You are here

nl-nl Nike Adapt App Data Learn More

Primary tabs

Kom meer te weten over de gegevens van het Nike Adapt-systeem

Wat is het Nike Adapt-systeem?

Het Nike Adapt-systeem (‘Systeem’) bestaat uit twee onderdelen: de Nike Adapt-schoenen (‘Adapts’) en de bijbehorende Nike Adapt-app (‘App’).  De Adapts bevatten een vetermotor en bluetooth-verbinding waarmee u de pasvorm van uw Adapts op afstand kunt bedienen via de App.  Hoewel de vetermotor in de Adapts rechtstreeks, zonder de App, kan worden geactiveerd, zal het gebruik van de twee samen ervoor zorgen dat u de volledige functionaliteit van uw Adapts kunt benutten, dat uw ervaring met het Systeem geoptimaliseerd wordt en dat u de volledige waarde uit uw Adapts kunt halen.

Welke gegevens verzamelt het Systeem en wanneer?

Afhankelijk van de manier waarop u het Systeem gebruikt, kan bepaalde informatie van de Adapts via de App worden verzameld en worden gedeeld met Nike, zoals hieronder beschreven.  Er is bepaalde informatie nodig om de basisfuncties van de App te kunnen laten werken.  Andere informatie is optioneel, zoals verzamelde gegevens over de werking van de vetermachine en uw interacties ermee. Voordat deze gegevens met Nike worden gedeeld, heeft u de keuze of u het delen van deze gegevens toestaat via uw gebruik van de App en via het instellingenmenu van uw App, zoals hieronder beschreven.

Als u de App niet aansluit op uw Adapts, worden er geen gegevens van uw Adapts door de App verzameld en gedeeld met Nike. 

Bedien uw Adapts op afstand (Functionele basisgegevens)

U kunt uw Adapts via de App op afstand bedienen. Na het downloaden van de App moet u uw Adapts aansluiten op de App.  Wanneer u dit doet, wordt de volgende functionele basisinformatie verzameld van uw Adapts en gedeeld met Nike via de App via een bluetooth-verbinding:

-      firmwareversie van de vetermotor;

-      batterijstatus en laadniveau;

-      status van bluetooth-verbinding;

-      positie van de veters (d.w.z. hoe strak zitten de veters);

-      geselecteerde LED-kleur; en

-      gegevens van de voetaanwezigheidssensor (die aangeeft of er een voet in de schoen zit om de zelfstrikkende functie te activeren).

Deze gegevens maken de kernfunctionaliteit van de App mogelijk door de informatie te verstrekken die nodig is om de vetermotor op afstand te bedienen, de pasvorm van uw Adapts aan te passen en de kleur van de LED-lampjes van uw Adapts te veranderen. De informatie stelt de App ook in staat om u te waarschuwen voor lege batterijen, u te informeren over beschikbare firmware-updates voor de vetermotor en om gebruik te maken van vooraf ingestelde voorkeuren voor de pasvorm. Als u deze informatie niet met Nike wilt delen, moet u de App niet met uw Adapts verbinden.

Help het product te verbeteren (gezondheids- en prestatiegegevens van de vetermotor)

Om de continuïteit van de prestaties van de vetermotor van uw Adapts te garanderen, kan Nike u verzoeken om het delen van aanvullende diagnostische gegevens van de vetermotor toe te staan, inclusief:

-      statistieken over batterijgebruik, verbruik en opladen;

-      gebruiksstatistieken van de vetermotor, zoals het aantal keren dat de Adapts zijn vastgestrikt en de tijd dat de motor stilstaat;

-      statistieken over de status van de motor (stationair, laden, actief);

-      het aantal keer dat de knoppen zijn ingedrukt, vooraf ingestelde instellingen zijn gewijzigd en andere acties met de veters zijn uitgevoerd;

-      crashrapporten en foutlogboeken van de vetermotor;

-      temperatuur van de vetermotor.

Nike zal deze gegevens gebruiken om de continuïteit van de prestaties van uw Adapts te waarborgen, geaggregeerde statistieken te verzamelen om de prestaties en betrouwbaarheid van onze producten en diensten te verbeteren en om u te informeren over de creatie van nieuwe producten en diensten.  Voordat deze gegevens met Nike worden gedeeld, heeft u de mogelijkheid om te bepalen of u deze informatie wilt delen. U kunt via de instellingen van uw App zelf bepalen of deze gegevens mogen worden gedeeld.

Help de digitale ervaring te verbeteren (Gegevens over App-gebruik)

Om de ervaring met de Adapts te verbeteren, heeft Nike een App gemaakt om u te helpen de functies van uw Adapts te bedienen.  Met deze App kunt u uw veters vast-/losmaken, de weergegeven LED-kleur wijzigen en vooraf ingestelde voorkeuren voor de pasvorm creëren.  Net als bij andere apps van Nike worden er, wanneer u de App gebruikt, gegevens verzameld over uw interacties met de App om inzicht te geven in hoe de app wordt gebruikt, waardoor Nike onze digitale ervaringen kan verbeteren. De gegevens die Nike verzamelt en gebruikt via de apps worden verder beschreven in het {{agreement:privacypolicy:privacybeleid}}.

Raadpleeg het {{agreement:privacypolicy:privacybeleid}} van Nike voor aanvullende informatie over de verzameling van gegevens en privacypraktijken van Nike.

Agreement Type: 
Locales: 

User login