You are here

sv-SE .SWOOSH Terms Of Sale

Primary tabs

Clone Agreement Document

Body Content

Datum för senaste översyn: maj 2024

.Swoosh

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR FÖR Förbeställning

 

1.       INTRODUKTION OCH ANVÄNDBARHET

1.1.        INLEDNING

Dessa försäljningsvillkor för Förbeställning (“försäljningsvillkor” eller “villkor”) ger dig information om och anger de juridiska villkor som gäller vid försäljning av förbeställda NIKE-produkter (enligt definitionen nedan) till dig i NIKE-butiker (enligt definitionen nedan) i något av de länder som anges nedan, samt för vissa tjänster som vi kan förse dig med i samband med sådan försäljning.

För att möjliggöra nya kundupplevelser för våra medlemmar kan vi ge kunder möjlighet att i våra NIKE-butiker (enligt definitionen nedan), på Förbeställningsbasis, köpa utvalda materiella eller fysiska produkter, såsom skor och kläder (”Förbeställningsprodukter”). Att göra en beställning, i enlighet med dessa försäljningsvillkor, är den process genom vilken du kan beställa NIKE-produkter och som kommer att tillverkas efter att din Förbeställning har bekräftats. Denna process kallas ”Förbeställning” eller ”att Förbeställa” och varje enskild beställning kallas ”Förbeställning”. Dessa försäljningsvillkor gäller för dina Förbeställningar och all relaterad shopping, inköp och returer (där detta tillåts) i NIKE-ägda digitala butiker, på .SWOOSH-webbsajten som finns på https://www.swoosh.nike/ (eller eventuella efterföljande länkar) och alla tillhörande webbsidor, webbsajter och sociala mediesidor och alla relaterade mobila applikationer (var och en ”NIKE-butik” och tillsammans ”NIKE-butiker”). På grund av Förbeställningens natur gäller följande särskilda villkor för förbeställda NIKE-produkter i enlighet med vad som återges i dessa villkor. All shopping, alla beställningar, köp och returer av NIKE-produkter i en NIKE-butik, förutom i samband med en Förbeställning, omfattas av  Nike {{agreement:termsOfSale:Försäljningsvillkoren}}.

Läs dessa Försäljningsvillkor noggrant och kontrollera att uppgifterna i din Förbeställning är fullständiga och korrekta innan du förbeställer NIKE-produkter i en NIKE-butik. Genom att handla i någon NIKE-butik, förbeställa eller därefter köpa en NIKE-produkt från NIKE, godkänner du och samtycker till att vara bunden av dessa Försäljningsvillkor. Om du inte godkänner försäljningsvillkoren måste du (a) upphöra med att använda eller handla i våra NIKE-butiker och/eller (b) inte göra en Förbeställning.

Om du har frågor om dessa Försäljningsvillkor kan du kontakta oss via Avsnitttet Kontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

1.2.        REGISTRERAD SÄLJARE

Dessa Försäljningsvillkor skapar ett juridiskt bindande Avtal mellan dig och NIKE Virtual Studios, Inc.

(som vi kan hänvisa till som ”NIKE”, ”vi”, ”oss” eller ”vår”), som finns på One Bowerman Drive, Beaverton, OR 97005, USA, i egenskap av registrerad säljare med avseende på alla köp.

Dessa Försäljningsvillkor ingås för NIKE:s egen vinning och till förmån för alla andra medlemmar i ”NIKE-koncernen” (dvs. Nike Inc., NIKE, deras dotterbolag och/eller något företag som är deras moderbolag). NIKE ska, på uppdrag av någon medlem av NIKE-koncernen, och någon medlem av NIKE-koncernen individuellt, ha rätt att upprätthålla alla bestämmelser i dessa Försäljningsvillkor. Du får endast upprätthålla bestämmelserna i dessa försäljningsvillkor mot NIKE och inte mot någon annan medlem av NIKE-koncernen.

1.3.        LÄNDER SOM OMFATTAS

Dessa Försäljningsvillkor gäller i följande länder: Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovenien, Spanien, Sverige samt Storbritannien. Om du Förbeställer i eller från något av de länder som anges nedan, observera att ytterligare landsspecifika villkor kan gälla för dig som återgesi slutet av dessa Försäljningsvillkor enligt Avsnittt 12. De landsspecifika villkoren äger företräde framför villkoren nedan i mån av inkonsekvens. 

ÖSTERRIKEFRANKRIKETYSKLANDUNGERNITALIENPOLEN

1.4.        YTTERLIGARE VILLKOR

Din användning av och åtkomst till NIKE:s butiker regleras också av NIKE:s {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh s användarvillkor}}. {{agreement:NvsTermsOfService:.Swoosh s användarvillkor}} införlivas häri genom denna hänvisning. Om det finns en konflikt mellan dessa försäljningsvillkor och {{agreement:NvsTermsOfService: Swoosh s användarvillkor}}, kommer dessa försäljningsvillkor att gälla för sådan konflikt i den utsträckning en sådan konflikt avser någon Förbeställning av NIKE-produkter i NIKE:s butiker, eller någon shopping, något inköp, eller någon retur i förhållande därtill, med iakttagande, i vederbörlig ordning att kunden, vid motstridiga bestämmelser, alltid har rätt att åberopa denna tillämpliga bestämmelse, som är mer förmånlig för kunden.

1.5.        PERSONUPPGIFTER

Du kan förse Nike med vissa personuppgifter genom att handla i en NIKE-butik eller förbeställa eller därefter köpa en NIKE-produkt från NIKE, eller så kan vi på annat sätt samla in vissa av dina personuppgifter när du handlar i en NIKE-butik eller förbeställer eller därefter köpa en NIKE-produkt från NIKE. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår {{agreement:NvsPrivacyPolicy:Swoosh Sekretesspolicy}}.

1.6.        ÄNDRINGAR

NIKE kan när som helst revidera dessa Försäljningsvillkor. Försäljningsvillkoren som publicerades vid den tidpunkt då du förbeställer NIKE-produkter i en NIKE-butik reglerar köpet i samband med den Förbeställningen.

2.       FÖRBESTÄLLNING OCH INKÖP AV PRODUKTER

2.1.        KRAV PÅ ÅLDERSGRÄNS

För att förbeställa produkter i NIKE-butiker måste du vara minst 16 (sexton) år gammal. När du gör en Förbeställning via en NIKE-butik bekräftar du att du är minst 16 (sexton) år gammal. 

Om vi har rimliga skäl att tro att du inte uppfyller våra ålderskrav förbehåller vi oss rätten att vidta eventuella åtgärder mot dig, inklusive, utan begränsning, att vägra din(a) Förbeställning(ar), att säga upp eventuellt Avtal eller att vidta andra åtgärder i enlighet med Avsnittt 2.4.

2.2.        INGEN FÖRBESTÄLLNING ELLER INKÖP FÖR ÅTERFÖRSÄLJNING

NIKE-butiker, inklusive eventuella konsumenträttigheter eller policyer som erbjuds i NIKE-butiker, är endast avsedda till förmån för slutkonsumenter och därför är det strängt förbjudet att förbeställa eller köpa förbeställda produkter för återförsäljning. Med Förbeställning eller inköp för återförsäljning avses Förbeställning eller köp av NIKE-produkt av någon som avser att återförsälja produkten till andra (kunder, företag eller tredje part).  Om vi har rimliga skäl att tro att du är inblandad i Förbeställningar eller köp för återförsäljning förbehåller sig NIKE rätten att, efter eget gottfinnande, och med avseende på sådan Förbeställning, (1) avbryta tillämpningen av en NIKE-policy, som ger en rättighet eller förmån, som är avsedd för direktköp till konsumenter; och (2) vidta eventuella åtgärder för att hindra sådana Förbeställningar eller relaterade inköp (och förhindra framtida inköp eller Förbeställningar), inklusive, utan begränsning, för att begränsa försäljningen till alla kunder, kund- eller medlemskonto, vägra eller avbryta Förbeställningar, att säga upp eventuellt Avtal, debitera avgifter för retur till lager, införa gränser för inköpskvantitet, neka att utfärda återbetalningar eller att ta emot returer, neka åtkomst till någon NIKE-butik, och/eller stänga av eller avsluta ett konto.

2.3.        FÖRBESTÄLLNINGS SPROCEDUR

Vi kan erbjuda möjligheten för kunder att förbeställa utvalda produkter i våra NIKE-butiker. Förbeställda produkter som är tillgängliga för Förbeställning kommer att anges tydligt på produktbeskrivningssidan i NIKE-butiken. Du kan göra en Förbeställning genom att slutföra alla steg i Förbeställningsproceduren i vår NIKE-butik. Detta Avsnittt innehåller information om de steg som krävs för att ingå ett Avtal mellan dig och oss. 

All information och Förbeställningsprodukter som anges för Förbeställning i vår NIKE-butik utgör inte på något sätt ett erbjudande om försäljning till dig. Informationen i vår NIKE-butik och de Förbeställningsprodukter som anges i vår NIKE-butik är en inbjudan till dig att göra en inbjudan till dig om att köpa en eller flera Förbeställningsprodukter från vår NIKE-butik genom att göra en Förbeställning. Vi förbehåller oss uttryckligen rätten att när som helst ta bort eller redigera information och Förbeställningsprodukter från våra NIKE-butiker.

För att slutföra din Förbeställning i en NIKE-butik måste du ange ditt fullständiga namn, e-postadress, giltig leveransadress och betalningsmetod. Vi kommer att använda dessa uppgifter under Förbeställningsprocessen för att ingå Avtalet mellan dig och oss.

Vi har ingen skyldighet att godkänna din Förbeställning och vi förbehåller oss uttryckligen rätten att vägra att ta emot din Förbeställning. Det ska inte finnas något Avtal mellan dig och NIKE förrän din Förbeställning uttryckligen har godkänts av oss i enlighet med Avsnitt 2.3.

Vårt godkännande av din Förbeställning äger rum när din fullständiga betalning har tagits emot av oss varefter vi skickar ett e-postmeddelande för att bekräfta din beställning och mottagandet av din betalning (”Beställningsbekräftelse”). Vid denna tidpunkt upprättas ett Avtal mellan NIKE och dig (”Avtalet”), som är bindande för båda parter, med förbehåll för NIKE:s rätt att säga upp Avtalet i enlighet med Avsnitt 2.4 nedan. När Förbeställningsprodukterna skickas till dig skickar vi ett e-postmeddelande med information om leveranstider och hur du spårar din sändning (”Leveransbekräftelse”). Observera att med tanke på arten av ditt Förbeställningsköp kommer leveranstiderna att vara betydligt längre än beställningar av vanliga Nike-produkter som finns i lager. Genom att förbeställa produkter samtycker du till och godkänner längre leveranstider.

Vi rekommenderar att du skriver ut eller laddar ner en kopia av försäljningsvillkoren och relevant Orderbekräftelse för framtida bruk. Använd de vanliga kommandona i din webbläsare (vanligtvis Arkiv -> Spara som) för att skriva ut eller spara dessa Försäljningsvillkor. Även om vi skickar dig en orderbekräftelse kan du också arkivera dina Förbeställningsuppgifter genom att använda de vanliga kommandona i din webbläsare för att spara ordersammanfattningen som framgår av sista sidan i Förbeställningsproceduren.

2.4.                VÅRA RÄTTIGHETER I SAMBAND MED DINA KÖP

Vi förbehåller oss uttryckligen rätten att neka din Förbeställning helt eller delvis av någon anledning, inklusive men inte begränsat till de situationer som anges i detta Avsnitt 2.5. Vi förbehåller oss också rätten att säga upp ett Avtal helt eller delvis genom skriftligt meddelande till dig i de situationer som anges i Avsnitt 2.5. Dessutom förbehåller vi oss uttryckligen rätten att vidta ytterligare åtgärder, som vi anser vara rimligt lämpliga i sådana situationer, inklusive men inte begränsat till: att införa gränser för Förbeställning eller inköp av kvantiteter, debitering av avgifter för retur till lager, begränsa betalningsmetoder, avstå från att utfärda återbetalningar eller att ta emot returer, begränsa försäljningen till dig eller ditt/dina konto(n), stänga av eller avsluta ditt/dina konto(n) eller neka dig åtkomst till NIKE-butiker. NIKE ska inte hållas ansvarigt för några skador eller kostnader som du ådrar dig i samband med vägran att acceptera en Förbeställning eller uppsägning av Avtalet, annat än återbetalning, i enlighet med Avsnitt 7 nedan, av ett belopp som mottagits från dig i samband med Förbeställningen som vi har vägrat eller Avtalet som vi har sagt upp.

  • Om Förbeställningsprodukten inte längre finns tillgänglig eller i lager, eller om leveransproblem eller problem uppstår med leveransen av Förbeställningsprodukten, förbehåller vi oss rätten att ge dig med information om ersättningsprodukter för Förbeställning av samma eller högre kvalitet och värde som du kan beställa. Om du inte vill beställa ersättningsprodukten som Förbeställning eller om vi på annat sätt beslutar att inte erbjuda en ersättningsprodukt kommer vi att ersätta alla belopp som du kan ha betalat.
  • En händelse utanför vår kontroll (enligt definitionen nedan);
  • Din adress, faktureringsinformation eller betalningssätt är felaktiga eller kan inte verifieras;
  • Din Förbeställning flaggas av våra säkerhetssystem som potentiellt bedräglig, eller en Förbeställning som görs med automatiserad beställningsprogramvara- eller teknik;
  •  Vi har rimliga skäl att tro att du är inblandad i Förbeställningar eller köp för återförsäljning eller för skatteflykt eller annat bedrägligt syfte;
  • Din Förbeställning har flaggats för spedition eller frakt till en adress eller tjänsteleverantör som möjliggör eller tillåter utländsk export eller olagligt undvikande av moms;
  • Din Förbeställning överskrider produktinköpsgränserna (kvantitet och/eller belopp);
  • Ditt konto och/eller din inköpshistorik visar en alltför hög returvolym.
  • Om vi har rimliga skäl att tro att du var under 16 år när du gjorde Förbeställningen;
  • I händelse av felstavning, fel prissättning eller andra fel eller misstag i NIKE:s butik(er) där du vill förbeställa eller har förbeställt;
  • Om du genomför beteenden som påverkar den normala driften och orderprocedur i våra digitala butiker eller nekar andra kunders rättvisa chans att köpa förbeställda produkter, eller om du begår beteenden som påverkar säkerheten för våra NIKE-butiker; eller
  • Om du kränker eller bryter mot tillämpliga lagar och förordningar, dessa Försäljningsvillkor, {{agreement:NvsTermsOfService:Swoosh s Användarvillkor}}, principerna om skälighet och god tro, eller den allmänna ordningen och god moral.

Om du har några frågor till följd av någon av de åtgärder som vidtagits av oss baserat på detta Avsnittt, kontakta oss via avsnittet Kontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

2.5.        UPPGIFTSKONTROLL

När du skickar in din Förbeställning till oss kan vi utföra vissa kontroller beträffande denna innan den blir godkänd. Dessa kontroller kan innefatta verifiering av din leveransadress och kontroll om det föreligger bedrägerier.  Vi utför delvis automatiserade kontroller av alla Förbeställningar för att filtrera bort ovanliga eller misstänkta transaktioner eller transaktioner som kan identifieras som tänkbara bedrägerier. Misstänkt bedrägeri i NIKE-butiken kommer att utredas och vid behov leda till åtal.

2.6.        FAKTURERING

Du samtycker till att enbart ta emot fakturor i elektronisk form avseende dina inköp via våra NIKE-butiker. Förutom NIKE Retail B.V. som registrerad säljare (se ovan under Avsnitt 1.2) kan din faktura även innehålla adress och momsregistreringsnummer för din lokala NIKE-filial.

Om du har några frågor om din faktura kan du kontakta oss via Avsnittet Kontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

2.7.        ÖVERFÖRING AV ÄGANDERÄTT OCH FÖRLUSTRISK

Vi bär risken för produktskada eller förlust fram till tidpunkten för leverans av FörbeställningsProdukter till dig. ”Leverans” antas ha ägt rum, eller så antas Förbeställningen ha ”levererats”, vid den tidpunkt då du eller en tredje part som utsetts av dig i förväg förvärvar fysisk besittning av Förbeställningsprodukterna, vilket bland annat kan visas genom att underteckna mottagning eller genom att transportören anger att Förbeställningsprodukterna har levererats, till överenskommen leveransadress.

Äganderätten till de av dig förbeställda produkterna ska överlåtas till dig senare vid (i) full betalning som vi mottagit av alla belopp som ska betalas för din Förbeställning, inklusive leveransavgifter, eller (ii) leverans av förbeställda produkter enligt vad som anges i detta Avsnitt.

3.       PRIS/BETALNING

3.1.        BETALNINGSMETODER

Vi accepterar endast de betalningsmetoder som anges vid utcheckningen i NIKE-butiker.  Försök inte att använda någon betalningsmetod som inte förekommer i NIKE-butikerna. Om du gör detta kommer vi inte att vara ansvariga för en utebliven betalning eller andra skador som kan uppstå i anledning av denna åtgärd. 

3.2.        BETALNINGEN BEHANDLAS

Om du betalar med kredit- eller betalkort kommer vi att debitera hela beloppet när vi tar emot din Förbeställning. Betalningar kan endast behandlas om faktureringsinformationen kan verifieras.

Din betalning kommer att krediteras så snart Förbeställningen är mottagen eller, i händelse av banköverföring, så snart som möjligt. Vi kommer inte att starta Förbeställningsprocessen innan vi har fått full betalning.  Betalningar kan enbart behandlas om faktureringsinformationen kan verifieras.  

3.3.        PRISER OCH VALUTA

Priserna på NIKE-produkterna kommer att vara de som från tid till annan anges i NIKE-butikerna, och ändringar kommer inte att påverka någon Förbeställning som vi har bekräftat i en orderbekräftelse. Om tillämpligt kommer mervärdesskatt (moms) att beräknas och visas vid utcheckningen.

De NIKE-produktpriser som visas i NIKE-butiken inkluderar inte transportkostnader. Transportkostnader tillämpas per Förbeställning och visas och bekräftas vid utcheckningen. Exakta fraktkostnader beror på det land som din beställning levereras till.

Priserna är angivna och betalas uteslutande i amerikanska dollar.

3.4.        DITT TOTALA PRIS

Det totala priset som anges i kassan i en NIKE-butik inkluderar moms och leveranskostnader. Detta pris kommer att redovisas i e-postmeddelandet tillsammans med orderbekräftelsen. Om du betalar med kreditkort eller betalkort kommer det totala beloppet för hela ditt köp att anges i din lokala valuta i ditt kontoutdrag. 

Om din lokala valuta är en annan än den som priserna är angivna i, kommer din bank att tillämpa växelkursen som gäller vid inköpsdatumet. Din bank kan tillämpa en annan växelkurs, är utanför vår kontroll. 

4.      TRANSPORT OCH LEVERANS

4.1.        LEVERANS – VAR OCH NÄR

Det beräknade leveransdatumet för din Förbeställningsprodukt finns på produktbeskrivningssidan i NIKE-butikerna. Förbeställningsprodukter är avsedda att levereras på det beräknade leveransdatumet.

När Förbeställningsprodukten levereras skickar vi en leveransbekräftelse. Vi vidtar rimliga åtgärder för att skicka den/de förbeställda produkt(erna) som anges i leveransbekräftelsen senast det beräknade datumet som anges i relevant leveransbekräftelse eller, om inget leveransdatum anges, inom den beräknade tidsramen som anges vid valet av leveransmetod i våra NIKE-butiker. Observera att vi inte skickar  leveranser på vissa helgdagar.

Observera att med tanke på typen av ditt Förbeställningsköp kommer leveranstiderna att vara betydligt längre än beställningar för vanliga Nike-produkter som lagerförs.

Vi kan bara fullgöra en beställning till giltiga hem- eller kontorsadresser i de länder som anges i Avsnitttet 1.3 ovan. Om du vill ändra din leveransadress innan du får din leveransbekräftelse, kontakta oss via Avsnittet Kontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

Vår kundtjänst kommer att kontrollera om en ändring är möjlig. Mer information om leverans finns på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

4.2.        INSPEKTION  VID LEVERANS

Vid mottagande av leverans, ber vi dig att kontrollera förpackningen och de förbeställda produkterna med avseende på skador. Om det verkar som att Förbeställningsprodukterna är skadade ber vi dig avvisa leveransen och kontakta NIKE via Avsnitttet Kontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

5.       RETURER

5.1.                LAGSTADGAD ÅNGERRÄTT

Om du av någon anledning inte är nöjd med en Förbeställningsprodukt som du beställt via våra NIKE-butiker kan du använda dig av din lagstadgade ångerrätt. 

Du kan åberopa din ångerrätt genom att informera oss om att du vill returnera produkten inom 14 kalenderdagar (i)  efter det att Förbeställningsprodukten levereras till dig eller till en tredje part som anges av dig (förutom transportören), eller,  (ii) om du har beställt flera varor inom ramen för en enda beställning som levereras separat, efter det att den sista Förbeställningsprodukten har levererats (”ångerfrist”).  Du behöver inte ange någon anledning för att åberopa din lagstadgade ångerrätt. 

Du kan informera oss om att du vill använda dig av din ångerrätt genom att skicka oss ett tydligt uttalande om detta innan utgången av ångerfristen. Alternativt kan du också använda ångerformuläret nedan.

Ångerformulär

Fyll i och returnera detta formulär enbart om du vill upplösa/återkalla Avtalet.

Till:

NIKE Virtual Studios, Inc.

One Bowerman Drive

Beaverton, OR 97005

USA

[om du vill returnera detta formulär till oss online, navigera till chattfunktionen i Avsnittet Få hjälp på vår webbsajt]

Jag/vi (*) meddelar härmed att jag/vi (*) återkallar mitt/vårt (*) Avtal för följande varor (*) för tillhandahållande av följande tjänst (*)

Beställd den, (*)/mottagen den (*)

Kund/kunders namn

Kund/kunders adress

Kund/kunders underskrift [endast om detta formulär lämnas in i pappersformat]

Datum

(*) Markera vad som inte gäller

Om du meddelar oss efter utgången av ångerfristen att du vill returnera din Förbeställningsprodukt gäller Avsnitt 5.2 nedan istället för din lagstadgade ångerrätt.

Om du utnyttjar din ångerrätt har du en skyldighet att returnera Förbeställningsprodukterna till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 kalenderdagar från den dag då du har meddelat oss att du åberopar din ångerrätt.

Var vänlig och se till att de Förbeställningsprodukter som du returnerar är kompletta (t.ex. måste båda delarna av ett par returneras) och inte användas på något annat sätt än vad som rimligen är nödvändigt för att bestämma om du vill behålla Förbeställningsprodukterna (vilket innebär att du får prova kläder eller skor för att se om de passar men du kan inte bära eller tvätta dem). Om du bryter mot ovanstående och värdet av Förbeställningsprodukten minskar till följd av detta, kan vi hålla dig ansvarig för ett sådant minskat värde.

Om du informerar oss om att du vill returnera en Förbeställningsprodukt, återbetalar vi alla betalningar som erhållits, inklusive leveranskostnaderna (med undantag för eventuella extrakostnader till följd av att du väljer en annan leveranstyp än den mest prisvärda standardleverans som vi erbjuder) utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från den dag då vi informeras om ditt beslut att utöva din ångerrätt. Vi kan dock välja att hålla inne återbetalningen, helt eller delvis, tills vi har fått tillbaka Förbeställningsprodukterna eller tills du har lämnat tillräckliga bevis på att du har skickat tillbaka alla produkter. För ytterligare information om återbetalningar hänvisas till Avsnitt 7 nedan.

Om du behöver ytterligare hjälp med att utöva din ångerrätt kan du kontakta oss via AvsnitttetKontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

5.2.                AVTALSENLIG ÅNGERRÄTT

Utöver den lagstadgade ångerrätten (se Avsnittt 5.1 ovan) kan NIKE erbjuda en ytterligare period utöver ångerfristen under vilken du kan informera oss om att du vill returnera Förbeställningsprodukten utan anledning. Denna Avtalsenliga ångerrätt är föremål för särskilda villkor. För ytterligare information, inklusive Förbeställningsprodukter som är berättigade enligt din Avtalsenliga ångerrätt, om den period under vilken du kan utöva din Avtalsenliga ångerrätt, samt information om leveranskostnader för returer, se sidan Få hjälp på vår webbsajt.

6.       DEFEKTA OCH FELAKTIGA PRODUKTER

Alla produktbeskrivningar, all information och allt material som visas i NIKE-butiker tillhandahålls ”i befintligt skick” utan några uttryckliga eller underförstådda garantier därom, förutom vad som föreskrivs i lag. 

Vi är skyldiga att leverera Förbeställningsprodukten till dig som du beställt i NIKE-butiker för att uppfylla Avtalet och, med förbehåll för detta Avsnitt 6, har du rätt att returnera produkten i händelse av fel eller avvikelser som funnits vid leveranstillfället (hädanefter ”Avvikelse”). I den utsträckning som lagen tillåter utesluter vi alla garantier förutom de som inte lagligen kan uteslutas till förmån för konsumenter.

En Förbeställningsprodukt som levereras till dig kommer att anses överensstämma med Avtalet om: (i) den uppfyller beskrivningen, specifikationerna och andra funktioner som visas i NIKE-butiker, (ii) är lämplig för de ändamål för vilka den normalt används och (iii) har de egenskaper och andra funktioner som är normala för produkter av samma typ och som rimligen kan förväntas förekomma.

Om en avvikelse vid någon tidpunkt under garantiperioden (enligt definitionen nedan) framkommer, måste du meddela NIKE om detta inom rimlig tid och senast inom två (2) månader genom att kontakta oss via Avsnittet Kontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt, vilket riskerar att förverka dina rättigheter. ”Garantiperioden” börjar på datumet för NIKE:s leverans av Förbeställningsprodukten till dig och varar i två (2) år, eller, om obligatorisk tillämplig lag kräver en längre garantiperiod, så länge som krävs enligt sådan tillämplig obligatorisk lag.

Under garantianspråksperioden, enligt definitionen nedan, kan du returnera Förbeställningsprodukten och begära att NIKE tillämpar de lagstadgade rättsmedel som är tillgängliga för dig enligt tillämplig lag, med förbehåll för villkoren för åberopande av sådana rättsmedel enligt tillämplig lag (ett ”Garantianspråk”). För praktisk information om hur du returnerar din Förbeställningsprodukt, se sidan Få hjälp på vår webbsajt. ”Garantianspråksperioden” börjar det datum du meddelar NIKE om avvikelsen och varar i två (2) år, eller, om obligatorisk tillämplig lag kräver en längre preskriptionstid, så länge som krävs enligt sådan tillämplig obligatorisk lag. För praktisk information om hur du returnerar din defekta Förbeställningsprodukt, se sidan Få hjälp på vår webbsajt.

NIKE kan, i samband med ditt garantianspråk, be dig att bland annat tillhandahålla följande information: (i) ditt namn, din adress, e-postadress och telefonnummer, (ii) en kopia av ditt kvitto, försäljningskvitto eller annat jämförbart inköpsbevis för NIKE-produkten som är behäftad med fel eller avvikelse och (iii) en skriftlig beskrivning eller bilder av problemet och (iv) den korrigerande åtgärd som begärs av dig. Om felet eller avvikelsen blir uppenbar under garantiperioden, men efter utgången av presumtionsperioden för bristande överensstämmelse, kan du också bli ombedd att tillhandahålla bevis på att avvikelsen fanns vid tidpunkten för leverans av Förbeställningsprodukten. ”Perioden för bristande överensstämmelse” börjar på datumet för leverans av Förbeställningsprodukten av NIKE till dig och varar i ett (1) år, eller, om obligatorisk tillämplig lag kräver en längre period, så länge som krävs enligt sådan tillämplig obligatorisk lag.

Efter mottagandet av ditt garantianspråk kommer Nike att granska ditt garantianspråk för att avgöra om Förbeställningsprodukten varit behäftad med fel eller avvikelse vid leveranstillfället och, om så är fallet, om den åtgärd som du begär bör eller kan tillämpas eller om NIKE kommer att tillämpa en annan åtgärd i enlighet med tillämplig lag. NIKE kommer att meddela dig om NIKE:s beslut att godkänna eller avvisa garantianspråket, och om det godkänner ditt garantianspråk, den åtgärd som kommer att tillämpas.

Ytterligare juridiska rättigheter och rättsmedel som är tillgängliga för dig enligt tillämplig tvingande nationell lag med avseende på bristande överensstämmelse för konsumentvaror påverkas inte av denna garanti.

Denna garanti påverkar inte någon kommersiell garanti.

7.       ÅTERBETALNINGAR

I händelse att vi vägrar ta emot din Förbeställning (enligt Avsnitt 2.4 ovan) eller en uppsägning av Avtalet (enligt Avsnitt 2.5 ovan) eller retur (enligt Avsnittt 5 eller 6 ovan) kommer vi att utfärda återbetalningar baserat på den ursprungliga betalningsformen. Mer praktisk information om återbetalningar finns på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

8.       ANSVARSBEGRÄNSNING 

NIKE:s och alla andra medlemmar i NIKE-koncernens totala ansvar för eventuella anspråk med avseende på NIKE-produkter som förbeställs via NIKE-butiker eller som uppstår på grund av eller i samband med dessa försäljningsvillkor, oavsett form av åtgärd, är begränsat till det högre beloppet på 100 EUR eller det belopp som betalats för den berörda NIKE-produkten, beroende på vad som är tillämpligt.

De begränsningar som anges i detta Avsnitt 8 kommer inte att begränsa eller utesluta ansvar för dödsfall eller personskada, eller om det är en följd av grov oaktsamhet, bedrägeri eller avsiktlig försummelse av Nike eller andra medlemmar i NIKE-koncernen eller för andra frågor där ansvar inte kan uteslutas eller begränsas enligt tillämplig lag.

I den utsträckning det är tillåtet enligt lag, och om inte annat anges i dessa försäljningsvillkor, utesluter vi ansvar för eventuella indirekta skador eller följdskador, inklusive utan begränsning för minskad omsättning, utebliven vinst, förlust av goodwill, missade möjligheter eller förlust av data.

9.       HÄNDELSER UTANFÖR VÅR KONTROLL

 En händelse utanför vår kontroll innebär en handling eller händelse bortom vår rimliga kontroll, inklusive men utan begränsning till brister i leveranskedjor, strejker, lockout eller annan stridsåtgärd från tredje part, civila oroligheter, upplopp, invasion, terroristattack eller hot om terroristattack, krig (oavsett om det är förklarat eller inte) eller hot eller förberedelse för krig, brand, explosion, storm, översvämning, jordbävning, sättningar, epidemier, pandemi eller andra naturkatastrofer eller fel i allmänna eller privata telekommunikationsnät. 

Om en händelse utanför vår kontroll inträffar som påverkar fullgörandet av våra skyldigheter enligt dessa villkor: (1) meddelar vi dig så snart som det är rimligen möjligt; och (2) upphör våra skyldigheter enligt dessa villkor varvid tiden för vår fullgörelse av dessa åtaganden kommer att förlängas under varaktigheten av händelsen utanför vår kontroll. 

Om händelsen utanför vår kontroll påverkar vår leverans av enförbeställd produkt  till dig, så ordnar vi ett nytt leveransdatum med dig efter att händelsen, som står utanför vår kontroll, upphör.  Du kan avbryta Förbeställningen eller säga upp Avtalet om en händelse utanför vår kontroll äger rum och du inte längre vill att vi ska fortsätta med Förbeställningen eller Avtalet. Kontakta oss via Avsnittet Kontakta oss på sidan Få hjälp på vår webbsajt.

10.   ANDRA VIKTIGA VILLKOR

10.1.            ÖVERLÅTELSE AV RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER

Du kan endast överföra dina rättigheter eller skyldigheter enligt Avtalet till en annan person om vi i förhand skriftligen samtycker till detta.

Vi kan när som helst överföra Avtalet eller eventuella rättigheter eller skyldigheter som uppstår därifrån. För att undvika tvivel anger vi härmed att sådan överföring inte ska påverka dina lagstadgade rättigheter som konsument eller på något sätt avbryta, begränsa eller inskränka dina rättigheter enligt Avtalet.

10.2.            AVSKILJBARHET

Om någon del av dessa försäljningsvillkor av någon anledning förklaras vara icke verkställbara eller olaglig, inklusive, men inte begränsat till, eftersom den bedöms vara orimlig, (a) kommer den ogenomförbara eller olagliga bestämmelsen att anses avskiljbar från dessa försäljningsvillkor; (b) kommer upphävandet av den ogenomförbara eller olagliga bestämmelsen inte att ha någon som helst inverkan på återstoden av dessa försäljningsvillkor; och (c) så kan den ogenomförbara eller olagliga bestämmelsen revideras i den utsträckning som krävs för att göra försäljningsvillkoren verkställbara eller giltiga, och parternas rättigheter och ansvar kommer att tolkas och tillämpas i enlighet därmed, för att bevara försäljningsvillkoren och avsikten med försäljningsvillkoren i största möjliga utsträckning.

10.3.            AVSÄGELSE

Om vi underlåter att påkalla att du ska utföra något av dina åtaganden enligt försäljningsvillkoren, eller om vi inte genomdriver våra rättigheter gentemot dig, eller om vi dröjer med att göra det, innebär det inte att vi har avstått från våra rättigheter i förhållande till dig och innebär inte att du inte behöver uppfylla dessa skyldigheter. 

Om vi underlåter att påkalla en försummelse mot dig, kan detta endast ske skriftligen, och det innebär inte att vi automatiskt har avstått från att påkalla senare försummelser av dig.

11.   TVISTER: LAGVAL, JURISDIKTION, TIDSFRIST FÖR ANSPRÅK

Du godkänner att dessa försäljningsvillkor, din Förbeställning, ditt köp och Avtalet samt eventuella tvister mellan dig och NIKE i alla avseenden ska regleras enligt nederländsk lag, utan beaktande av lagvalsbestämmelser, och inte enligt 1980 års FN-konvention angående Avtal om internationella köp av varor. 

Bortsett från vad som är förbjudet och utan begränsning av lagstadgade konsumenträttigheter, samtycker du till att alla tvister, fordringar och rättsliga förfaranden som direkt eller indirekt uppstår till följd av eller relaterar till dessa försäljningsvillkor, inklusive men inte begränsat till köp av NIKE-produkter i NIKE-butiker genom Förbeställning, ska lösas enskilt, utan att tillgripa någon form av grupptalan, och endast i de behöriga domstolarna i Amsterdam, Nederländerna.

Om du har ett klagomål, kontakta oss först via sidan Få hjälp . Om du anser att ditt klagomål inte har hanterats på ett riktigt sätt kan du - men är inte skyldig att - använda plattformen för tvistlösning Online Dispute Resolution (ODR) som du kan läsa mer om på http://ec.europa.eu/odr. 

Med förbehåll för Avsnitt 6ska alla anspråk anföras inom ett (1) år efter att du har meddelat NIKE om problemet som ger upphov till anspråket, i den utsträckning som är tillåtet enligt tvingande tillämpning. 

LANDS-SPECIFIKA VILLKOR

Om du är befinner dig i ett av följande länder så gäller nedanstående ytterligare villkor och äger företräde framför och varje oförenlig bestämmelse enligt ovan. 

ÖSTERRIKE

Sista stycket i Avsnitt 11 ska utgå i sin helhet och ersättas med följande: 

”Alla anspråk ska anföras inom tre (3) år efter det att kravet uppstår.” 

FRANKRIKE

Under Avsnitt 2.5 utgår i sin helhet och ersätts med följande: 

”VÅR RÄTT ATT AVVISA DITT KÖP ELLER ANNULLERA EN BESTÄLLNING”

Vi förbehåller oss rätten att annullera en beställning genom att skriftligt meddela dig i följande situationer, utan att vara ansvariga för eventuella skador eller kostnader annat än återbetalning av eventuellt belopp som mottagits från dig i samband med beställningen som vi annullerat:

  • dina faktureringsuppgifter är inte korrekta eller inte verifierbara.
  • din beställning är flaggad av våra säkerhetssystem som en ovanlig beställning eller en beställning som är känslig för bedrägeri.
  • du är under 16 år eller under den lägsta högra ålder som föreskrivs yngre enligt gällande lag för att ingå Avtal med NIKE.
  • du är återförsäljare.
  • vi kunde inte leverera till den adress du angav, eller
  • på grund av en händelse utanför vår kontroll (se nedan)”. 

Avsnitt 6 utgår härmed i sin helhet och ersätts med följande: 

”NIKE ska ansvara för varje avvikelse av produkterna enligt villkoren i artiklarna L. 217-4 och följande artiklar i den franska konsumentlagen, och för dolda fel i dessa produkter enligt villkoren i artiklarna 1641 et seq. i den franska civillagen. För det fall ditt anspråk är berättigat kommer inköpspriset och fraktkostnaderna att återbetalas.  För praktisk information om hur du returnerar, se vårt Avsnittt Få hjälp på vår webbsajt.”

Observera att enligt den lagstadgade garantin: 

  • äger du rätt att framställa ditt krav inom 2 år efter leverans;
  • kan du välja mellan reparation eller utbyte av produkten, med förbehåll för de kostnadsvillkor som anges i artikel L. 217-9 i den franska konsumentlagen;
  • behöver du inte bevisa produktens avvikelse under två (2) år efter det att produkten har levererats. 

Den lagstadgade garantin för överensstämmelse påverkar inte eventuella kommersiella garantier som kan föreligga.

Du kan också besluta att agera med stöd av den rättsliga garantin mot dolda fel enligt artikel 1641 i den franska civillagen. I sådana fall kan du välja mellan hävning av köpet eller nedsättning av försäljningspriset enligt artikel 1644 i den franska civillagen.”

Andra och tredje stycket i Avsnitt 11 utgår i sin helhet och ersätts med följande två stycken:

”bortsett från vad som är förbjudet och utan begränsning till lagstadgade konsumenträttigheter, samtycker du till att alla tvister, anspråk och rättsliga förfaranden som direkt eller indirekt uppstår till följd av eller relaterat till NIKE-butiker (inklusive men inte begränsat till köp av NIKE-produkter), och endast i de behöriga domstolarna i Amsterdam, Nederländerna. 

Om du har ett klagomål kan du kontakta oss via Avsnittet Kontakta oss på sidan Få hjälp först. Om du anser att ditt klagomål inte har hanterats på ett riktigt sätt kan du – men är inte skyldig att – använda plattformen för tvistlösning Online Dispute Resolution (ODR) som du kan nå på http://ec.europa.eu/odr. Du har därutöver rätt att inleda medlingsförfarande genom att kontakta medlare enligt följande: Association des Médiateurs Européens (197, Boulevard Saint-Germain, 75007 PARIS, telefon: +33 (0) 9 53 01 02 69),http://www.mediationconso-ame.com/. Medlaren eller medlarna kommer att sträva efter att på ett oberoende och opartiskt sätt nå en förlikning av tvisten.  Vid förlikning är varje part fri att godta eller avvisa den lösning som medlaren föreslagit.”

TYSKLAND

Sista stycket i  Avsnitt 11 ska utgå i sin helhet och ersättas med följande: 

”alla anspråk ska framställas inom två (2) år efter det att kravet uppstår.”

UNGERN

Avsnitt 1 ska ändras genom tillägg av följande: 

”dessa försäljningsvillkor utgör ett underförstått Avtal mellan dig och NIKE, om inte kraven för skriftliga Avtal enligt ungersk rätt på annat vis uppfylls.” 

ITALIEN

Första stycket Avsnitt 3.3 ska i sin helhet ersättas med följande: 

”priserna på produkterna kommer att anges i NIKE-butiken. priserna kan ändras från tid till annan, men ändringar påverkar inte någon beställning som gjorts, även om den ännu inte bekräftats i en orderbekräftelse.”

Avsnitt 6 utgår härmed i sin helhet och ersätts med följande: 

”RETURER AV DEFEKT PRODUKT

I enlighet med artikel 130 i konsumentlagen så garanterar NIKE, under en period av två år efter leverans av varorna, att alla sålda varor överensstämmer med specifikation. Utan att det påverkar eventuella lagstadgade  rättigheter som enligt gällande lag är till förmån för dig i händelse av avvikelse, har du rätt att kostnadsfritt genom reparation eller byte få en fullgod produkt eller lämplig prisnedsättning eller hävning av Avtalet med anledning av dessa varor, i enlighet med artikel 130 i konsumentlagen.  Du har rätt att utöva ovanstående rättigheter, om några produkter är defekta eller på annat sätt inte överensstämmer med din beställning när du mottog dem, förutsatt att du informerar oss om sådan avvikelse inom en period av två månader från det datum då du upptäckte sådan avvikelse. Om ditt anspråk anses motiverat kommer inköpspriset och fraktkostnaderna att återbetalas. För praktiska upplysningar om hur du gör returer, se hjälpavsnittet i tillämplig NIKE-butik.

Andra stycket i Avsnitt 11 utgår i sin helhet och ersätts med följande två stycken:

”Oavsett det ovannämnda valet av lag så erinras du om dina lagstadgade rättigheter som talar till din fördel enligt kapitel 1 avdelning III i den italienska konsumentlagen (lagdekret nr. 206/2005).”

”Med undantag för vad som är förbjudet och utan begränsning till någon av dina lagstadgade rättigheter, så godkänner du att alla tvister, fordringar och rättsliga förfaranden som direkt eller indirekt har sin grund i eller är relaterade till NIKE-butiker (inklusive men inte begränsat till köp av NIKE-produkter) ska lösas enskilt, utan att tillgripa någon form av grupptalan, och uteslutande i domstolen på den ort där du är bosatt eller har hemvist.”

POLEN

Avsnitt 11 utgår i sin helhet och ersätts med följande: 

”LAGVAL/JURISDIKTION” 

Du godkänner att försäljningsvillkoren och eventuella tvister mellan dig och NIKE ska regleras i alla avseenden enligt polsk lagstiftning. 

Bortsett från vad som är förbjudet och utan begränsning till lagstadgade konsumenträttigheter, samtycker du till att alla tvister, fordringar och rättsliga förfaranden som direkt eller indirekt uppstår till följd av eller relaterar till förbeställda NIKE-produkter (inklusive men inte begränsat till efterföljande köp av NIKE-produkter) ska lösas enskilt, utan att tillgripa någon form av grupptalan, och endast i de domstolar som är behöriga enligt tillämplig lag. 

Om du har ett klagomål eller anser att det föreligger en tvist mellan oss, kontakta oss först via Avsnittet Kontakta oss på sidan Få hjälp. Om tvisten mellan oss inte är löst kan du – men är inte skyldig att – använda plattformen för lösning av tvister online (Online Dispute Resolution, ODR) som du når via http://ec.europa.eu/odr.” 

Avsnitt 2.7 ska ändras genom tillägg av följande:

”Genom att godkänna dessa försäljningsvillkor”:

(a) begär du att en faktura utfärdas för ditt köp och

(b) samtycker till att sådan faktura utfärdas i ett elektroniskt format och sänds till dig via e-post.”

Locales *

User login