You are here

nl-NL .SWOOSH Terms Of Sale

Primary tabs

Clone Agreement Document

Body Content

Datum van de laatste herziening: mei 2024

.Swoosh

VERKOOPVOORWAARDEN VOOR VOORAFBESTELLINGEN

 

1.       INTRODUCTIE EN TOEPASBAARHEID

1.1.        INTRODUCTIE

Deze Verkoopvoorwaarden voor Voorafbestellingen (“Verkoopvoorwaarden” of “Voorwaarden”) geven u informatie over en beschrijven de wettelijke voorwaarden die van toepassing zijn op de verkoop van voorafbestellingsproducten van NIKE (zoals hieronder gedefinieerd) aan u in NIKE-winkels (zoals hieronder gedefinieerd) in een van de hieronder vermelde landen, en ook op bepaalde diensten die we u kunnen leveren in het kader van dergelijke verkopen.

Om nieuwe consumentenervaringen voor onze leden mogelijk te maken, kunnen we consumenten in onze NIKE-winkels (zoals hieronder gedefinieerd) de mogelijkheid bieden om, op basis van vooraf bestellen, geselecteerde tastbare of fysieke producten te kopen, zoals schoenen en kleding (“Voorafbestellingsproducten”). Het plaatsen van een bestelling, voor het doel van deze Verkoopvoorwaarden, is het proces waarmee u NIKE-producten kunt bestellen die worden geproduceerd na bevestiging van uw voorafbestelling. Dit proces wordt “Voorafbestelling” of “Vooraf bestellen” genoemd en elke afzonderlijke bestelling wordt een “Voorafbestelling” genoemd. Deze Verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op uw Voorafbestellingen en op al het gerelateerde winkelen, aankopen en retourneren (indien toegestaan) bij digitale winkels in eigendom van NIKE, op de .SWOOSH-website op https://www.swoosh.nike/ (of eventuele opvolgende koppelingen) en alle bijbehorende webpagina's, websites en sociale mediapagina's en alle gerelateerde mobiele applicaties (elk een “NIKE-winkel” en gezamenlijk “NIKE-winkels”). Vanwege de aard van voorafbestellen zijn er specifieke voorwaarden van toepassing op Voorafbestellingen van NIKE-producten, zoals uiteengezet in deze Voorwaarden. Al het winkelen, bestellen, kopen en retourneren van NIKE-producten in een NIKE-winkel anders dan in verband met een Voorafbestelling, is onderworpen aan de Nike {{agreement:termsOfSale:Verkoopvoorwaarden}}.

Lees deze Verkoopvoorwaarden zorgvuldig door en controleer of de details van uw voorafbestelling volledig en nauwkeurig zijn voordat u NIKE-producten voorafbestelt in een NIKE-winkel. Door te winkelen in een NIKE-winkel, Vooraf te bestellen of vervolgens een NIKE-product van NIKE te kopen, accepteert u en stemt u ermee in gebonden te zijn aan deze Verkoopvoorwaarden. Als u niet akkoord gaat met de Verkoopvoorwaarden, moet u (a) stoppen met het gebruik van of winkelen in onze NIKE-winkels en/of (b) geen Voorafbestelling doen.

Voor vragen met betrekking tot deze Verkoopvoorwaarden kunt u contact met ons opnemen via de sectie Neem contact op op de pagina Help op onze website.

1.2.        GEREGISTREERDE VERKOPER

Deze Verkoopvoorwaarden vormen een juridisch bindende overeenkomst tussen u en NIKE Virtual Studios, Inc. (waarnaar we kunnen verwijzen als “NIKE”, “wij/we”, “ons” of “onze”), gevestigd te One Bowerman Drive, Beaverton, OR 97005, VS, als de geregistreerde verkoper met betrekking tot alle aankopen.

Deze Verkoopvoorwaarden worden aangegaan voor het eigen voordeel van NIKE en ten behoeve van elk ander lid van de “NIKE Group” (d.w.z. Nike Inc., NIKE, hun dochterondernemingen en/of elk bedrijf dat hun moederonderneming is). NIKE heeft, namens een lid van de NIKE Group en elk lid van de NIKE Group individueel, het recht om alle bepalingen van deze Verkoopvoorwaarden af te dwingen. U mag de bepalingen van deze Verkoopvoorwaarden alleen afdwingen tegen NIKE en niet tegen enig ander lid van de NIKE-groep.

1.3.        LANDEN BINNEN HET TOEPASSINGSGEBIED

Deze Verkoopvoorwaarden zijn van toepassing in de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden. Als u Vooraf bestelt in of vanuit een van de hieronder vermelde landen, houd er dan rekening mee dat er aanvullende landspecifieke voorwaarden op u van toepassing kunnen zijn die u kunt zien onderaan deze Verkoopvoorwaarden onder Sectie 12. Deze aanvullende landspecifieke voorwaarden prevaleren boven de onderstaande Voorwaarden voor zover er sprake is van inconsistentie.

DUITSLAND, FRANKRIJK, HONGARIJE, ITALIË, OOSTENRIJK, POLEN

1.4.        AANVULLENDE VOORWAARDEN

Uw gebruik van en toegang tot NIKE-winkels wordt ook beheerst door de {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh-dienstvoorwaarden}} van NIKE. De {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh-dienstvoorwaarden}} zijn hierin door middel van verwijzing opgenomen. Als er een conflict bestaat tussen deze Verkoopvoorwaarden en de {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh-dienstvoorwaarden}}, hebben deze Verkoopvoorwaarden voorrang op dat conflict voor zover een dergelijk conflict betrekking heeft op een voorafbestelling van NIKE-producten in de NIKE-winkel, of winkelen, aankopen, of retourneren in verband daarmee, naar behoren vermeld dat in geval van tegenstrijdige bepalingen, de consument steeds is gerechtigd zich te beroepen op de toepasselijke bepaling die gunstiger is voor de consument.

1.5.        PERSOONLIJKE INFORMATIE

U kunt bepaalde persoonlijke informatie aan Nike verstrekken door te winkelen in een NIKE-winkel of Vooraf te bestellen of vervolgens een NIKE-product te kopen van NIKE, of we kunnen anderszins bepaalde informatie over u verzamelen wanneer u winkelt in een NIKE-winkel, of door een NIKE-product vooraf te bestellen of vervolgens te kopen van NIKE. We verwerken uw informatie in overeenstemming met ons {{agreement:NvsPrivacyPolicy:.Swoosh-privacybeleid}}.

1.6.        WIJZIGINGEN

NIKE kan deze Verkoopvoorwaarden te allen tijde herzien. De Verkoopvoorwaarden die zijn gepubliceerd op het moment dat u NIKE-producten bij een NIKE-winkel bestelt, zijn van toepassing op de aankoop met betrekking tot die voorafbestelling.

2.       PRODUCTEN VOORAF BESTELLEN EN KOPEN

2.1.        LEEFTIJDSVEREISTEN OM IN AANMERKING TE KOMEN

Om producten Vooraf te bestellen in NIKE-winkels, moet u ten minste 16 (zestien) jaar oud zijn. Wanneer u een Voorafbestelling plaatst via een NIKE-winkel, bevestigt u dat u ten minste 16 (zestien) jaar oud bent. 

Als we redelijke gronden hebben om aan te nemen dat u niet voldoet aan onze leeftijdsvereisten om in aanmerking te komen, behouden we ons het recht voor om actie tegen u te ondernemen, inclusief, maar niet beperkt tot, het weigeren van uw Voorafbestelling(en), het beëindigen van een Contract of het nemen van andere maatregelen in overeenstemming met Sectie 2.4.

2.2.        GEEN VOORAFBESTELLING OF AANKOOP VOOR WEDERVERKOOP

NIKE-winkels, met inbegrip van consumentenrechten of -beleidslijnen die in NIKE-winkels worden aangeboden, zijn uitsluitend bedoeld ten behoeve van eindgebruikers en daarom is het Vooraf bestellen of kopen van Voorafbestellingsproducten voor wederverkoop ten strengste verboden. Vooraf bestellen of kopen voor wederverkoop betekent het Vooraf bestellen of kopen van een NIKE-product door iemand die van plan is het product door te verkopen aan anderen (consumenten, bedrijven of elke derde partij).  Als we redelijke gronden hebben om aan te nemen dat u betrokken bent bij Voorafbestellingen of aankopen voor wederverkoop, behoudt NIKE zich het recht voor, naar eigen goeddunken, en met betrekking tot een dergelijke Voorafbestelling, om (1) de toepassing op te schorten van een van de NIKE-beleidslijnen die een recht of voordeel bieden dat bedoeld is voor het rechtstreeks verkopen aan consumenten; en (2) enige actie te ondernemen om een dergelijke Voorafbestelling of gerelateerde aankoop te belemmeren (en toekomstige aankopen of Voorafbestellingen te ontmoedigen), inclusief maar niet beperkt tot, beperking van de verkoop aan een consument, consumentenaccount, of ledenaccount, het weigeren of annuleren van Voorafbestellingen, het beëindigen van een Contract, herbevoorradingskosten in rekening brengen, limieten voor de aankoophoeveelheid opleggen, weigeren om terugbetalingen te doen of terugzendingen aan te nemen, toegang tot een NIKE-winkel weigeren en/of een account opschorten of sluiten.

2.3.        PROCEDURE VOORAFBESTELLINGEN

We kunnen consumenten de mogelijkheid bieden om geselecteerde producten Vooraf te bestellen in onze NIKE-winkels. Voorafbestellingsproducten die beschikbaar zijn voor Voorafbestelling worden duidelijk vermeld op de productbeschrijvingspagina in de NIKE-winkel. U kunt een Voorafbestelling plaatsen door alle stappen van de Voorafbestellingsprocedure in onze NIKE-winkel te voltooien. Deze Sectie bevat informatie over de stappen die nodig zijn om een Contract tussen u en ons te sluiten. 

Alle informatie en Voorafbestellingsproducten die worden vermeld voor Voorafbestelling in onze NIKE-winkel vormen op geen enkele manier een verkoopaanbod aan u. De informatie in onze NIKE-winkel en de Voorafbestellingsproducten die in onze NIKE-winkel worden vermeld, zijn een uitnodiging aan u om een aanbod te doen om een of meer Voorafbestellingsproducten in onze NIKE-winkel te kopen door een Voorafbestelling te plaatsen. We behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om informatie en Voorafbestellingsproducten te allen tijde uit onze NIKE-winkels te verwijderen of te redigeren.

Om uw Voorafbestelling in een NIKE-winkel te voltooien, moet u uw volledige naam, e-mailadres, geldig leveringsadres en betalingsmethode opgeven. We gebruiken deze gegevens tijdens de Voorafbestellingsprocedure om het Contract tussen u en ons te sluiten.

Wij zijn niet verplicht om uw Voorafbestelling te accepteren en wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om uw Voorafbestelling te weigeren. Er is geen contract tussen u en NIKE totdat uw Voorafbestelling uitdrukkelijk door ons is geaccepteerd in overeenstemming met Sectie 2.3.

Onze aanvaarding van uw Voorafbestelling vindt plaats wanneer uw volledige betaling door ons is ontvangen. Op dat moment sturen we u een e-mail om uw bestelling en de ontvangst van uw betaling te bevestigen (“Bestelbevestiging”). Op dat moment wordt er een contract gesloten tussen NIKE en u (het “Contract”), dat bindend is voor beide partijen, met inachtneming van de rechten van NIKE om het Contract te beëindigen in overeenstemming met Sectie 2.4 hieronder. Wanneer de Voorafbestellingsproducten naar u worden verzonden, sturen we u een e-mail met informatie over de leveringstijden en hoe u uw zending kunt traceren (“Verzendbevestiging”). Houd er rekening mee dat gezien de aard van uw Voorafbestelling de verzend- en leveringstijden aanzienlijk langer zullen zijn dan bestellingen van reguliere Nike-producten die we in voorraad hebben. Door producten Vooraf te bestellen, gaat u akkoord met en accepteert u langere verzend- en leveringstijden.

We raden u aan om een kopie van deze Verkoopvoorwaarden en de relevante Bestelbevestiging af te drukken of te downloaden voor toekomstig gebruik. Gebruik de gebruikelijke opdrachten in uw webbrowser (meestal Bestand -> Opslaan als) om deze Verkoopvoorwaarden af te drukken of op te slaan. Hoewel we u wel een Bestelbevestiging sturen, kunt u uw gegevens van de Voorafbestelling ook archiveren door de gebruikelijke opdrachten in uw webbrowser te gebruiken om het besteloverzicht op te slaan dat op de laatste pagina van de Voorafbestellingsprocedure verschijnt.

2.4.                ONZE RECHTEN MET BETREKKING TOT UW AANKOPEN

Wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om uw Voorafbestelling geheel of gedeeltelijk te weigeren om welke reden dan ook, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de situaties die in deze Sectie 2.5 worden vermeld. We behouden ons ook het recht voor om een Contract geheel of gedeeltelijk te beëindigen door middel van een schriftelijke kennisgeving aan u in de situaties die in deze Sectie 2.5 worden vermeld. Daarnaast behouden wij ons uitdrukkelijk het recht voor om aanvullende maatregelen te nemen die wij in dergelijke situaties redelijkerwijs passend achten, waaronder, maar niet beperkt tot: het opleggen van limieten voor Voorafbestellings- of aankoophoeveelheid, het in rekening brengen van herbevoorradingskosten, het beperken van betalingsmethoden, het weigeren om restituties te geven of om retourzendingen aan te nemen, het beperken van de verkoop aan u of uw account(s), het opschorten of sluiten van uw account(s) of het weigeren van toegang tot NIKE-winkels. NIKE is niet aansprakelijk voor enige opgelopen schade of kosten die u maakt in verband met een weigering van een Voorafbestelling of beëindiging van het Contract, behalve terugbetaling, in overeenstemming met Sectie 7 hieronder, van enig bedrag dat van u is ontvangen in verband met de Voorafbestelling die we hebben geweigerd of het Contract dat we hebben beëindigd.

  • Als het Voorafbestellingsproduct niet langer beschikbaar of in voorraad is, of in geval van leveringsproblemen of moeilijkheden met betrekking tot de levering van het Voorafbestellingsproduct, behouden wij ons het recht voor om u informatie te verstrekken over vervangende Voorafbestellingsproducten van dezelfde of hogere kwaliteit en waarde die u kunt bestellen. Als u het vervangende Voorafbestellingsproduct niet wilt bestellen, of als we anderszins besluiten om geen vervangend product aan te bieden, vergoeden we elk bedrag dat u hebt betaald.
  • Een Gebeurtenis buiten onze controle (zoals hieronder gedefinieerd);
  • Uw adres, factuurgegevens of betaalwijze is onjuist of kan niet worden geverifieerd;
  • Uw Voorafbestelling wordt door onze beveiligingssystemen gemarkeerd als mogelijk frauduleus, of een Voorafbestelling geplaatst met geautomatiseerde bestelsoftware of -technologie;
  •  We hebben redelijke gronden om aan te nemen dat u betrokken bent bij Voorafbestellingen of aankopen voor wederverkoop of met het oog op belastingontduiking, of andere frauduleuze doeleinden;
  • Uw Voorafbestelling werd gemarkeerd voor het doorsturen of verzenden van vracht naar een adres of dienstverlener die buitenlandse export of onwettige vermijding van omzetbelasting mogelijk maakt of toestaat;
  • Uw Voorafbestelling overschrijdt de aankooplimieten van het product (hoeveelheid en/of bedrag);
  • Uw account en/of aankoopgeschiedenis toont een te hoog volume aan retourzendingen;
  • Als we redelijke gronden hebben om aan te nemen dat u jonger was dan 16 jaar op het moment dat u de Voorafbestelling plaatste;
  • In geval van spelfouten, fouten bij prijzen of andere fouten of vergissingen in de NIKE-winkel(s) waar u wilt bestellen of Vooraf hebt besteld;
  • Als u gedrag vertoont dat van invloed is op de normale werking van en de bestelprocedure bij onze digitale winkels of andere klanten de eerlijke kans om Voorafbestellingproducten te kopen ontneemt, of als u gedrag vertoont dat van invloed is op de beveiliging van onze NIKE-winkels; of
  • Als u de toepasselijke wet- en regelgeving, deze Verkoopvoorwaarden, de {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh-dienstvoorwaarden}}, de principes van eerlijkheid en goed vertrouwen, of de openbare orde en goede zeden schendt of er tegenin gaat.

Als u vragen hebt naar aanleiding van door ons ondernomen acties op basis van deze Sectie, neem dan contact met ons op via de sectie Neem contact op op de pagina Help op onze website.

2.5.        CONTROLE VAN GEGEVENS

Wanneer u ons uw Voorafbestelling stuurt, kunnen we een aantal controles uitvoeren voordat die is voltooid. Deze controles kunnen bestaan uit het verifiëren van uw leveringsadres en het controleren op fraude.  We voeren deels geautomatiseerde controles uit op alle Voorafbestellingen om ongebruikelijke of verdachte transacties uit te filteren, of transacties die kunnen worden geïdentificeerd als gevoelig voor fraude. Vermoedelijke fraude in de NIKE-winkels wordt onderzocht en indien nodig vervolgd.

2.6.        FACTUREREN

U stemt ermee in om facturen uitsluitend in elektronische vorm te ontvangen voor uw aankopen via onze NIKE-winkels. Behalve NIKE Retail B.V. als geregistreerde verkoper (zie hierboven onder Sectie 1.2), kan uw factuur ook het adres en btw-nummer van uw lokale NIKE-vestiging vermelden.

Als u vragen hebt over uw factuur, neem dan contact met ons op via de sectie Neem contact op op de pagina Help op onze website.

2.7.        EIGENDOMSOVERDRACHT EN RISICO OP VERLIES

Wij dragen het risico van productschade of -verlies tot het moment van levering van de Voorafbestellingsproducten aan u. “Levering” wordt verondersteld te hebben plaatsgevonden, of de Voorafbestelling wordt verondersteld te zijn “geleverd”, op het moment dat u of een door u vooraf aangewezen derde partij fysiek bezit verkrijgt van de Voorafbestellingsproducten, wat onder andere kan worden aangetoond door ondertekening voor ontvangst van de bestelling of een indicatie door de vervoerder dat de Voorafbestellingsproducten zijn geleverd, op het overeengekomen leveringsadres.

Het eigendomsrecht op de Voorafbestellingsproducten die u vooraf hebt besteld, gaat over op u na (i) ontvangst door ons van volledige betaling van alle bedragen die verschuldigd zijn voor uw Voorafbestelling, inclusief leveringskosten, of (ii) levering van de Voorafbestellingsproducten zoals uiteengezet in deze Sectie.

3.       PRIJS/BETALING

3.1.        BETALINGSMETHODEN

We accepteren alleen de betalingsmethoden die worden vermeld bij het afrekenen in NIKE-winkels.  Probeer niet te betalen via een betalingsmethode die niet in de NIKE-winkels wordt vermeld. Als u dat doet, zijn wij niet aansprakelijk voor enig verlies van de betaling of enige andere schade die uit deze actie kan voortvloeien. 

3.2.        BETALINGSVERWERKING

Als u met een creditcard of betaalkaart betaalt, brengen we het volledig verschuldigde bedrag in rekening bij ontvangst van uw Voorafbestelling. Betalingen kunnen alleen worden verwerkt als de factureringsgegevens kunnen worden geverifieerd.

Uw betaling wordt in mindering gebracht zodra uw Voorafbestelling is ontvangen of, in geval van een bankoverschrijving, zo snel mogelijk. We starten het Voorafbestellingproces niet voordat we de volledige betaling hebben ontvangen.  Betalingen kunnen alleen worden verwerkt als de factuurgegevens kunnen worden geverifieerd.  

3.3.        PRIJZEN EN VALUTA

De prijzen van de NIKE-producten zijn zoals van tijd tot tijd vermeld in NIKE-winkels, maar wijzigingen hebben geen invloed op een Voorafbestelling die we hebben bevestigd met een Bestelbevestiging. Indien van toepassing wordt er belasting over de toegevoegde waarde (btw) berekend en weergegeven bij het afrekenen.

De prijzen van NIKE-producten die in de NIKE-winkel worden weergegeven zijn exclusief verzendkosten. Verzendtarieven worden toegepast per Voorafbestelling en worden weergegeven en bevestigd bij het afrekenen. Exacte verzendtarieven zijn afhankelijk van het land waar uw bestelling wordt geleverd.

Prijzen worden vermeld en zijn exclusief te betalen in Amerikaanse dollars.

3.4.        UW TOTALE PRIJS

De totale prijs die is gespecificeerd in het laatste afrekenscherm van een NIKE-winkel is inclusief belasting toegevoegde waarde (btw) en verzendkosten. Deze prijs wordt vastgelegd in de e-mail met de Bestelbevestiging. Als u met een creditcard of betaalkaart betaalt, wordt het totale bedrag voor uw gehele aankoop weergegeven op uw afschrift in uw lokale valuta. 

Als uw lokale valuta verschilt van de valuta waarin de prijzen worden vermeld, past uw bank de wisselkoers toe die op de datum van aankoop van toepassing is. Uw bank kan een andere wisselkoers hanteren, wat buiten onze controle valt. 

4.       VERZENDING EN LEVERING

4.1.        LEVERING – WAAR EN WANNEER

De geschatte verzenddatum voor uw Voorafbestellingsproduct is te vinden op de productbeschrijvingspagina in de NIKE-winkels. Voorafbestellingsproducten worden naar verwachting geleverd op de geschatte verzenddatum.

Wanneer het Voorafbestellingsproduct wordt verzonden, sturen we u een Verzendbevestiging. We doen redelijke inspanningen om het/de Voorafbestellingsproduct(en) vermeld in de Verzendbevestiging te verzenden op de geschatte datum vermeld in de relevante Verzendbevestiging; of, als er geen verzenddatum wordt gespecificeerd, binnen het geschatte tijdsbestek vermeld in de keuze voor de leveringsmethode in onze NIKE-winkels. Houd er rekening mee dat we niet op bepaalde feestdagen verzenden.

Houd er rekening mee dat gezien de aard van uw Voorafbestelling de verzend- en leveringstijden aanzienlijk langer zullen zijn dan bestellingen van reguliere Nike-producten die we in voorraad hebben.

We kunnen een bestelling alleen uitvoeren op een geldig leveringsadres dat een thuis- of kantooradres is in een van de landen vermeld in Sectie 1.3 hierboven. Als u uw leveringsadres wilt wijzigen voordat u uw Verzendbevestiging ontvangt, neem dan contact met ons op via de sectie Neem contact op op de pagina Help op onze website.

Onze medewerkers bij de klantendienst controleren of een wijziging mogelijk is. Zie voor meer informatie over levering de pagina Help op onze website.

4.2.        INSPECTIE BIJ LEVERING

Controleer bij levering de verpakking en de Voorafbestellingsproducten op schade. Als blijkt dat de Voorafbestellingsproducten beschadigd zijn, accepteer de zending dan niet en neem contact op met NIKE via de sectie Neem contact op op de pagina Help op onze website.

5.       RETOURNEREN

5.1.                WETTELIJK HERROEPINGSRECHT

Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met een Voorafbestellingsproduct dat u via onze NIKE-winkels hebt besteld, kunt u uw wettelijke herroepingsrecht uitoefenen. 

U kunt een beroep doen op uw herroepingsrecht door ons te informeren dat u het product binnen 14 kalenderdagen wilt retourneren (i) nadat het Voorafbestellingsproduct aan u of aan een door u aangewezen derde partij (anders dan de vervoerder) is geleverd of, (ii) als u meerdere goederen in één bestelling hebt besteld die afzonderlijk worden geleverd, nadat het laatste Voorafbestellingsproduct is geleverd (“Herroepingsperiode”). Het is niet nodig om ons een reden te geven om een beroep te doen op uw wettelijke herroepingsrecht. 

U kunt ons laten weten dat u uw herroepingsrecht wilt uitoefenen door ons vóór het einde van de Herroepingsperiode een duidelijke verklaring te sturen. U kunt ook het onderstaande modelformulier voor herroeping gebruiken.

Modelformulier voor herroeping

Vul dit formulier in en stuur het terug alleen als u de overeenkomst wilt ontbinden/intrekken.

Aan:

NIKE Virtual Studios, Inc.

One Bowerman Drive

Beaverton, OR 97005

VS

[als u dit formulier online aan ons wilt terugsturen, navigeer dan naar de chatfunctie in de sectie Help op onze website]

Ik/Wij (*) deel/delen hierbij mee dat ik/wij (*) mijn/ons (*) verkoopcontract van de volgende goederen (*) voor de levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen

Besteld op (*)/Ontvangen op (*)

Naam van consument(en)

Adres van consument(en)

Handtekening van de consument(en) [alleen als dit formulier op papier wordt gemeld]

Datum

(*) Doorhalen wat niet van toepassing is

Als u ons na het verstrijken van de Herroepingsperiode op de hoogte stelt dat u uw Voorafbestellingsproduct wilt retourneren, is Sectie 5.2 hieronder van toepassing in plaats van uw wettelijke herroepingsrecht.

Als u uw herroepingsrecht gebruikt, bent u verplicht om de Voorafbestellingsproducten zonder onnodige vertraging en uiterlijk 14 kalenderdagen na de dag waarop u ons hebt meegedeeld dat u uw herroepingsrecht inroept, aan ons te retourneren.

Zorg ervoor dat de Voorafbestellingsproducten die u retourneert compleet zijn (bijv. beide artikelen van een paar moeten worden geretourneerd) en niet worden gebruikt op een andere manier dan redelijkerwijs noodzakelijk is om te beslissen of u de Voorafbestellingsproducten wilt behouden (wat betekent dat u kleding of schoenen mag uitproberen voor de pasvorm, maar dat u ze niet kunt dragen of wassen). Als u het voorgaande niet naleeft en de waarde van het Voorafbestellingsproduct als gevolg daarvan afneemt, kunnen wij u aansprakelijk stellen voor een dergelijke verminderde waarde.

Als u ons informeert dat u een Voorafbestellingsproduct wilt retourneren, betalen wij u alle ontvangen betalingen terug, inclusief de leveringskosten (met uitzondering van eventuele aanvullende kosten die voortvloeien uit uw keuze van levering behalve de goedkoopste standaard levering die door ons wordt aangeboden) zonder onnodige vertraging en in elk geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop wij worden geïnformeerd over uw beslissing om uw herroepingsrecht uit te oefenen. We kunnen er echter voor kiezen om de terugbetaling geheel of gedeeltelijk in te houden totdat we de Voorafbestellingsproducten terug hebben ontvangen of totdat u voldoende bewijs hebt geleverd dat u alle producten hebt teruggestuurd. Voor meer informatie over terugbetalingen verwijzen we u naar Sectie 7 hieronder.

Als u meer hulp nodig hebt bij het uitoefenen van uw herroepingsrecht, neem dan contact met ons op via de sectie Neem contact op op de pagina Help op onze website.

5.2.                CONTRACTUEEL HERROEPINGSRECHT

Behalve het wettelijke herroepingsrecht (zie Sectie 5.1 hierboven), kan NIKE een extra periode aanbieden na de Herroepingsperiode waarin u ons kunt informeren dat u het Voorafbestellingsproduct zonder enige reden wilt retourneren. Dit contractuele herroepingsrecht is onderworpen aan specifieke voorwaarden. Voor meer informatie, waaronder de Voorafbestellingsproducten die in aanmerking komen op grond van uw contractuele herroepingsrecht, de periode waarin u uw contractuele herroepingsrecht kunt uitoefenen, evenals informatie over de kosten van retourzendingen, zie de pagina Help op onze website.

6.       ONDEUGDELIJKE EN DEFECTE PRODUCTEN

Alle productbeschrijvingen, informatie en materialen die in NIKE-winkels worden weergegeven, worden geleverd “in huidige staat”, zonder uitdrukkelijke of impliciete garanties daarop, behalve zoals wettelijk bepaald. 

Wij zijn verplicht om u het Voorafbestellingsproduct dat u hebt besteld in NIKE-winkels te leveren om te voldoen aan het Contract, en, onder voorbehoud van deze Sectie 6, hebt u het recht om het product te retourneren in geval van defecten of non-conformiteit die bestonden op het moment van levering (hierna “Non-conformiteit”). Voor zover wettelijk toegestaan, sluiten we alle garanties uit, behalve die welke niet wettelijk kunnen worden uitgesloten ten behoeve van consumenten.

Een Voorafbestellingsproduct dat aan u wordt geleverd, wordt geacht in overeenstemming te zijn met het Contract indien: (i) het voldoet aan de beschrijving, specificaties en andere eigenschappen die worden weergegeven in NIKE-winkels, (ii) het geschikt is voor de doeleinden waarvoor het normaal gesproken wordt gebruikt, en (iii) het de kwaliteiten en andere eigenschappen bezit die normaal zijn voor dezelfde soort producten en die redelijkerwijs kunnen worden verwacht.

Als op enig moment tijdens de Garantieperiode (zoals hieronder gedefinieerd) een Non-conformiteit aan het licht komt, moet u NIKE hiervan tijdig en uiterlijk binnen twee (2) maanden op de hoogte stellen door contact met ons op te nemen via de sectie Contact opnemen op de pagina Help op onze website, met het risico dat uw rechten komen te vervallen. De “Garantieperiode” gaat in op de datum van levering van het Voorafbestellingsproduct door NIKE aan u en duurt twee (2) jaar, of, indien dwingende toepasselijke wetgeving een langere garantieperiode vereist, zo lang als wordt vereist door de toepasselijke dwingende wetgeving.

Tijdens de Garantieaanspraakperiode, zoals hieronder gedefinieerd, kunt u het Voorafbestellingsproduct retourneren en NIKE verzoeken om de wettelijke rechtsmiddelen toe te passen die voor u beschikbaar zijn krachtens de toepasselijke wetgeving, met inachtneming van de voorwaarden voor het inroepen van dergelijke rechtsmiddelen krachtens de toepasselijke wetgeving (een “Garantieaanspraak”). Zie voor praktische informatie over het retourneren van uw Voorafbestellingsproduct de pagina Help op onze website. De “Garantieaanspraakperiode” begint op de datum waarop u NIKE op de hoogte stelt van de Non-conformiteit en duurt twee (2) jaar, of, indien dwingende toepasselijke wetgeving een langere verjaringstermijn vereist, zo lang als wordt vereist door de toepasselijke dwingende wetgeving. Zie voor praktische informatie over het retourneren van uw defecte Voorafbestellingsproduct de pagina Help op onze website.

In verband met uw Garantieaanspraak kan NIKE u vragen om onder meer de volgende informatie te verstrekken: (i) uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer; (ii) een kopie van uw aankoopbewijs, factuur of ander vergelijkbaar bewijs van aankoop van het defecte of non-conforme product; en (iii) een schriftelijke beschrijving of foto’s van het probleem en (iv) het door u gevraagde rechtsmiddel. Als het defect of de non-conformiteit duidelijk wordt tijdens de Garantieperiode maar na het verstrijken van de Periode van vermoeden van gebrek aan conformiteit, kunt u ook worden gevraagd om bewijs te leveren dat de Non-conformiteit bestond op het moment van levering van het Voorafbestellingsproduct. De “Periode van vermoeden van gebrek aan conformiteit” begint op de datum van levering van het Voorafbestellingsproduct door NIKE aan u en duurt één (1) jaar, of, indien dwingende toepasselijke wetgeving een langere periode vereist, zo lang als wordt vereist door de toepasselijke dwingende wetgeving.

Na ontvangst van uw Garantieaanspraak beoordeelt Nike uw Garantieaanspraak om te bepalen of het Voorafbestellingsproduct defect of non-conform was op het moment van levering en, indien dit het geval is, of het door u gevraagde rechtsmiddel moet of kan worden toegepast en of NIKE een ander rechtsmiddel kan toepassen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. NIKE stelt u op de hoogte van de beslissing van NIKE om de Garantieaanspraak te accepteren of af te wijzen en indien zij uw Garantieaanspraak accepteert, het rechtsmiddel dat zal worden toegepast.

Aanvullende wettelijke rechten en rechtsmiddelen waarover u beschikt op grond van de toepasselijke dwingende nationale wetgeving met betrekking tot het gebrek aan conformiteit van consumentengoederen worden niet beïnvloed door deze garantie.

Deze garantie doet geen afbreuk aan enige commerciële garantie.

7.       RESTITUTIE

In geval van onze weigering van uw Voorafbestelling (onder Sectie 2.4 hierboven) of beëindiging van een Contract (onder Sectie 2.5 hierboven) of retournering (onder Sectie 5 of 6 hierboven), voeren we restituties uit op basis van de oorspronkelijke betalingsmethode. Zie voor meer praktische informatie over terugbetalingen de pagina Help op onze website.

8.       BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID 

De totale aansprakelijkheid van NIKE en elk ander lid van de NIKE Group voor enige vordering met betrekking tot NIKE-producten die Vooraf zijn besteld via NIKE-winkels of die voortvloeien uit of verband houden met deze Verkoopvoorwaarden, ongeacht de vorm van de actie, is beperkt tot het hoogste bedrag, EUR 100 of het bedrag betaald voor het betreffende NIKE-product, indien van toepassing.

De in deze Sectie 8 uiteengezette beperkingen beperken niet de aansprakelijkheid voor overlijden of persoonlijk letsel en sluiten die niet uit, of als die voortvloeit uit grove nalatigheid, fraude of opzettelijk wangedrag van NIKE of andere leden van de NIKE Group, of voor andere zaken waarin aansprakelijkheid krachtens het toepasselijke recht niet kan worden uitgesloten of beperkt.

Voor zover toegestaan door de wet en tenzij anderszins vermeld in deze Verkoopvoorwaarden, sluiten we aansprakelijkheid uit voor enige indirecte of gevolgschade, inclusief maar niet beperkt tot verlies van omzet, winstderving, verlies van goodwill, gemiste kansen of verlies van gegevens.

9.       GEBEURTENISSEN BUITEN ONZE CONTROLE

Een “Gebeurtenis buiten onze controle” betekent elke handeling of gebeurtenis buiten onze redelijke controle, met inbegrip van maar niet beperkt tot tekorten in de toeleveringsketen, stakingen, buitensluiting of andere arbeidsacties door derden, burgerlijke onrust, oproer, invasie, terroristische aanval of dreiging van terroristische aanval, oorlog (verklaard of niet) of dreiging van of voorbereiding op oorlog, brand, explosie, storm, overstroming, aardbeving, verzakking, epidemie, pandemie of andere natuurramp, of storing van openbare of particuliere telecommunicatienetwerken. 

Indien er zich een Gebeurtenis buiten onze controle voordoet die de uitvoering van onze verplichtingen krachtens deze Voorwaarden beïnvloedt: (1) Stellen we u zo spoedig mogelijk op de hoogte en (2) worden onze verplichtingen uit hoofde van deze Voorwaarden opgeschort en wordt de termijn voor de nakoming van onze verplichtingen verlengd voor de duur van de Gebeurtenis buiten onze controle. 

Wanneer de Gebeurtenis buiten onze controle van invloed is op onze levering van een Voorafbestellingsproduct aan u, regelen we een nieuwe leveringsdatum met u nadat de Gebeurtenis buiten onze controle voorbij is.  U kunt de Voorafbestelling annuleren of het Contract beëindigen als er een Gebeurtenis buiten onze controle plaatsvindt en u niet langer wil dat wij doorgaan met uw Voorafbestelling of het Contract. Neem contact met ons op via de sectie Neem contact op op de pagina Help op onze website.

10.   ANDERE BELANGRIJKE VOORWAARDEN

10.1.            OVERDRACHT VAN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN

U mag uw rechten of verplichtingen uit hoofde van het Contract alleen overdragen aan een andere persoon na onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

We kunnen het Contract of alle rechten of verplichtingen die daaruit voortvloeien op elk moment overdragen. Om twijfel te voorkomen, verklaren wij hierbij dat een dergelijke overdracht geen afbreuk doet aan uw wettelijke rechten als consument of, op welke manier dan ook, uw rechten op grond van het Contract annuleert, beperkt of limiteert.

10.2.            SCHEIDBAARHEID

Indien enige sectie van deze Verkoopvoorwaarden om welke reden dan ook onuitvoerbaar of onwettig wordt bevonden, met inbegrip van maar niet beperkt tot omdat het onredelijk wordt geacht, (a) wordt de onuitvoerbare of onwettige sectie uit deze Verkoopvoorwaarden verwijderd; (b) heeft de verwijdering van de onuitvoerbare of onwettige sectie geen enkele invloed op de rest van deze Verkoopvoorwaarden; en (c) kan de onuitvoerbare of onwettige sectie worden herzien in de mate die nodig is om de Verkoopvoorwaarden uitvoerbaar of geldig te maken en worden de rechten en verantwoordelijkheden van de partijen dienovereenkomstig geïnterpreteerd en gehandhaafd zodat de Verkoopvoorwaarden en de bedoeling van de Verkoopvoorwaarden zoveel mogelijk behouden blijven.

10.3.            VERKLARING VAN AFSTAND

Als we er niet op aandringen dat u een van uw verplichtingen krachtens deze Verkoopvoorwaarden nakomt, of als we onze rechten niet tegen u afdwingen, of als we dit uitstellen, betekent dat niet dat we afstand hebben gedaan van onze rechten tegen u en betekent dat niet dat u niet aan die verplichtingen hoeft te voldoen. 

Als we afzien van een verzuim door u, doen we dit alleen schriftelijk en dat betekent niet dat we automatisch afzien van een later verzuim door u.

11.   GESCHILLEN: RECHTSKEUZE, RECHTSGEBIED, TERMIJN VOOR VORDERINGEN

U gaat ermee akkoord dat deze Verkoopvoorwaarden, uw Voorafbestelling, uw aankoop en het Contract en alle geschillen tussen u en NIKE in alle opzichten worden beheerst door het Nederlands recht, zonder rekening te houden met de bepalingen omtrent rechtskeuze en niet door het VN-Verdrag inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken van 1980. 

Behalve wanneer de toepasselijke wetgeving dit verbiedt en zonder beperking van wettelijke rechten voor consumenten, gaat u ermee akkoord dat alle geschillen, vorderingen en juridische procedures die direct of indirect voortvloeien uit of verband houden met deze Verkoopvoorwaarden, met inbegrip van maar niet beperkt tot de aankoop van NIKE-producten in NIKE-winkels, individueel zullen worden opgelost, zonder gebruik te maken van enige vorm van groepsgedingen en uitsluitend bij de bevoegde rechtbanken in Amsterdam, Nederland.

Als u een klacht hebt, neem dan eerst contact met ons op via onze pagina Help . Als u vindt dat uw klacht niet adequaat is behandeld, kunt u – maar dat bent u niet verplicht – het platform voor online geschillenbeslechting (Online Dispute Resolution, ODR) gebruiken dat u kunt openen via http://ec.europa.eu/odr.

Behoudens Sectie 6, worden alle vorderingen ingediend binnen één (1) jaar nadat u NIKE op de hoogte hebt gesteld van de kwestie die aanleiding geeft tot de vordering, voor zover toegestaan krachtens de dwingende toepasselijke wetgeving. 

LANDSPECIFIEKEVOORWAARDEN

Als u zich in een van de volgende landen bevindt, zijn de onderstaande aanvullende voorwaarden van toepassing en prevaleren ze boven eventuele inconsistente voorwaarden die hierboven zijn uiteengezet. 

OOSTENRIJK

De laatste alinea van Sectie 11 wordt in zijn geheel geschrapt en vervangen door het volgende: 

“Alle vorderingen worden binnen drie (3) jaar na het ontstaan van de vordering ingediend.” 

FRANKRIJK

Subsectie 2.5 wordt in zijn geheel geschrapt en vervangen door het volgende: 

“ONS RECHT OM UW AANKOOP TE WEIGEREN OF EEN BESTELLING TE ANNULEREN

We behouden ons het recht voor om een bestelling te annuleren door middel van een schriftelijke kennisgeving aan u in de volgende situaties, zonder aansprakelijk te zijn voor enige schade of kosten behalve terugbetaling van enig bedrag dat van u is ontvangen in verband met de bestelling die we hebben geannuleerd:

  • uw factuurgegevens zijn niet correct of niet verifieerbaar;
  • uw bestelling wordt door onze beveiligingssystemen gemarkeerd als een ongebruikelijke bestelling of een bestelling die vatbaar is voor fraude;
  • u bent jonger dan 16 jaar, of bent jonger dan een oudere leeftijd als er een oudere leeftijd is toegestaan krachtens de toepasselijke wetgeving om een overeenkomst aan te gaan met NIKE;
  • u bent een wederverkoper;
  • we konden niet leveren op het door u opgegeven adres; of
  • als gevolg van een Gebeurtenis buiten onze controle (zie hieronder).” 

Sectie 6 wordt hierbij in zijn geheel verwijderd en vervangen door het volgende: 

“NIKE is verantwoordelijk voor elk gebrek aan conformiteit van de producten uit hoofde van de voorwaarden uiteengezet in artikel L. 217-4 en volgende van het Franse consumentenwetboek en voor verborgen gebreken van deze producten krachtens de voorwaarden uiteengezet in artikel 1641 en volgende van het Franse burgerlijk wetboek. Indien uw vordering gerechtvaardigd is, worden de aankoopprijs en de verzendkosten terugbetaald.  Ga voor praktische informatie over terugzenden naar de sectie Help op onze website.”

Houd er rekening mee dat u uit hoofde van de wettelijke garantie van conformiteit: 

  • 2 jaar hebt vanaf de levering van het product om een vordering in te dienen;
  • kunt kiezen tussen reparatie of vervanging van het product, met inachtneming van de in artikel L. 217-9 van de Franse consumentenwetgeving vastgestelde kostenvoorwaarden;
  • het gebrek aan conformiteit van het product niet hoeft te bewijzen gedurende een periode van twee (2) jaar na levering van het product. 

De wettelijke garantie van conformiteit doet geen afbreuk aan eventuele commerciële garanties.

U kunt ook besluiten om te handelen op grond van de wettelijke garantie tegen verborgen gebreken volgens artikel 1641 van het Franse burgerlijk wetboek. In een dergelijk geval kunt u kiezen tussen annulering van de verkoop of een verlaging van de verkoopprijs, zoals uiteengezet in artikel 1644 van het Franse burgerlijk wetboek.”

De tweede en derde alinea van artikel 11 worden in hun geheel geschrapt en vervangen door de volgende twee alinea's:

“Behalve wanneer dit is verboden en zonder beperking van wettelijke rechten voor consumenten, gaat u ermee akkoord dat alle geschillen, vorderingen en juridische procedures die direct of indirect voortvloeien uit of verband houden met de NIKE-winkels (met inbegrip van maar niet beperkt tot de aankoop van NIKE-producten) [worden opgelost, zonder gebruik te maken van enige vorm van groepsgedingen] en uitsluitend bij de bevoegde rechtbanken in Amsterdam, Nederland. 

Als u een klacht hebt, neem dan eerst contact met ons op via de Sectie Neem contact op op onze pagina Help. Als u vindt dat uw klacht niet adequaat is behandeld, kunt u – maar dat bent u niet verplicht – het platform voor online geschillenbeslechting (Online Dispute Resolution, ODR) gebruiken dat u kunt openen via http://ec.europa.eu/odr. Bovendien hebt u het recht om een bemiddelingsprocedure te starten door contact op te nemen met de bemiddelaar(s), als volgt: Association des Médiateurs Européens (197, Boulevard Saint-Germain, 75007 PARIJS, telefoon: 09 53 01 02 69),http://www.mediationconso-ame.com/. De bemiddelaar(s) zullen trachten onafhankelijk en onpartijdig tot een minnelijke oplossing van het geschil te komen.  In geval van bemiddeling staat het elke partij vrij om de door de bemiddelaar voorgestelde oplossing te accepteren of af te wijzen.”

DUITSLAND

De laatste alinea van Sectie 11 wordt in zijn geheel geschrapt en vervangen door het volgende: 

“Alle vorderingen worden binnen twee (2) jaar na het ontstaan van de vordering ingediend.”

HONGARIJE

Sectie 1 wordt gewijzigd door toevoeging van het volgende: 

“Deze Verkoopvoorwaarden vormen een impliciete overeenkomst tussen u en NIKE, tenzij anderszins wordt voldaan aan de vereisten van schriftelijke overeenkomsten krachtens Hongaars recht.”

ITALIË

De eerste paragraaf van Sectie 3.3 wordt in zijn geheel vervangen door het volgende: 

“De prijzen van de producten zijn zoals weergegeven in de NIKE-winkel. Prijzen kunnen van tijd tot tijd veranderen, maar wijzigingen hebben geen invloed op een bestelling die u hebt ingediend, zelfs als die nog niet is bevestigd met een Bestelbevestiging.”

Sectie 6 wordt hierbij in zijn geheel verwijderd en vervangen door het volgende: 

“RETOURNEREN VAN DEFECTE PRODUCTEN

NIKE garandeert op grond van artikel 130 van het Consumentenwetboek de conformiteit van alle verkochte goederen gedurende een periode van twee jaar na de levering van de goederen. Onverminderd de wettelijke rechten die door de toepasselijke wetgeving in uw voordeel worden verleend, hebt u in geval van een gebrek aan conformiteit het recht om de goederen kosteloos in overeenstemming te laten brengen door reparatie of vervanging of om een passende verlaging van de prijs te verkrijgen of het contract met betrekking tot die goederen te laten beëindigen, overeenkomstig artikel 130 van het Consumentenwetboek. U hebt het recht om de bovenstaande rechten uit te oefenen, indien er producten defect zijn of anderszins niet conform uw bestelling zijn wanneer u ze ontving, op voorwaarde dat u ons binnen een periode van twee maanden vanaf de datum waarop u een dergelijk gebrek aan conformiteit hebt ontdekt, op de hoogte stelt van het gebrek aan conformiteit. Indien uw vordering gerechtvaardigd is, worden de aankoopprijs en de verzendkosten terugbetaald. Voor praktische informatie over het retourneren, zie de sectie Hulp van de toepasselijke NIKE-winkel.”

De tweede alinea van Sectie 11 wordt in zijn geheel geschrapt en vervangen door de volgende twee alinea’s:

“Ongeacht de bovenstaande rechtskeuze, wees u ervan bewust dat u de wettelijke rechten hebt die in uw voordeel worden verleend op grond van Sectie 1, Titel III van het Italiaanse Consumentenwetboek (Wetgevingsbesluit nr. 206/2005).”

“Behalve wanneer dit is verboden en zonder beperking van wettelijke rechten voor consumenten, gaat u ermee akkoord dat alle geschillen, vorderingen en juridische procedures die direct of indirect voortvloeien uit of verband houden met NIKE-winkels (met inbegrip van maar niet beperkt tot de aankoop van NIKE-producten) individueel zullen worden opgelost, zonder gebruik te maken van enige vorm van groepsgedingen en uitsluitend bij de rechtbanken in de plaats waar u woont of verblijft.”

POLEN

Sectie 11 wordt in zijn geheel geschrapt en vervangen door het volgende: 

“RECHTSKEUZE/RECHTSGEBIED 

U gaat ermee akkoord dat de Verkoopvoorwaarden en elk geschil tussen u en NIKE in alle opzichten worden beheerst door het Pools recht. 

Behalve wanneer dit is verboden en zonder beperking van wettelijke rechten voor consumenten, gaat u ermee akkoord dat alle geschillen, vorderingen en juridische procedures die direct of indirect voortvloeien uit of verband houden met het Vooraf bestellen van NIKE-producten (met inbegrip van maar niet beperkt tot een volgende de aankoop van NIKE-producten) individueel zullen worden opgelost, zonder gebruik te maken van enige vorm van groepsgedingen en uitsluitend bij de krachtens de toepasselijke wetgeving bevoegde rechtbanken. 

Als u een klacht hebt of denkt dat er een geschil bestaat tussen ons, neem dan eerst contact met ons op via de sectie Neem contact op op onze pagina Help. Indien het geschil tussen ons niet wordt opgelost, kunt u – maar dat bent u niet verplicht – gebruikmaken van het platform voor online geschillenbeslechting (Online Dispute Resolution, ODR) dat u kunt openen via http://ec.europa.eu/odr.” 

Sectie 2.7 wordt gewijzigd door toevoeging van het volgende:

“Door deze Verkoopvoorwaarden te aanvaarden:

(a) verzoekt u dat er een factuur wordt opgesteld voor uw aankoop; en

(b) gaat u ermee akkoord dat deze factuur in elektronisch formaat wordt opgesteld en u per e-mail wordt toegezonden.”

Locales *

User login