) år efter, at kravet opstår.”

UNGARN

Afsnit 1 ændres ved at tilføje følgende: 

“Disse vilkår udgør en stiltiende aftale mellem dig og NIKE, medmindre andet opfylder kravene til skriftlige aftaler i henhold til ungarsk lovgivning.

ITALIEN

Det første afsnit i afsnit 3.3 erstattes i sin helhed med følgende: 

“Priserne på produkterne vil være som vist i NIKE Store. Priserne kan ændre sig fra tid til anden, men ændringer vil ikke påvirke nogen ordre, du har indsendt, selvom de endnu ikke er bekræftet i en ordrebekræftelse.”

Afsnit 6 er slettet i sin helhed og erstattet med følgende: 

“RETURNERING AF DEFEKT PRODUKT

NIKE garanterer i henhold til artikel 130 i forbrugerloven overensstemmelse med eventuelle solgte varer i en periode på to år efter levering af produkterne. Med forbehold af eventuelle lovbestemte rettigheder, der er fastsat til din fordel ved gældende lov, har du i tilfælde af manglende overensstemmelse ret til at få varerne bragt i overensstemmelse gratis ved reparation eller udskiftning eller til at få en passende reduktion i prisen eller kontrakten opsagt med hensyn til disse varer i overensstemmelse med artikel 130 i forbrugerloven. Du har ret til at udøve ovenstående rettigheder, hvis eventuelle produkter er defekte eller på anden måde ikke er i overensstemmelse med din ordre, da du modtog dem, forudsat at du informerer os om den manglende overensstemmelse inden for en periode på to måneder fra den dato, hvor du opdagede en sådan manglende overensstemmelse. Hvis dit krav er berettiget, vil købsprisen og forsendelsesomkostningerne blive refunderet. Der henvises til afsnittet Få hjælp i den relevante NIKE Store for at få praktiske oplysninger om, hvordan du returnerer produkter.

Andet afsnit i afsnit 11 er slettet i sin helhed og erstattet med følgende to afsnit:

“Uanset ovenstående lovvalg skal du være opmærksom på, at du har de lovbestemte rettigheder, der er fastsat til din fordel i henhold til paragraf 1, artikel III i den italienske forbrugerlov (lovdekret nr. 206/2005).”

“Medmindre det er forbudt, og uden at begrænse eventuelle lovbestemte rettigheder for forbrugere, accepterer du, at alle tvister, krav og retssager, der direkte eller indirekte udspringer af eller vedrører NIKE Stores (herunder men ikke begrænset til køb af NIKE-produkter), skal afgøres af og udelukkende ved domstolen på det sted, hvor du er bosat eller har din sædvanlige bopæl.”

POLEN

Afsnit 11 er slettet i sin helhed og erstattet med følgende: 

”LOVVALG/JURISDIKTION 

Du accepterer, at salgsvilkårene og eventuel tvist mellem dig og NIKE skal reguleres af polsk lovgivning i alle henseender. 

Medmindre det er forbudt ved gældende lov, og uden at begrænse eventuelle lovbestemte rettigheder for forbrugere, accepterer du, at alle tvister, krav og retssager, der direkte eller indirekte udspringer af eller vedrører forudbestilling af NIKE-produkter (herunder, men ikke begrænset til efterfølgende køb af NIKE-produkter) skal afgøres individuelt uden anvendelse af nogen form for gruppesøgsmål, og udelukkende ved de autoriserede domstole under gældende lov. 

Hvis du har en klage, bedes du først kontakte os via vores sektion Kontakt os på siden Få hjælp. Hvis tvisten mellem os ikke løses, kan du, men er ikke forpligtet, bruge platformen til online tvistbilæggelsen (ODR), som du kan få adgang til via http://ec.europa.eu/odr.” 

Afsnit 2.7 ændres ved at tilføje følgende:

“Ved at acceptere disse salgsvilkår:

(a) anmoder du om, at der udstedes en faktura på dit køb

(b) accepterer du, at den pågældende faktura udstedes i elektronisk format og leveres til dig via e-mail.”

Locales *

User login