You are here

el-GR Terms

Primary tabs

Clone Agreement Document

Body Content

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ NIKE

Ημερομηνία της τελευταίας αναθεώρησης: Σεπτέμβριος 2021

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ («ΟΡΟΙ») ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ NIKE.

Εάν διαμένετε σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες χώρες ή περιφέρειες, ενδέχεται να ισχύουν επιπρόσθετοι όροι για εσάς οι οποίοι εμφανίζονται στο κάτω μέρος αυτών των Όρων. Θα υποδεικνύουμε τη χώρα/περιφέρεια στους Όρους όπου είναι απαραίτητο. Αυτοί οι επισπρόσθετοι όροι υπερισχύουν των παρακάτω Όρων, στο βαθμό που υφίσταται κάποια αντίφαση.

Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα (για τους σκοπούς αυτών των Όρων, εκτός από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν), Κολομβία, Χονκ ΚονγκΙαπωνία, Κορέα, Φιλιππίνες και όλες οι Ευρωπαϊκές Χώρες (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών όρων για Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία και Ελβετία)

Καλώς ήρθατε στην κοινότητα της NIKE! Διαβάζετε τους παρόντες Όρους γιατί χρησιμοποιείτε μία ιστοσελίδα της NIKE, μια ψηφιακή εμπερία, μια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια εφαρμογή για κινητά, φορητή τεχνολογία ή ένα από τα άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες μας, τα οποία όλα είναι μέρος της Πλατφόρμας της NIKE («Πλατφόρμα»). Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην Πλατφόρμα μέσω υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου, tablet, κονσόλας, ή άλλης τεχνολογίας, στα οποία αναφερόμαστε εδώ ως «Συσκευή». Οι συνήθεις χρεώσεις και τα τέλη του παρόχου σας ισχύουν για τη Συσκευή σας.

Οι παρόντες Όροι δημιουργούν μια νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ εσάς και της NIKE και των θυγατρικών της (στις οποίες αναφερόμαστε ως  «NIKE», «εμείς», «εμάς», ή «δικό μας») σχετικά με την χρήση της Πλατφόρμας από εσάς. Σας παρακαλούμε ανατρέξτε στον κατάλογο με τις {{agreement:localEntities:Τοπικές Εταιρείες}} για το όνομα της εταιρείας NIKE που είναι υπεύθυνη  για την παροχή της Πλατφόρμας σε εσάς και τις κατάλληλες πληροφορίες επικοινωνίας.

Μερικά σημαντικά σημεία:

 • Οι Όροι μας ενδέχεται να αλλάξουν. Μερικές δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν τις μονομερείς ενημερώσεις ή αλλαγές στους καταναλωτικούς όρους, οπότε αυτή η παράγραφος ενδέχεται να μην ισχύει για εσάς. [Βλέπε όρους Καναδά.] Ενδέχεται να ενημερώνουμε τους  Όρους αυτούς κατά καιρούς. Εάν γίνει μία ουσιαστική αλλαγή, θα δημοσιεύσουμε μία ανακοίνωση στην Πλατφόρμα ή θα σας στείλουμε μία ειδοποίηση. Διαβάστε προσεκτικά  οποιεσδήποτε αλλαγές, και εάν δεν συμφωνείτε με αυτές, παρακαλούμε όπως  σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την Πλατφόρμα. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την Πλατφόρμα αφού σας ειδοποιήσουμε για αλλαγές, θα θεωρηθεί ότι έχετε αποδεχθεί τους ανανεωμένους Όρους, στο μέτρο του επιτρεπτού από την ισχύουσα νομοθεσία.
 • Όροι Πώλησης. Πραγματοποιώντας οποιαδήποτε αγορά με εμάς, συμφωνείτε επίσης με τους {{agreement:termsSale:Όρους Πώλησης}} οι οποίοι ισχύουν για την χώρα ή την περιοχή σας. [Βλέπε όρους Ουγγαρίας.]
 • Πολιτική Απορρήτου. Η {{agreement:privacyPolicy:Πολιτική Απορρήτου}} μας περιγράφει τη συλλογή και τη χρήση προσωπικών πληροφοριών στην Πλατφόρμα και ισχύει για τη χρήση της Πλατφόρμας από εσάς.
 • Σημαντική Σημείωση για Ερασιτέχνες Αθλητές. Έχετε την ευθύνη να διασφαλίσετε ότι η συμμετοχή σας στην Πλατφόρμα δεν επηρεάζει την ιδιότητά σας ως ερασιτέχνη αθλητή. Παρακαλούμε ελέγξτε με τον ερασιτεχνικό αθλητικό σύλλογο σας σχετικά με τους κανόνες που ισχύουν για εσάς. Η NIKE δεν είναι υπεύθυνη ή υπόλογη για την χρήση της Πλατφόρμας από εσάς η οποία μπορεί να επηρεάσει την ιδιότητά σας ως ερασιτέχνη αθλητή. 
1. ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πλατφόρμα εάν έχετε την νόμιμη ηλικία στη χώρα σας ή εάν έχετε την συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα σας. Ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένοι ηλικιακοί περιορισμοί για συγκεριμένες υπηρεσίες της Πλατφόρμας σε διάφορες χώρες. [Δείτε τους όρους Κίνα (για τους σκοπούς αυτών των Όρων, εκτός από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν).]

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Όταν εγγράφεστε σε λογαριασμό μαζί μας, ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

 • Να είστε ειλικρινείς: Παρέχετε ακριβείς και τρέχουσες πληροφορίες εγγραφής.
 • Να είστε εσείς: Κρατήστε την εγγραφή σας προσωπική. Μην εγγράφεστε για περισσότερους από έναν NIKE λογαριασμούς, μην δημιουργείτε έναν NIKE λογαριασμό εκ μέρους κάποιου άλλου, ή μεταφέρετε το λογαριασμό σας.
 • Να είστε ασφαλής. Διατηρήστε το όνομα χρήστη, τον κωδικό ασφαλείας και άλλα διαπιστευτήρια σύνδεσης ασφαλή και μην επιτρέπετε σε κανέναν άλλον να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό σας.
 • Να είστε υπεύθυνοι. Ενημερώστε την NIKE αμέσως για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του NIKE λογαριασμού σας. Είστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβαίνει μέσω του λογαριασμού σας – με ή χωρίς την συγκατάθεση σας. ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, Η NIKE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΩΛΕΙΑ Η΄ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ. 
[Δείτε τους όρους Κίνα (για τους σκοπούς αυτών των Όρων, εκτός από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν).]
2. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 

Εκτός από το Περιεχόμενο Χρήστη (ορίζεται παρακάτω), όλο το περιεχόμενο στην Πλατφόρμα μας – συμπεριλαμβανομένων κειμένων, λογισμικού, σεναρίων, κώδικα, σχεδίων, γραφικών, φωτογραφιών, ήχων, μουσικής, βίντεο, εφαρμογών, διαδραστικών λειτουργιών, άρθρων, ειδησεογραφικών  νέων, σκίτσων, κινούμενων σχεδίων, γενικών έργων τέχνης και άλλου περιεχομένου («Περιεχόμενο») – ανήκει στην NIKE ή σε άλλους από τους οποίους έχουμε άδεια χρήσης Περιεχομένου, και προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άλλους νόμους. Η NIKE διατηρεί όλα τα δικαιώματα που δεν προβλέπονται ρητά σε αυτούς τους Όρους. 

 • Όλα τα εμπορικά σήματα, σήματα υπηρεσιών και εμπορικές επωνυμίες (π.χ., το όνομα NIKE και το σχέδιο Swoosh) ανήκουν, καταχωρούνται και/ή είναι δικαιούχος τους η NIKE. Δεν αποκτάτε οποιοδήποτε δικαιώματα χρήσης ή δικαιώματα ιδιοκτησίας για εμπορικά σήματα, σήματα υπηρεσιών, ή εμπορικές επωνυμίες μέσω της πρόσβασης και της χρήσης της πλατφόρμας ή του Περιεχομένου.
 • Συμφωνείτε να μην αλλάξετε ή να διαγράψετε καμία ανακοίνωση περί ιδιοκτησίας από υλικά των οποίων έγινε λήψη ή έχουν εκτυπωθεί από την Πλατφόρμα.
 • Στο βαθμό που η NIKE εγκρίνει τη λήψη ή τη χρήση του Περιεχομένου που αποτελείται από πνευματικά δικαιώματα ή έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, η NIKE σας χορηγεί μια περιορισμένη, προσωπική, μη μεταβιβάσιμη, μη εκχωρήσιμη, και ανακλητή άδεια πρόσβασης και χρήσης τέτοιων πνευματικών δικαιωμάτων και έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα αποκλειστικά για το σκοπό τον οποίο εξυπηρετούν και μόνο για όσο χρονικό διάστημα η NIKE καθιστά το εν λόγω Περιεχόμενο γενικά διαθέσιμο στο κοινό. Δεν αποκτάτε κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας στο Περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε εμπορικών σημάτων ή άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας που περιλαμβάνεται στο Περιεχόμενο), και όλο αυτό το Περιεχόμενο προορίζεται για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Η NIKE διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει τη χρήση σας και να τροποποιεί ή να ανακαλεί την άδεια χρήσης σας ή την πρόσβαση σας στο Περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο. Η NIKE διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει οποιοδήποτε Περιεχόμενο κατά παράβαση αυτών  των όρων ή των δικαιωμάτων  πνευματικής ιδιοκτησίας της NIKE. Το γεγονός ότι η NIKE σας επιτρέπει αυτή την περιορισμένη χρήση δεν αποτελεί παραίτηση της από οποιοδήποτε δικαίωμα της ΝΙΚΕ στο Περιεχόμενο.
 • Εκτός των συγκεριμένων δικαιωμάτων  χρήσης που χορηγήθηκαν σε έσας απο την NIKE σε σχέση με την Πλατφόρμα συμφωνείτε να μην χρησιμοποιείτε, αντιγράφετε, επεξεργάζεστε, μεταφράζετε, προβάλλετε, διανέμετε, κατεβάζετε, μεταβιβάζετε, πωλείτε, δημιουργείτε παράγωγα έργα, ή με οποιονδήποτε τρόπο να εκμεταλλεύεστε οποιοδήποτε Περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του Περιεχομένου Χρήστη (εκτός εάν είναι το δικό σας Περιεχόμενο Χρήστη το οποίο νομίμως δημοσιεύετε στην Πλατφόρμα), χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της NIKE. Μη εξουσιοδοτημένη χρήση του Περιεχομένου ενδέχεται να αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, των εμπορικών σημάτων ή άλλων νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινικών ή αστικών κατηγοριών και κυρώσεων. 
3. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 

ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. Ορισμένα τμήματα της Πλατφόρμας σας επιτρέπουν να δημοσιεύετε φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια, και άλλο περιεχόμενο, στο οποίο αναφερόμαστε ως «Περιεχόμενο Χρήστη». Η NIKE δεν είναι υπεύθυνη για το Περιεχόμενο Χρήστη που άλλοι δημοσιεύουν στην Πλατφόρμα. Το Περιεχόμενο Χρήστη ανήκει σε εσάς ή σε οποιονδήποτε το δημιούργησε, αλλά όταν δημοσιεύετε Περιεχόμενο Χρήστη παρέχετε άδεια χρήσης στην NIKE όπως περιγράφεται παρακάτω: 

 • Δηλώνετε ότι έχετε δικαίωμα να δημοσιεύσετε το Περιεχόμενο Χρήστη σας, και παρέχετε στην NIKE μία μη αποκλειστική, διαρκή, μεταβιβάσιμη, εκχωρήσιμη, απαλλαγμένη από την καταβολή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, παγκόσμια άδεια να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε Περιεχόμενο Χρήστη το οποίο δημοσιεύετε στην ή σε σχέση με την Πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της ομοιότητας οποιουδήποτε ατόμου το οποίο εμφανίζεται στο Περιεχόμενο Χρήστη, ή οποιεσδήποτε έννοιες ή ιδέες που περιέχονται στο Περιεχόμενο Χρήστη, για οποιοδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής χρήσης, η οποία περιλαμβάνει το δικαίωμα μετάφρασης, προβολής, αναπαραγωγής, τροποποίησης, δημιουργίας παράγωγων έργων, εκχώρησης της άδειας χρήσης, διανομής και ανάθεσης αυτών των δικαιωμάτων. Η NIKE μπορεί κατά τη διακριτική της ευχέρεια να αφαιρέσει οποιοδήποτε Περιεχόμενο Χρήστη οποιαδήποτε στιγμή. [Βλέπε όρους Αργεντινής, Κολομβίας, Βελγίου και Φιλιππίνες.] 
 • Κατανοείτε ότι διαγεγραμμένο Περιεχόμενο Χρήστη μπορεί να παραμείνει στα συστήματα της NIKE και στην Πλατφόρμα στο βαθμό που το Περιεχόμενο Χρήστη αναρτήθηκε δημοσίως ή μοιράστηκε με άλλους οι οποίοι δεν το έχουν διαγράψει, εκτός αν εσείς ή το σχετικό άτομο ζητήσει τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ. Καταννοείτε ότι οποιαδήποτε σχόλια, παρατηρήσεις ή ιδέες μας στέλνετε παρέχονται σε μη εμπιστευτική βάση και παρέχετε στην NIKE μία διαρκή, παγκόσμια άδεια να χρησιμοποιήσει όλα τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις ιδέες που μπορεί να μοιραστείτε μαζί μας, χωρίς ειδοποίηση, αποζημίωση ή αναγνώριση σε εσάς, για οποιοδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της ανάπτυξης, κατασκευής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών και δημιουργίας, επεξεργασίας ή βελτίωσης προϊόντων και υπηρεσιών. [Βλέπε όρους Κολομβίας και Βελγίου.]

4. ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  ΧΡΗΣΤΗ 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμβάλλετε στην κοινότητα της NIKE. Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες:

 • Να είστε αυθεντικοί. Να δημοσιεύετε Περιεχόμενο Χρήστη στην Πλατφόρμα μόνο αν έχετε όλες τις άδειες και τα δικαιώματα που χρειάζονται για να καταστήσετε αυτό το Περιεχόμενο Χρήστη διαθέσιμο, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε ατόμων που εμφανίζονται ή επισημαίνονται στο Περιεχόμενο Χρήστη σας.
 • Να είστε ασφαλείς.
  • Μην κάνετε τίποτα το οποίο μπορεί να εκθέσει την NIKE ή τους χρήστες της σε οποιαδήποτε μορφή βλάβης, συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε μπορεί να διακόψει, βλάψει, απενεργοποιήσει, παραβιάσει, υπερκαλύψει ή περιορίσει την λειτουργικότητα της Πλατφόρμας.
  • Μην δημοσιεύετε Περιεχόμενο Χρήστη που περιέχει ιούς λογισμικού, προγράμματα ή άλλο κώδικα υπολογιστή και μην καταστρατηγείτε ή τροποποιείτε κανένα λογισμικό ή τεχνολογία ασφαλείας της Πλατφόρμας.
  • Μην χρησιμοποιείτε μεθόδους εξόρυξης δεδομένων, ρομπότ, αναμόχλευσης ή παρόμοιες μεθόδους συλλογής δεδομένων.
  • Εκτός αν υποδείξουμε διαφορετικά, η Πλατφόρμα μας είναι ένας δημόσιος χώρος. Μην δημοσιεύετε προσωπικές πληροφορίες στην Πλατφόρμα – δικές σας ή οποιουδήποτε άλλου.
  • Να είστε προσωπικοί.
   • Μην δημοσιεύετε καμία διαφήμιση, πρόσκληση ή εμπορικό περιεχόμενο στην Πλατφόρμα ή δεχτείτε πληρωμή από τρίτο μέρος σε αντάλλαγμα για την εκτέλεση εμπορικής δραστηριότητας στην Πλατφόρμα.
   • Μην συλλέγετε ή ζητάτε προσωπικές πληροφορίες από άλλους χρήστες της Πλατφόρμας ή αποστέλλετε μηνύματα που δεν ζητούνται.
   • Μην χρησιμοποιείτε αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να αλληλεπιδράσετε στην Πλατφόρμα.
   • Να είστε κατάλληλοι. Σεβαστείτε την κοινότητα και μην δημοσιεύετε Περιεχόμενο Χρήστη, συνδέσμο για μία ιστοσελίδα, ή κάνετε οτιδήποτε είναι παράνομο, παραπλανητικό, κακόβουλο, παρενοχλητικό, ανακριβές, μεροληπτικό, ή αλλιώς απαράδεκτο ή ακατάλληλο ή το οποίο παραβιάζει οποιουσδήποτε ισχύοντες νόμους. Η ΝΙΚΕ έχει το δικαίωμα να προβεί σε προεπισκόπιση, έλεγχο, ή αφαίρεση Περιεχομένου Χρήστη – αλλα δεν έχουμε καμία υποχρέωση να προβούμε σε αυτές τις ενέργειες.
   • Να είστε ο εαυτός σας. Μην υποδύεστε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων αθλητών ή εργαζομένων της NIKE.
   • ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ! 
5. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον νομικό σας σύμβουλο πριν μας στείλετε εξώδικη δήλωση διότι ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις για ψευδείς αξιώσεις. Η NIKE μπορεί να τερματίσει λογαριασμούς χρηστών της Πλατφόρμας για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων. 

Εάν πιστεύετε ότι το έργο σας έχει αντιγραφεί με ακατάλληλο τρόπο στην Πλατφόρμα, έτσι ώστε να αποτελεί παραβίαση, σας παρακαλούμε να μας παρέχετε τις παρακάτω πληροφορίες [Βλέπε όρους Γαλλίας.]:

1)     Όνομα, διεύθυνση, τηλεφωνικό αριθμό, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια ηλεκτρονική ή φυσική υπογραφή του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων ή του προσώπου που είναι εξουσιοδοτημένο να δρα για λογαριασμό αυτού/αυτής.

2)     Μια περιγραφή του έργου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, το οποίο ισχυρίζεστε ότι έχει παραβιαστεί

3)     Μια περιγραφή του τόπου στην Πλατφόρμα όπου βρίσκεται το υλικό που έχει παραβιαστεί

4)     Μία γραπτή δήλωση ότι έχετε την καλόπιστη πεποίθηση ότι η επίμαχη χρήση δεν είναι εξουσιοδοτημένη από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων, τον αντιπρόσωπο του, ή τον νόμο

5)     Μία δήλωση από εσάς, υπό την ποινή της ψευδορκίας (σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο), ότι οι παραπάνω πληροφορίες στην ειδοποίηση σας είναι ακριβείς και ότι είστε ο κάτοχος των πενυματικών δικαιωμάτων ή εξουσιοδοτημένος να ενεργείτε για λογαριασμό του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αποστολή καταγγελιών παράβασης πνευματικών δικαιωμάτων:

Νομικό Τμήμα (Πνευματικά Δικαιώματα)

One Bowerman Dr. Beaverton, OR 97005

Telephone: 503-671-6453

Fax: 503-646-6453

Copyright.legal@nike.com 

6. ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Κατά καιρούς, η NIKE μπορεί να συνδέεται ή να συνεργάζεται με ιστοσελίδες τρίτων, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογές κινητών, και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες («Τρίτα Μέρη»). Ενδέχεται να μπορείτε να συνδεθείτε με αυτά τα Τρίτα Μέρη μέσω της Πλατφόρμας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η NIKE επιδοκιμάζει, παρακολουθεί ή ελέγχει αυτά τα Τρίτα Μέρη ή τις δραστηριότητες τους, οι οποίες υπόκεινται σε ξεχωριστούς όρους χρήσης και πολιτικές απορρήτου. Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις ιστοσελίδες και τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου οποιουδήποτε Τρίτου Μέρους. Η NIKE δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο, τις πολιτικές, ή τις δραστηριότητες Τρίτων Μερών και αλληλεπιδράτε με Τρίτα Μέρη με δική σας ευθύνη.

7. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. [Βλεπε όρους Καναδά, Γερμανίας, και Ιταλίας, επειδή οι παρακάτω εξαιρέσεις και περιορισμοί μπορεί να μην ισχύουν για εσάς.] Η Πλατφόρμα μπορεί να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που προάγουν τη σωματική δραστηριότητα, διατροφή ή γενική ευεξία. Αυτά είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται ως ιατρικές σμβουλές ή υπηρεσίες, ή για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς.

 • Λάβετε υπόψην τους κινδύνους και συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε σωματική άσκηση.
 • Ποτέ μην παραβλέπετε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή μην καθυστερείτε στην αναζήτηση της λόγω του ότι έχετε δει κάτι στην Πλατφόρμα.
 • ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, Η ΝΙΚΕ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ H΄ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ Ή ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΣ, Ή ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΩΝ. Στο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είμαστε υπεύθυνοι για την αλληλεπίδραση σας με άλλους χρήστες της Πλατφόρμας ή για οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε εξαιτίας αυτών των αλληλεπιδράσεων. [Βλέπε όρους Ιταλίας.]

 • Να είστε υπεύθυνοι και να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες (συμπεριλαμβανομένων χρηστών που δεν γνωρίζετε) στην Πλατφόρμα. Πριν συναντήσετε άλλο άτομο πρόσωπο με πρόσωπο, εξετάστε το ενδεχόμενο να διερευνήσετε, να φέρετε κάποιο φίλο, επιλέξετε δημόσιους χώρους και να ενημερώσετε κάποιον σχετικά με το που θα είστε. Η NIKE δεν είναι υποχρεωμένη να εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαμάχη χρηστών, αλλά μπορεί να το πράξει κατά την κρίση της.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ. Μερικές δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν συγκεκριμένους περιορισμούς ή εξαιρέσεις από ευθύνη, νομικές εγγυήσεις και ένδικα μέσα, οπότε ενδέχεται αυτές οι εξαιρέσεις και οι περιορισμοί να μην ισχύουν για εσάς. [Βλέπε όρους Αυστραλίας, Καναδά, και Γερμανίας.]

 • Η Πλατφόρμα, το Περιεχόμενο, και τα υλικά και άλλα προϊόντα στην Πλατφόρμα παρέχονται «ΩΣ ΕΧΟΥΝ». Δεν παρέχουμε υποσχέσεις κανενός είδους, συμπεριλαμβανομένης της ακρίβειας, επάρκειας, χρησιμότητας, της αξιοπιστίας ή οτιδήποτε άλλου της Πλατφόρμας. ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, Η ΝΙΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ  Ή ΥΠΟΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.
 • Η NIKE δεν εγγυάται ότι η χρήση της Πλατφόρμας θα είναι αδιάλειπτη ή χωρίς σφάλματα, ότι οποιαδήποτε ελλατώματα θα διορθωθούν, ή ότι η Πλατφόρμα είναι απαλλαγμένη από ιούς ή οτιδήποτε άλλο επιβλαβές.
 • Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από τον νόμο, η NIKE αποκηρύσσει όλες τι εγγυήσεις, ρητές ή σιωπηρές, σχετικά με την Πλατφόρμα, το Περιεχόμενο, το Περιεχόμενο Χρήστη και οποιαδήποτε προϊόντα ή υπηρεσίες μπορείτε να αποκτήσετε ή να έχετε πρόσβαση μέσω της Πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, σιωπηρών εγγυήσεων τίτλων, εμπορευσιμότητας, καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό και μη-παραβίασης.
 • Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ζημιά στη Συσκευή σας που προκύπτει από την πρόσβαση στην Πλατφόρμα, στο βαθμό που ο εφαρμοστεός νόμος δεν προβλέπει διαφορετικά.
 • Ελπίζουμε να απολαύσετε και να επωφεληθείτε πλήρως από την Πλατφόρμα, ωστόσο δεν εγγυόμαστε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. 
8. ΛΗΞΗ

Η NIKE μπορεί να τερματίσει ή να τροποποιήσει οποιαδήποτε NIKE Πλατφόρμα, πρόγραμμα μέλους, προϊόν ή υπηρεσία ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Η NIKE μπορεί να τερματίσει ή να αναστείλει τον λογαριασμό σας, να διαγράψει το προφίλ σας ή οποιοδήποτε Περιεχόμενο Χρήστη σας και να περιορίσει την χρήση από εσάς όλης ή μέρους της Πλατφόρμας ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο, χωρίς καμία ευθύνη της NIKE, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

 • Κατανοείτε και συμφωνείτε ότι ορισμένα από τα Περιεχόμενα Χρήστη σας, κυρίως αυτά που εμφανίζονται σε μια ροή δραστηριότητας ή σε άλλους δημόσιους χώρους της Πλατφόρμας, μπορεί να συνεχίσουν να εμφανίζονται δημοσίως ακόμα και μετά τη λήξη του λογαριασμού σας, υπό την επιφύλαξη τους δικαιώματος σας να αφαιρεθεί το Περιεχόμενο Χρήστη κατόπιν αιτήματος σας σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.
 • Αυτοί οι Όροι παραμένουν σε ισχύ ακόμα και μετά τη λήξη του λογαριασμού σας ή τη διακοπή της χρήσης της Πλατφόρμας από εσάς. 
9. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ/ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Θέλουμε να απολαύσετε την Πλατφόρμα, αλλά η NIKE πρέπει επίσης να προστατευτεί από τυχόν ζημιές που μπορεί να προκαλέσετε.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Κάποιες δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν συγκεκριμένους περιορισμούς ή εξαιρέσεις ευθύνης, νομικές εγγυήσεις και ένδικα μέσα, επομένως αυτοί οι εξαιρέσεις/περιορισμοί ενδέχεται να μην ισχύουν για εσάς. [Βλέπε όρους Καναδά, ΓαλλίαςΓερμανίας και Χονγκ Κονγκ.] Συμφωνείτε να αποζημιώσετε, να υπερασπιστείτε και να απαλλάσσετε από ευθύνη την NIKE Inc., τις θυγατρικές της, τα στελέχη της, τους διευθυντές της, τους υπαλλήλους της, τους αντιπροσώπους της, τους δικαιοπαρούχους της και τους προμηθευτές της (τα «Μέρη NIKE») από και έναντι όλων των απαιτήσεων, απωλειών, ευθυνών, εξόδων, αποζημιώσεων και δαπανών, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, των αμοιβών δικηγόρων, που προκύπτουν ή σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με το Περιεχόμενο Χρήστη σας, τη χρήση του Περιεχομένου από εσάς, τη χρήση της Πλατφόρμας από εσάς, τη συμπεριφορά σας σε σχέση με την Πλατφόρμα ή με άλλους χρήστες της Πλατφόρμας, ή οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των Όρων Χρήσης, οποιουδήποτε νόμου ή δικαιωμάτων τρίτων. Εσείς, για τον εαυτό σας και για λογαριασμό των κληρονόμων σας, της περιουσίας σας, των ασφαλιστών σας, των διαδόχων σας και των εκδοχέων σας, δια του παρόντος πλήρως και δια παντός απελευθερώνετε και απαλλάσσετε τα Μέρη NIKE από οποιεσδήποτε και όλες τις αξιώσεις ή γενεσιουργούς αιτίες για αποζημιώσεις που μπορεί να έχετε σε σχέση με τη χρήση της Πλατφόρμας από εσάς με οποιονδήποτε τρόπο.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Κάποιες δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν συγκεκριμένους περιορισμούς ή αποκλεισμούς από ευθύνη, νομικές εγγυήσεις και ένδικα μέσα, επομένως οι εν λόγω αποκλεισμοί/περιορισμοί ενδέχεται να μην ισχύουν για εσάς. [Βλέπε όρους Καναδά, Γαλλίας Γερμανίας Χονγκ Κονγκ και Φιλιππίνες.] ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΝΙΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΕΣ, ΕΜΜΕΣΕΣ Ή ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΕΡΔΩΝ  Ή ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ, Ή ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Ή ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ  Ή ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ), Ή ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΕ Ή ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΕ, Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΝΙΚΕ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΖΗΜΙΩΝ. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΤΟ MONO ΜΕΣΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΚΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ. ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΟΤΙ Η ΝΙΚΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ Ή ΑΠΩΛΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΙΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ US$100.00 Ή ΕΥΡΩ 100.00 ΕΑΝ ΔΙΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

10.  ΑΓΟΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: Αναγνωρίζετε ότι η συμφωνία αυτή είναι μόνο μεταξύ εσάς και της NIKE, και όχι με την εφαρμογή αγοράς από όπου κάνατε λήψη της εφαρμογής της NIKE (π.χ. για χρήστες IOS, το Κατάστημα Εφαρμογών (App Store) που λειτουργεί η Apple Inc. ή για χρήστες Android, το κατάστημα Google Play που λειτουργεί από τη Google Inc.)

Συνδρομές στο NTC Premium. Οι παρακάτω όροι ισχύουν αν έχετε αγοράσει συνδρομή στο NTC Premium μέσω του προτιμώμενου app store:

Οι πληρωμές για συνδρομές στο NTC Premium χρεώνονται μέσω του λογαριασμού σας στο προτιμώμενο app store. Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε μια μηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Η συνδρομή σας θα ανανεωθεί αυτόματα και ο λογαριασμός σας στο app store θα χρεωθεί αυτόματα για την ανανέωση εκτός εάν ακυρώσετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το τέλος της τρέχουσας περιόδου τιμολόγησης. Μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή μεταβαίνοντας στο προφίλ σας στο NTC. Πατήστε Ρυθμίσεις και επιλέξτε «Premium Συνδρομή» για να συνδεθείτε στο κέντρο συνδρομών του αντίστοιχου app store. Τυχόν αχρησιμοποίητο μέρος μιας δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου (εάν υπάρχει) θα απολεσθεί εάν αγοράσετε μια συνδρομή κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου. Με τη συνδρομή σας στο NTC Premium, συμφωνείτε με τους {{agreement:privacyPolicy:Πολιτική Απορρήτου}} και {{agreement:termsOfSale:Όρους Πώλησης}}.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ: Οι επιστροφές χρημάτων για συνδρομές στο NTC Premium εξαρτώνται από την πολιτική του αντίστοιχου app store. Οι συνδρομές στο NTC Premium δεν έχουν δυνατότητα επιστροφής χρημάτων και δεν υπάρχει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων ή πίστωσης εκτός εάν απαιτείται από το εφαρμοστέο δίκαιο ή επιτρέπεται άλλως από την πολιτική του αντίστοιχου app store.

11.  ΔΙΑΦΟΡΕΣ/ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ/ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

Εάν διαμένετε σε μία από τις ακόλουθες χώρες, διαφορετικοί όροι «Επιλογής Δικαίου/Δικαιοδοσίας» ισχύουν για εσάς: Αργεντινή, Αυστρία, Βραζιλία, ΚαναδάςΚίνα (για τους σκοπούς αυτών των Όρων, εκτός από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν), Γαλλία, ΓερμανίαΧονκ Κονγκ, Ιταλία, ΦιλιππίνεςΠολωνία, Ελβετία, και όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. 

 • Συμφωνείτε ότι αυτή η Πλατφόρμα είναι μια παθητική Πλατφόρμα που εδρεύει αποκλειστικά στο Όρεγκον των ΗΠΑ, και επομένως δεν δύναται να υπάρξει προσωπική δικαιοδοσία κατά της NIKE αλλού εκτός του Όρεγκον.
 • Συμφωνείτε ότι η Πλατφόρμα, οι  Όροι, η Πολιτική Απορρήτου και κάθε διαφορά μεταξύ εσάς και της NIKE θα διέπεται από όλες τις απόψεις από την νομoθεσία του Όρεγκον, ανεξάρτητα από τις διατάξεις περί επιλογής δικαίου, και όχι από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις Συμβάσεις για την Διεθνή Πώληση Αγαθών.
 • Εκτός από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία, και χωρίς περιορισμό τυχόν νομίμων δικαιωμάτων των καταναλωτών, συμφωνείτε ότι όλες οι διαμάχες, αξιώσεις και νομικές διαδικασίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα ή σχετίζονται με την Πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένης, χωρίς περιορισμό της αγοράς προϊόντων της NIKE) θα επιλύνονται ξεχωριστά, χωρίς προσφυγή σε οποιαδήποτε μορφή συλλογικής δράσης (class action), και αποκλειστικά στα κρατικά ή ομοσπονδιακά δικαστήρια που βρίσκονται στην κομητεία Multnomah του Όρεγκον των ΗΠΑ.
 • Συμφωνείτε να παραιτηθείτε από όλες τoυς ισχυρισμούς «έλλειψης προσωπικής δικαιοδοσίας» (lack of personal jurisdiction) και «ακατάλληλου forum» (inconvenient forum) σε σχέση με το τόπο ή τη δικαιοδοσία στα κρατικά και ομοσπονδιακά δικαστήρια της κομητείας Multnomah του Όρεγκον.
 • Όλες οι αξιώσεις πρέπει να ασκηθούν μέσα σε ένα (1) χρόνο μετά τη γέννηση της αξίωσης, εκτός εάν απαιτείται μεγαλύτερη προθεσμία από την ισχύουσα νομοθεσία. 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 • Χρησιμοποιώντας την Πλατφόρμα, συμφωνείτε να λαμβάνετε ορισμένες ηλεκτρονικές αλληλογραφίες από την NIKE, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 • Συμφωνείτε ότι οποιαδήποτε ειδοποίηση, συμφωνία, γνωστοποίηση ή άλλη αλληλογραφία που η NIKE σας στέλνει ηλεκτρονικά θα ικανοποιήσει οποιεσδήποτε νομικές απαιτήσεις επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της γραπτής επικοινωνίας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

 • Η NIKE μπορεί να εκχωρήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τους παρόντες Όρους σε οποιοδήποτε μέρος ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση προς εσάς, εκτός εάν η ειδοποίηση προς εσάς απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τους παρόντες Όρους.
 • Η αποτυχία της ΝΙΚΕ να επιμείνει ή να επιβάλει την αυστηρή εκτέλεση των παρόντων Όρων δεν αποτελεί παραίτηση από οποιονδήποτε από αυτούς τους  Όρους ή τα δικαιώματα της NIKE. Οι χρήστες θα πρέπει πάντα να θεωρούν ότι οι παρόντες Όροι ισχύουν.
 • Εάν οποιαδήποτε διάταξη των παρόντων Όρων κηρυχτεί άκυρη ή μη εκτελεστή, το υπόλοιπο των παρόντων Όρων θα συνεχίσει να είναι εκτελεστό.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση. Παρακαλούμε απολαύστε την κοινότητα μας!

_______________________________________________________________________________

Ειδικότεροι όροι ανά χώρα/περιφέρεια 

Αν κατοικείτε σε μία από τις παρακάτω χώρες αυτοί οι επιπρόσθετοι όροι εφαρμόζονται και υπερισχύουν όποιων αντίθετων όρων από τους Όρους Χρήσης. 

Αργεντινή 

Διάταξη 3 (Δημοσίευση Περιεχομένου στην Πλατφόρμα): Το πρώτο σημείο της παραγράφου στην υποπαράγραφο «Άδεια Περιεχομένου Χρήστη» διαγράφεται και αντικαθίσταται ως εξής: 

«Παρέχετε στη ΝΙΚΕ τη μη αποκλειστική, μεταβιβάσιμη, χωρίς χρέωση, παγκόσμια άδεια παρουσίασης του Περιεχομένου Χρήστη που δημοσιεύετε σε ή σε σχέση με την Πλατφόρμα και την άδεια κοινοποίησης σε άλλους Χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος μετάφρασης, κοινοποίησης, αναπαραγωγής, τροποποίησης, δημιουργίας σχετικών έργων, περαιτέρω παραχώρησης και διανομής του Περιεχομένου του Χρήστη. 

Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε αυτά τα δικαιώματα ώστε να μπορούμε να αντιγράφουμε το Περιεχόμενο Χρήστη στις βάσεις δεδομένων μας, να το δημοσιοποιούμε στην κατάλληλη μορφή σε εφαρμογές κινητών μέσων, και να αποστείλουμε το Περιεχόμενο Χρήστη σε παρόχους που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό της ΝΙΚΕ» 

Διάταξη 11 ( Διαφορές/Επιπλέον όροι): Η παρούσα διάταξη τροποποιείται ως εξής: 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία» δια του παρόντος διαγράφεται και αντικαθίσταται με το παρακάτω (εκτός από το τελευταίο σημείο αναφορικά με την έγερση αγωγών που παραμένει ως έχει): 

 • Συμφωνείτε ότι η Πλατφόρμα, οι Όροι, η Πολιτική Απορρήτου και οποιαδήποτε διαμάχη σας με τη ΝΙΚΕ θα διέπεται εξ ολοκλήρου από τους νόμους της Αργεντινής 

Αυστραλία

Διάταξη 7 (Σημαντικές Επιφυλάξεις): Η διάταξη αυτή τροποποιείται ως εξής: 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιφύλαξη Εγγύησης» τροποποιείται με την παρακάτω προσθήκη: 

«Παρόλα αυτά η Πλατφόρμα, το Περιεχόμενο, και τα υλικά και προϊόντα σε αυτήν πωλούνται με ορισμένες εγγυήσεις, που δεν μπορούν να εξαιρεθούν προς όφελος των Αυστραλιανών καταναλωτών σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών της Αυστραλίας (“ACL”), συμπεριλαμβανομένων εγγυήσεων αναφορικά με την επιτρεπτή ποιότητα και καταλληλότητα της χρήσης των προϊόντων. Τίποτα σε αυτούς τους Όρους δεν θα ερμηνεύεται ή δεν θα εφαρμόζεται έτσι ώστε να αποκλείει, να περιορίζει ή να έχει το αποτέλεσμα του αποκλεισμού, του περιορισμού ή της τροποποίησης οποιασδήποτε προϋπόθεσης, δήλωσης, εγγύησης, δικαιώματος ή μέσου αποκατάστασης που προβλέπεται από την ACL που δεν μπορεί να αποκλειστεί, να περιοριστεί ή να τροποποιηθεί, ακόμα και αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους Όρους άλλως θα υπονοούσε ότι αυτό μπορεί να ισχύει». 

Αυστρία 

Διάταξη 11 (Διαφορές/Επιπλέον Όροι): η παρούσα διάταξη αντικαθίσταται με τους όρους για τις Ευρωπαϊκές Χώρες παρακάτω, εκτός από το παρακάτω που προστίθενται στο  τέλος: 

« Όλες οι αγωγές πρέπει να ασκηθούν εντός τριών (3) ετών από την έγερση της απαίτησης» 

Βέλγιο 

Διάταξη 3 (Δημοσίευση Περιεχομένου στην Πλατφόρμα): Η διάταξη αυτή τροποποιείται ως εξής: 

Το πρώτο σημείο της υποπαραγράφου με τίτλο «Άδεια Περιεχομένου Χρήστη» διαγράφεται ολοσχερώς και αντικαθίσταται ως εξής: 

«Παρέχετε στη ΝΙΚΕ τη μη αποκλειστική, αόριστης διάρκειας (ή τουλάχιστον για τη διάρκεια προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας/εικόνας που μπορεί να υφίστανται στο Περιεχόμενο Χρήστη), μεταβιβάσιμη, που μπορεί να παραχωρηθεί περαιτέρω, χωρίς χρέωση, παγκόσμια άδεια χρήσης του Περιεχομένου Χρήστη που δημοσιεύετε σε ή σε σχέση με την Πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας οποιουδήποτε ατόμου που εμφανίζεται στο Περιεχόμενο Χρήστη, ή οποιεσδήποτε ιδέες που περιλαμβάνονται στο Περιεχόμενο Χρήστη, για οποιοδήποτε σκοπό συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής, προωθητικής και λειτουργικής χρήσης που περιλαμβάνει το δικαίωμα της μετάφρασης, της κοινοποίησης, της αναπαραγωγής της τροποποίησης, της δημιουργίας σχετικών έργων, της περαιτέρω παραχώρησης, της διανομής και της εκχώρησης αυτών των δικαιωμάτων». 

Η υποπαράγραφος με τον τίτλο «Άδεια χρήσης σχολίων και ιδεών» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω: 

Άδεια χρήσης σχολίων και ιδεών. Παρέχετε στη ΝΙΚΕ το αόριστης διάρκειας, παγκόσμιο δικαίωμα (ή τουλάχιστον για τη διάρκεια προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας/εικόνας που μπορεί να υφίστανται στα σχόλια και στις ιδέες) χρήσης όλων των σχολίων και ιδεών που μπορεί να μοιραστείτε με εμάς, χωρίς ειδοποίηση, αποζημίωση ή αναγνώριση προς εσάς, για οποιονδήποτε σκοπό οποτεδήποτε συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι περιοριστικά της ανάπτυξης, κατασκευής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών και της δημιουργίας, τροποποίησης και βελτίωσης προϊόντων και υπηρεσιών».

Βραζιλία 

Διάταξη 11 (Διαφορές/Επιπλέον όροι): Η παρούσα τροποποιείται ως εξής: 

H υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/Δικαιοδοσία» διαγράφεται και αντικαθίσταται ως εξής: 

«Επιλογή Δικαίου/Δικαιοδοσία 

 • Συμφωνείτε ότι αυτή η Πλατφόρμα, οι Όροι, η Πολιτική Απορρήτου και οποιαδήποτε διαμάχη σας με τη ΝΙΚΕ θα διέπεται εξ ολοκλήρου από το δίκαιο της Βραζιλίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διατάξεις σχετικά με την επιλογή δικαίου και όχι από τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε 1980 για τη Διεθνή Πώληση Αγαθών.
 • Εκτός από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται, συμφωνείτε ότι όλες οι διαφορές, οι απαιτήσεις και οι νομικές διαδικασίες που πηγάζουν άμεσα ή έμμεσα ή σχετίζονται με την Πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένης αλλά όχι περιοριστικά της αγοράς των προϊόντων ΝΙΚΕ) θα επιλύονται ατομικά, χωρίς προσφυγή σε συλλογικές αγωγές και αποκλειστικά στη Βραζιλία». 

Καναδάς 

Εισαγωγική Παράγραφος: 

Η διάταξη με τίτλο «Οι όροι μας μπορεί να τροποποιηθούν» συμπληρώνεται  από τα παρακάτω: 

«(α) Η ΝΙΚΕ θα πρέπει να σας στείλει, τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία θέσης σε ισχύ της τροποποίησης, μια έγγραφη σαφή ειδοποίηση που θα παραθέτει τη νέα διάταξη και την ημερομηνία θέσης σε ισχύ της τροποποίησης και 

(β) Έχετε τη δυνατότητα να αρνηθείτε την τροποποίηση και να ακυρώσετε ή, σε περίπτωση σύμβασης που περιλαμβάνει τμηματική εκτέλεση, να ακυρώσετε τη σύμβαση χωρίς κόστος, ποινή ή αποζημίωση ακύρωσης στέλνοντας στη ΝΙΚΕ ειδοποίηση προς το σκοπό αυτό εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που η τροποποίηση θα τεθεί σε ισχύ, σε περίπτωση που η τροποποίηση συνεπάγεται αύξηση των υποχρεώσεών σας ή μείωση των υποχρεώσεων της ΝΙΚΕ» 

 Πολλαπλές Διατάξεις: Οι όροι που παρατίθεται στις διατάξεις με τίτλο «Φυσική Δραστηριότητα», «Επιφύλαξη Εγγύησης», «Αποζημίωση/Περιορισμός Ευθύνης»

και «Περιορισμός Ευθύνης» συμπληρώνονται ως εξής: 

«Η νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή σε ορισμένες δικαιοδοσίες συμπεριλαμβανομένου του Quebec, δεν επιτρέπει τους περιορισμούς και τις εξαιρέσεις από εγγυήσεις σε αγορασμένα προϊόντα. Αν αυτή η νομοθεσία εφαρμόζεται σε εσάς, οι εξαιρέσεις ή οι περιορισμοί στις επόμενες διατάξεις ενδεχομένως να μην ισχύουν: Φυσική Δραστηριότητα, Επιφύλαξη Εγγύησης, Αποζημίωση/Περιορισμός Ευθύνης και Περιορισμός Ευθύνης» 

Διάταξη 11 (Διαφορές/Επιπλέον όροι): Η παρούσα τροποποιείται ως εξής: 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία» τροποποιείται με την προσθήκη των παρακάτω στην αρχή της διάταξης: 

«Οι νόμοι περί προστασίας του καταναλωτή σε ορισμένες δικαιοδοσίες, όπως στο Quebec, ενδέχεται να απαιτούν η σύμβασή σας να διέπεται από τους νόμους της δικαιοδοσίας σας και να εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρμόδιων δικαστηρίων της δικαιοδοσίας σας. Επιπλέον, αυτοί οι νόμοι ενδέχεται να μην σας επιτρέπουν να παραιτηθείτε από το δικαίωμά σας να συμμετέχετε σε συλλογική αγωγή ή να περιορίσετε το χρονικό περιθώριο προσφυγής σε ένδικες διαδικασίες. Σε περίπτωση που αυτοί οι νόμοι ισχύουν για εσάς, οι παρακάτω περιορισμοί δεν θα ισχύουν». 

Κίνα (για τους σκοπούς αυτών των Όρων, εκτός από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν)

Ενότητα 1 (ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ): η υποενότητα με τίτλο «Προϋποθέσεις συμμετοχής» διαγράφεται στο σύνολό της και αντικαθίσταται από το ακόλουθο:

«Έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε την Πλατφόρμα εάν: i) είστε νόμιμης ηλικίας και έχετε τη δυνατότητα διεξαγωγής αστικών πράξεων σύμφωνα με τους νόμους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ή ii) έχετε τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα σας. Μπορεί να υπάρχει μια συγκεκριμένη ηλικιακή απαίτηση για συγκεκριμένες υπηρεσίες πλατφόρμας σε κάθε χώρα/περιφέρεια.

Εάν είστε γονέας ή κηδεμόνας και διαπιστώσετε ότι το παιδί σας χρησιμοποιεί την Πλατφόρμα χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.»

Οι ακόλουθοι όροι προστίθενται στο τέλος της δεύτερης παραγράφου στην ενότητα «Κανόνες εγγραφής»:

«Για να συμμορφωθείτε με τους νόμους και κανονισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, θα ολοκληρώσετε την επαλήθευση του πραγματικού ονόματος σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.»

Ενότητα 11 (ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ / ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ):

Η υποενότητα με τίτλο «ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ / ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ» διαγράφεται στο σύνολό της και αντικαθίσταται από το ακόλουθο:

«Επιλογή Δικαίου/Δικαιοδοσίας

 • Συμφωνείτε ότι η Πλατφόρμα, οι Όροι και οποιαδήποτε αντιδικία μεταξύ εσάς και της NIKE θα διέπονται από κάθε άποψη από τους νόμους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανεξάρτητα από τις διατάξεις περί επιλογής νόμου, και η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1980 για τις συμβάσεις διεθνούς πώληση αγαθών δεν θα εφαρμόζεται.
 • Εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά από τους ισχύοντες νόμους, συμφωνείτε ότι όλες οι αντιδικίες και οι αξιώσεις που προκύπτουν από τη χρήση της Πλατφόρμας (συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της αγοράς προϊόντων της NIKE) θα επιλύεται μέσω φιλικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών· εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οποιοδήποτε μέρος μπορεί να καταθέσει αγωγή στο Λαϊκό Δικαστήριο της Επαρχίας Yangpu της Σαγκάης και αμφότερα τα μέρη θα παραιτηθούν από το δικαίωμα υποβολής ένστασης για δικαιοδοσία του αντικειμένου της αντιδικίας.»

Κολομβία 

Διάταξη 3 (Δημοσιοποίηση Περιεχομένου στην Πλατφόρμα): Η διάταξη αυτή τροποποιείται ως εξής: 

Το πρώτο σημείο της υποπαραγράφου με τίτλο «Άδεια Περιεχομένου Χρήστη» διαγράφεται ολοσχερώς και αντικαθίσταται ως εξής: 

«Παρέχετε στη ΝΙΚΕ τη μη αποκλειστική, αόριστης διάρκειας (ή τουλάχιστον για τη διάρκεια προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας/εικόνας που μπορεί να υφίστανται στο Περιεχόμενο Χρήστη), μεταβιβάσιμη, που μπορεί να παραχωρηθεί περαιτέρω, χωρίς χρέωση, παγκόσμια άδεια χρήσης του Περιεχομένου Χρήστη που δημοσιεύετε σε ή σε σχέση με την Πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας οποιουδήποτε ατόμου που εμφανίζεται στο Περιεχόμενο Χρήστη, ή οποιεσδήποτε ιδέες που περιλαμβάνονται στο Περιεχόμενο Χρήστη, για οποιοδήποτε σκοπό συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής, προωθητικής και λειτουργικής χρήσης που περιλαμβάνει το δικαίωμα της μετάφρασης, της κοινοποίησης, της αναπαραγωγής της τροποποίησης, της δημιουργίας σχετικών έργων, της περαιτέρω παραχώρησης, της διανομής και της εκχώρησης αυτών των δικαιωμάτων». 

Διάταξη 3 (Δημοσιοποίηση Περιεχομένου στην Πλατφόρμα): η υποπαράγραφος με τον τίτλο «Άδεια χρήσης σχολίων και ιδεών» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με το παρακάτω: 

«Άδεια χρήσης σχολίων και Ιδεών. Παρέχετε στη ΝΙΚΕ το αόριστης διάρκειας, παγκόσμιο δικαίωμα (ή τουλάχιστον για τη διάρκεια προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας/εικόνας που μπορεί να υφίστανται στα σχόλια και στις ιδέες) χρήσης όλων των σχολίων και ιδεών που μπορεί να μοιραστείτε με εμάς, χωρίς ειδοποίηση, αποζημίωση ή αναγνώριση προς εσάς, για οποιονδήποτε σκοπό οποτεδήποτε συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι περιοριστικά της ανάπτυξης, κατασκευής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών και της δημιουργίας, τροποποίησης και βελτίωσης προϊόντων και υπηρεσιών». 

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Η Nike, Inc., ένα νομικό πρόσωπο εγγεγραμμένο στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ με διεύθυνση One Bowerman Drive, Beaverton, OR 97005, USA) είναι: (1) ο χειριστής και διαχειριστής των εφαρμογών NRC και NTC και (2) ο συμβαλλόμενος φορέας μας για αυτούς τους Όρους μαζί σας.

Ενότητα 9 (ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ / ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ): Αυτή η ενότητα διαγράφεται και αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

«Αποζημίωση και απαλλαγή.  Συμφωνείτε να αποζημιώσετε, να υπερασπιστείτε και να διατηρήσετε αζημίωτη την NIKE Inc., τις θυγατρικές της, τα στελέχη, τα μέλη του Δ.Σ., τους υπαλλήλους, τους εκπροσώπους, τους αδειοδότες και τους προμηθευτές (τα «Μέρη της NIKE») από και κατά όλων των απαιτήσεων, απωλειών, νομικών ευθυνών, εξόδων, ζημιών και κόστους (συμπεριλαμβανομένων αμοιβών δικηγόρων), που προκύπτουν από ή σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με το Περιεχόμενο Χρήστη, τη χρήση του Περιεχομένου από εσάς, τη χρήση της Πλατφόρμας από εσάς, τη συμπεριφορά σας σε σχέση με την Πλατφόρμα ή με άλλους χρήστες της Πλατφόρμας, ή οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των Όρων, οποιουδήποτε νόμου ή δικαιωμάτων οποιουδήποτε τρίτου μέρους. 

Περιορισμός νομικής ευθύνης. Εκτός από το βαθμό που επιτρέπεται από τους ισχύοντες νόμους, συμφωνείτε:

 • ότι κανένα από τα Μέρη της NIKE δεν θα φέρει οποιαδήποτε νομική ευθύνη για οποιεσδήποτε ειδικές, τυχαίες ή επακόλουθες ζημιές (συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε χαμένων κερδών ή χαμένων δεδομένων) που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης της πλατφόρμας ή την απόδοση των προϊόντων που αγοράστηκαν μέσω της Πλατφόρμας ή συμπεριφορά άλλων χρηστών της πλατφόρμας (είτε διαδικτυακά είτε εκτός διαδικτύου), ή τη συμμετοχή σε μία εκδήλωση της NIKE ή εκδηλώσεις συνεργατών της NIKE, ή οποιοδήποτε περιεχόμενο χρήστη ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σε σχέση με τη χρήση της πλατφόρμας, ακόμη και αν έχει ενημερωθεί η NIKE για την πιθανότητα τέτοιων ζημιών·
 • αναλαμβάνετε απόλυτη ευθύνη για τη χρήση της πλατφόρμας από εσάς και
 • εάν η NIKE αποδειχθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη χρήση της Πλατφόρμας ή οποιουδήποτε Περιεχομένου, η ευθύνη της NIKE δεν θα υπερβαίνει το υψηλότερο από τα εξής ποσά: (1) το ποσό που έχετε πληρώσει σε εμάς σύμφωνα με τους παρόντες Όρους για τη χρήση της Πλατφόρμας ή οποιουδήποτε Περιεχομένου ή (2) 100,00 δολάρια ΗΠΑ.»

Ενότητα 11 (ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ / ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ): Η πρώτη υποενότητα με τίτλο «ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ / ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ» διαγράφεται στο σύνολό της.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Ενότητα 9 (ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ/ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ): η παρούσα ενότητα τροποποιείται ως εξής:

Η υποενότητα με τίτλο «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με την ακόλουθη:

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ NIKE ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΕΣ, ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΕΣ, ΕΜΜΕΣΕΣ Ή ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΕΡΔΩΝ Ή ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Ή ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ή ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ) Ή ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ NIKE Ή ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ NIKE, Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΤΗ Ή ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η NIKE ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΖΗΜΙΩΝ.  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ NIKE ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ. ΕΑΝ Η NIKE ΚΡΙΘΕΙ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ Ή ΑΠΩΛΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ NIKE ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 100 ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ Ή ΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Ενότητα 11 (ΔΙΑΦΟΡΕΣ/ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ): η παρούσα ενότητα τροποποιείται ως εξής:

Η υποενότητα με τίτλο «ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ/ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με την ακόλουθη:

«Επιλογή Δικαίου/Δικαιοδοσίας

Συμφωνείτε ότι η Πλατφόρμα, οι Όροι, η Πολιτική Απορρήτου και κάθε διαφορά μεταξύ εσάς και της NIKE θα διέπεται από κάθε άποψη από το ιαπωνικό δίκαιο, ανεξάρτητα από τις διατάξεις περί επιλογής δικαίου, και όχι από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1980 για τις διεθνείς πωλήσεις αγαθών.

Εκτός από τις περιπτώσεις όπου απαγορεύεται από το εφαρμοστέο δίκαιο και χωρίς περιορισμό σε τυχόν νόμιμα δικαιώματα για τους καταναλωτές, συμφωνείτε ότι όλες οι διαφορές, αξιώσεις και νομικές διαδικασίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την Πλατφόρμα ή σχετίζονται με αυτήν (συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της αγοράς προϊόντων NIKE) θα επιλύεται σε ατομικό επίπεδο, χωρίς προσφυγή σε οποιαδήποτε μορφή συλλογικής αγωγής, και αποκλειστικά στα δικαστήρια που βρίσκονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Όλες οι αξιώσεις θα εγείρονται εντός ενός (1) έτους αφότου προκύψει η αξίωση, με εξαίρεση στον βαθμό που απαιτείται μεγαλύτερη περίοδος από το εφαρμοστέο δίκαιο.

ΚΟΡΕΑ

Οι παρακάτω όροι για παρόχους υπηρεσιών βάσει τοποθεσίας ισχύουν για τη χρήση και την πρόσβαση από εσάς στην εφαρμογή Nike Running Club και στην εφαρμογή Nike Training Club: {{agreement:LBSProvider:όροι για παρόχους υπηρεσιών βάσει τοποθεσίας}}. Σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ των όρων για παρόχους υπηρεσιών βάσει τοποθεσίας και των παρόντων Όρων, υπερισχύουν οι παρόντες Όροι.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Ενότητα 2 (ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ): Το τρίτο σημείο αυτής της Ενότητας αναθεωρείται ως εξής:

Στον βαθμό που η NIKE εγκρίνει τη λήψη ή τη χρήση Περιεχομένου που αποτελείται από πνευματικά δικαιώματα ή έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, η NIKE σας παραχωρεί ένα περιορισμένο, ατομικό, μη μεταβιβάσιμο και μη εκχωρήσιμο δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης τέτοιων πνευματικών δικαιωμάτων ή έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα αποκλειστικά για τον προβλεπόμενο σκοπό τους και μόνο για όσο χρονικό διάστημα η NIKE καθιστά το εν λόγω Περιεχόμενο γενικά διαθέσιμο στο κοινό. Δεν αποκτάτε δικαιώματα ιδιοκτησίας ή οποιαδήποτε μορφή άδειας χρήσης στο Περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένων τυχόν εμπορικών σημάτων ή άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας που περιλαμβάνεται στο Περιεχόμενο) και όλο αυτό το Περιεχόμενο προορίζεται για προσωπική, μη εμπορική χρήση.  Η NIKE διατηρεί το δικαίωμα να παρακολουθεί τη χρήση σας και να μεταβάλει ή να ανακαλέσει τη χρήση ή την πρόσβασή σας στο Περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο.  Η NIKE διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει οποιοδήποτε Περιεχόμενο που παραβιάζει αυτούς τους όρους ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της NIKE.  Το γεγονός ότι η NIKE σας επιτρέπει αυτή την περιορισμένη χρήση δεν συνιστά παραίτηση από τα δικαιώματα της Nike στο Περιεχόμενο.

Ενότητα 3 (ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ): Η παρούσα ενότητα αναθεωρείται ως εξής:

Άδεια Περιεχομένου Χρήστη. Ορισμένα μέρη της Πλατφόρμας σας επιτρέπουν να δημοσιεύετε φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια και άλλο περιεχόμενο, το οποίο αναφέρουμε ως «Περιεχόμενο Χρήστη».  Η Nike δεν φέρει ευθύνη για το Περιεχόμενο Χρήστη που δημοσιεύουν άλλοι στην Πλατφόρμα. Το Περιεχόμενο Χρήστη ανήκει σε εσάς ή σε όποιον το δημιούργησε, αλλά όταν δημοσιεύετε Περιεχόμενο Χρήστη συμφωνείτε στα εξής:

Δηλώνετε ότι έχετε το δικαίωμα να δημοσιεύσετε το Περιεχόμενο Χρήστη και συμφωνείτε να εκτελέσετε όλα τα σχετικά έγγραφα για να παραχωρήσετε στην NIKE μια μη αποκλειστική, απεριόριστη, μεταβιβάσιμη, με δυνατότητα υπεκχώρησης, απαλλαγμένη από την καταβολή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, παγκόσμια άδεια για τη χρήση του Περιεχομένου Χρήστη που δημοσιεύετε σε ή σε σχέση με την Πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της ομοιότητας οποιουδήποτε προσώπου που εμφανίζεται στο Περιεχόμενο Χρήστη ή οποιωνδήποτε εννοιών ή ιδεών που περιέχονται στο Περιεχόμενο Χρήστη, για οποιονδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής χρήσης, η οποία περιλαμβάνει το δικαίωμα μετάφρασης, προβολής, αναπαραγωγής, τροποποίησης, δημιουργίας παράγωγων έργων, υπεκχώρησης άδειας, διανομής και εκχώρησης αυτών των δικαιωμάτων. Η NIKE δύναται, κατά την αποκλειστική της διακριτική ευχέρεια, να καταργήσει οποιοδήποτε Περιεχόμενο Χρήστη ανά πάσα στιγμή. 

Κατανοείτε ότι το διαγραμμένο Περιεχόμενο Χρήστη μπορεί να συνεχίζει να εμφανίζεται στα συστήματα της NIKE και στην Πλατφόρμα στον βαθμό που το Περιεχόμενο Χρήστη σας έχει αναρτηθεί δημόσια ή έχει κοινοποιηθεί σε άλλους οι οποίοι δεν το διέγραψαν, εκτός εάν εσείς ή το σχετικό άτομο ζητήσετε τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο.

Ενότητα 9 (ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ/ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ): Η υποενότητα με τίτλο «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» διαγράφεται και αντικαθίσταται με την ακόλουθη:

«Στον βαθμό που επιτρέπεται από το εφαρμοστέο δίκαιο, κανένας από τους φορείς της NIKE δεν θα φέρει ευθύνη για οποιεσδήποτε ειδικές, παρεπόμενες, έμμεσες ή επακόλουθες ζημίες, συμπεριλαμβανομένων χωρίς περιορισμό για οποιαδήποτε απώλεια κερδών ή απώλεια δεδομένων, που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης της Πλατφόρμας ή την απόδοση των προϊόντων που αγοράστηκαν μέσω της Πλατφόρμας ή τη συμπεριφορά άλλων χρηστών της Πλατφόρμας (είτε σε σύνδεση είτε εκτός σύνδεσης) ή τη συμμετοχή σε εκδήλωση της NIKE ή εκδηλώσεις συνεργατών της NIKE, ή οποιοδήποτε Περιεχόμενο Χρήστη ή άλλη δραστηριότητα σε σχέση με τη χρήση της Πλατφόρμας, ακόμα και αν η NIKE έχει ενημερωθεί για την πιθανότητα τέτοιων ζημιών.  Εάν η NIKE κριθεί ότι φέρει ευθύνη έναντι εσάς για ζημία ή απώλεια η οποία συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη χρήση από εσάς της Πλατφόρμας ή οποιουδήποτε Περιεχομένου, η ευθύνη της NIKE δεν θα υπερβαίνει τα 100 δολάρια ΗΠΑ ή τα 100 ευρώ εάν κατοικείτε στην Ευρώπη, με την επιφύλαξη του εφαρμοστέου δικαίου.»

Ενότητα 11 (ΔΙΑΦΟΡΕΣ/ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ): Το πρώτο σημείο στην υποενότητα με τίτλο «ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ/ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ» διαγράφεται εξ ολοκλήρου.

Ευρωπαϊκές Χώρες 

Οι παρακάτω τροποποιήσεις εφαρμόζονται στις Ευρωπαϊκές Χώρες εκτός της Αυστρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Ελβετίας που έχουν άλλες ειδικότερες τροποποιήσεις σε αυτούς τους όρους που εφαρμόζονται στις Ευρωπαϊκές Χώρες. 

Διάταξη 11 ( Διαφορές/Επιπλέον όροι): Η παρούσα διάταξη τροποποιείται ως εξής: 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία» δια του παρόντος διαγράφεται και αντικαθίσταται με το παρακάτω (εκτός από το τελευταίο σημείο αναφορικά με την έγερση αγωγών που παραμένει ως έχει): 

«Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία 

 • Συμφωνείτε ότι αυτή η Πλατφόρμα, οι Όροι, η Πολιτική Απορρήτου και οποιαδήποτε διαμάχη με τη ΝΙΚΕ θα διέπεται εξ ολοκλήρου από το δίκαιο της Ολλανδίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διατάξεις σχετικά με την επιλογή δικαίου και όχι από τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε 1980 για τη Διεθνή Πώληση Αγαθών.
 • Εκτός από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται, και χωρίς περιορισμό των νομίμων δικαιωμάτων των καταναλωτών, συμφωνείτε ότι όλες οι διαφορές, οι απαιτήσεις και οι νομικές διαδικασίες που πηγάζουν άμεσα ή έμμεσα ή σχετίζονται με την Πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένης αλλά όχι περιοριστικά της αγοράς των προϊόντων ΝΙΚΕ) θα επιλύονται αποκλειστικά στα αρμόδια δικαστήρια του Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες. 

Γαλλία 

Διάταξη 5 ( Παραβίαση των δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας): Η δεύτερη παράγραφος σε αυτή τη διάταξη διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται ως ακολούθως: 

«Αν πιστεύετε ότι η δουλειά σας έχει αντιγραφεί αντικανονικά στην Πλατφόρμα, έτσι ώστε να συνιστά παραβίαση, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τις ακόλουθες πληροφορίες: 

(1) ημερομηνία γνωστοποίησης

(2) αν ο ενάγων είναι φυσικό πρόσωπο: όνομα, επώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, υπηκοότητα, τόπος και ημερομηνία γέννησης

(3) αν ο ενάγων είναι νομικό πρόσωπο: επωνυμία, νομική μορφή, έδρα και το πρόσωπο που τον εκπροσωπεί για νομικούς σκοπούς

(4) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση εναγόμενου ή αν είναι νομικό πρόσωπο την επωνυμία και τη διεύθυνση της έδρας του

(5) περιγραφή των περιστατικών και την ακριβή τοποθεσία

(6) τους λόγους για τους οποίους το περιεχόμενο πρέπει να αποσυρθεί συμπεριλαμβανομένων των σχετικών νομικών διατάξεων και αιτιολόγηση των γεγονότων και

(7) αντίγραφο της επικοινωνίας που έγινε με τον συγγραφέα ή αυτόν που επεξεργάστηκε τις επίδικες πληροφορίες ή την δραστηριότητα ζητώντας τους να διακόψουν, να αποσύρουν ή να τροποποιήσουν τις πληροφορίες ή τη δραστηριότητα ή μια εξήγηση γιατί δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον συγγραφέα ή με αυτόν που επεξεργάστηκε τις επίδικες πληροφορίες 

Διάταξη 9 (Αποζημίωση/Ευθύνη): Αυτή η διάταξη τροποποιείται ως εξής: 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Αποζημίωση και Απαλλαγή» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται ως εξής: 

«Αποζημίωση. Συμφωνείτε να αποζημιώσετε, να υποστηρίξετε και να προστατέψετε τη ΝΙΚΕ Inc., τις θυγατρικές της, τους διευθυντές, τα μέλη της διοίκησης, τους εργαζόμενους, τους πράκτορές της, τους κατόχους άδειας και τους προμηθευτές (τα «Μέρη ΝΙΚΕ») από και έναντι κάθε απαίτησης, απώλειας, υποχρέωσης, εξόδου, ζημιάς και κόστους, συμπεριλαμβανομένων χωρίς περιορισμό των δικηγορικών εξόδων, που πηγάζουν ή σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με το Περιεχόμενο του Χρήστη, την χρήση εκ μέρους σας του Περιεχομένου, την χρήση εκ μέρους σας της Πλατφόρμας, τη συμπεριφορά σας σε σχέση με την Πλατφόρμα ή με άλλους χρήστες της Πλατφόρμας, ή οποιαδήποτε παράβαση των Όρων Χρήσης, οποιουδήποτε νόμου ή δικαιώματος τρίτου». 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Περιορισμός της Ευθύνης» διαγράφεται εξ ολοκλήρου. 

Διάταξη 11 ( Διαφορές/Επιπλέον Όροι): Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία» δια του παρόντος διαγράφεται και αντικαθίσταται με το παρακάτω: 

Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία 

Κανένας όρος της παρούσας παραγράφου δεν θα σας στερήσει από την προστασία που παρέχεται στους καταναλωτές από τους κανόνες αναγκαστικού δικαίου της χώρας κατοικίας σας. 

 • Συμφωνείτε ότι αυτή η Πλατφόρμα, οι Όροι και οποιαδήποτε διαμάχη με τη ΝΙΚΕ θα διέπεται εξ ολοκλήρου από το δίκαιο της Ολλανδίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διατάξεις σχετικά με την επιλογή δικαίου και όχι από τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε 1980 για τη Διεθνή Πώληση Αγαθών.
 • Εκτός από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται, και χωρίς περιορισμό των νομίμων δικαιωμάτων των καταναλωτών, συμφωνείτε ότι όλες οι διαφορές, οι απαιτήσεις και οι νομικές διαδικασίες που πηγάζουν άμεσα ή έμμεσα ή σχετίζονται με την Πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένης αλλά όχι περιοριστικά της αγοράς των προϊόντων ΝΙΚΕ) θα επιλύονται αποκλειστικά στα αρμόδια δικαστήρια του Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες.
 • Αν έχετε κάποιο παράπονο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Αν θεωρείτε ότι το παράπονό σας δεν έχει απαντηθεί ανάλογα- μπορείτε- αλλά δεν υποχρεούστε- να χρησιμοποιήσετε τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Επίλυσης Διαφορών (ODR) στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του http://ec.europa.eu/odr. Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να ξεκινήσετε διαδικασία διαμεσολάβησης επικοινωνώντας με το διαμεσολαβητή ως εξής: Association des médiateurs  européens (197, Boulevard Saint-Germain, 75007, Paris, téléphone : 09 53 01 02 69), http://www.mediationconsoame.com/. O διαμεσολαβητής θα επιδιώξει ανεξάρτητα να φτάσει σε μια συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς. Σε περίπτωση διαμεσολάβησης κάθε μέρος είναι ελεύθερο να δεχτεί ή να απορρίψει τη λύση που προτάθηκε από το διαμεσολαβητή». 

Γερμανία 

Διάταξη 7 (Σημαντικές Επιφυλάξεις): Η παρούσα διάταξη τροποποιείται ως εξής: 

Το τρίτο σημείο στο κουτί της περίληψης διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω: 

«Η ΝΙΚΕ δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία (εκτός από την ευθύνη για πράξεις δόλου και βαριάς αμέλειας και προσωπικές βλάβες της ΝΙΚΕ) που προκλήθηκαν από τις επαφές σας με άλλους χρήστες. Παρακαλούμε να είστε υπεύθυνοι και να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν έρχεστε σε επαφή με άτομα που δεν γνωρίζετε». 

Το τελευταίο σημείο της υποπαραγράφου με τίτλο «Προσωπική Δραστηριότητα» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω: 

« Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπει το εφαρμοστέο δίκαιο, η ΝΙΚΕ δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε ζημιές (εκτός από την ευθύνη για πράξεις δόλου και βαριάς αμέλειας και προσωπικές βλάβες της ΝΙΚΕ) που ενδέχεται να υποστείτε που πηγάζουν από τη χρήση σας ή την αδυναμία χρήσης της Πλατφόρμας». 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιφύλαξη Εγγύησης» συμπεριλαμβανομένων των σημείων αυτής, διαγράφεται εξ ολοκλήρου. 

Διάταξη 9 (Αποζημίωση/ Περιορισμός της Ευθύνης): αυτή η διάταξη τροποποιείται ως εξής: 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Αποζημίωση και Απαλλαγή» διαγράφεται εξ ολοκλήρου 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Περιορισμός της Ευθύνης» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται ως εξής: 

«Περιορισμός της Ευθύνης. Οποιαδήποτε ευθύνη της ΝΙΚΕ και των θυγατρικών της, των διευθυντών, των μελών της διοίκησης, των μετόχων, των εργαζομένων και των πρακτόρων (τα «Απαλλαγμένα Μέρη») περιορίζεται σε περιπτώσεις δόλου ή βαριάς αμέλειας. Σε περιπτώσεις ελαφράς αμέλειας τα Απαλλαγμένα Μέρη ευθύνονται μόνο αν μια βασική συμβατική υποχρέωση, η παραβίαση της οποίας θέτει σε κίνδυνο το σκοπό της σύμβασης ή η εκπλήρωση της οποίας απαιτείται για αυτό το σκοπό και στην εκπλήρωση της οποίας στηρίζεται ο καταναλωτής έχει παραβιαστεί. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη περιορίζεται σε ζημίες που είναι τυπικές και προβλεπόμενες. Αυτός ο περιορισμός της ευθύνης δεν ισχύει για απαιτήσεις σύμφωνα με το νόμο της ευθύνης περί ελαττωματικών προϊόντων και στην περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου». 

Διάταξη 11 (Διαφορές/Επιπλέον Όροι): η παρούσα διάταξη αντικαθίσταται με τους όρους για τις Ευρωπαϊκές Χώρες παραπάνω, εκτός από το παρακάτω που προστίθεται στο  τέλος: 

« Όλες οι αγωγές πρέπει να ασκηθούν εντός δύο (2) ετών από την έγερση της απαίτησης» 

Ουγγαρία 

Εισαγωγικές Παράγραφοι: Το δεύτερο σημείο στην πρώτη διάταξη παραπάνω με τίτλο «Όροι Πώλησης» τροποποιείται με την προσθήκη των παρακάτω: 

«Αυτοί οι Όροι αποτελούν σιωπηρή συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τη ΝΙΚΕ, εκτός αν άλλως πληρούν τις προϋποθέσεις των έγγραφων συμφωνιών σύμφωνα με το Ουγγρικό δίκαιο». 

Ιταλία 

Διάταξη 7 (Σημαντικές Επιφυλάξεις): Η παρούσα διάταξη τροποποιείται ως εξής: 

Το τελευταίο σημείο της υποπαραγράφου με τίτλο «Προσωπική Δραστηριότητα» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω: 

« Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπει το εφαρμοστέο δίκαιο, η ΝΙΚΕ δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε ζημιές που ενδέχεται να υποστείτε που πηγάζουν από τη χρήση σας ή την αδυναμία χρήσης των λειτουργιών της Πλατφόρμας, εκτός από την περίπτωση απάτης η βαριάς αμέλειας της ΝΙΚΕ». 

Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επαφές Χρηστών» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω: 

«Επαφές Χρηστών. Δεν ευθυνόμαστε για τις επαφές σας με άλλους χρήστες της Πλατφόρμας ή οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη υποστείτε εξαιτίας των επαφών αυτών, εκτός από την περίπτωση της απάτης ή της βαριάς αμέλειας της ΝΙΚΕ. 

Να είστε υπεύθυνοι και να λαμβάνετε προφυλάξεις κατά τις επαφές σας με άλλους χρήστες (συμπεριλαμβανομένων των χρηστών που δεν γνωρίζετε) στην Πλατφόρμα. Πριν συναντήσετε κάποιο άλλο άτομο, σκεφτείτε να ερευνήσετε, να προσκαλέσετε ένα φίλο σας, να επιλέξετε δημόσιους χώρους και να ενημερώστε κάποιον για το που θα είστε. Η ΝΙΚΕ δεν έχει καμία υποχρέωση να εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ των χρηστών (αλλά επίσης είναι στην διακριτική της ευχέρεια) εκτός από την περίπτωση απάτης ή βαριάς αμέλειας της ΝΙΚΕ». 

Διάταξη 11 (Διαφορές/Επιπλέον Όροι): Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/Δικαιοδοσία» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω (με την εξαίρεση του τελευταίου σημείου σχετικά με την έγερση αγωγών, που παραμένει αμετάβλητο): 

«Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία» 

 • Συμφωνείτε ότι αυτή η Πλατφόρμα, οι Όροι και οποιαδήποτε διαμάχη με τη ΝΙΚΕ θα διέπεται εξ ολοκλήρου από το δίκαιο της Ολλανδίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διατάξεις σχετικά με την επιλογή δικαίου και όχι από τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε 1980 για τη Διεθνή Πώληση Αγαθών, εκτός από οποιεσδήποτε υποχρεωτικές διατάξεις του εφαρμοστέου δικαίου που μπορούν να ισχύουν ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή δικαίου. 
 • Εκτός από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται, και χωρίς περιορισμό των νομίμων δικαιωμάτων των καταναλωτών, συμφωνείτε ότι όλες οι διαφορές, οι απαιτήσεις και οι νομικές διαδικασίες που πηγάζουν άμεσα ή έμμεσα ή σχετίζονται με την Πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένης αλλά όχι περιοριστικά της αγοράς των προϊόντων ΝΙΚΕ) θα επιλύονται από τα δικαστήρια του τόπου κατοικίας σας» 

Πολωνία 

Διάταξη 11 (Διαφορές/Επιπλέον Όροι): Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/Δικαιοδοσία» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω (με την εξαίρεση του τελευταίου σημείου σχετικά με την έγερση αγωγών, που παραμένει αμετάβλητο): 

«Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία» 

 • Συμφωνείτε ότι αυτή η Πλατφόρμα, οι Όροι και οποιαδήποτε διαμάχη με τη ΝΙΚΕ θα διέπεται εξ ολοκλήρου από το δίκαιο της Πολωνίας. 
 • Όλες οι διαφορές, οι απαιτήσεις και οι νομικές διαδικασίες που πηγάζουν άμεσα ή έμμεσα ή σχετίζονται με την Πλατφόρμα (συμπεριλαμβανομένης αλλά όχι περιοριστικά της αγοράς των προϊόντων ΝΙΚΕ) θα επιλύονται από τα αρμόδια δικαστήρια σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο». 

Ελβετία 

Διάταξη 11 (Διαφορές/Επιπλέον Όροι): Η υποπαράγραφος με τίτλο «Επιλογή Δικαίου/Δικαιοδοσία» διαγράφεται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται με τα παρακάτω (με την εξαίρεση του τελευταίου σημείου σχετικά με την έγερση αγωγών, που παραμένει αμετάβλητο): 

«Επιλογή Δικαίου/ Δικαιοδοσία» 

 • Συμφωνείτε ότι αυτή η Πλατφόρμα, οι Όροι και οποιαδήποτε διαμάχη με τη ΝΙΚΕ θα διέπεται εξ ολοκλήρου από το δίκαιο της Ελβετίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διατάξεις σχετικά με την επιλογή δικαίου και εξαιρουμένης της Σύμβασης του Ο.Η.Ε 1980 για τη Διεθνή Πώληση Αγαθών. 
 • Όλες οι διαφορές, οι απαιτήσεις και οι νομικές διαδικασίες που πηγάζουν άμεσα ή έμμεσα ή σχετίζονται με την Πλατφόρμα και αυτούς του όρους χρήση θα υπόκειται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστηρίων της Ζυρίχης, Ελβετίας».

 

Locales *

User login